Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, October 1, 2010

Cepatnye msa berlalu.............bila dikenang semula menitis airmata

30hb September 2009..mama masih ternanti-nanti ...x sabar menatap anakanda ke-3 yang dijangka lahir 5/10/2009. Klo bleh mama nak bersalin hari itu je...x sabo nak tgk n menatap wajah si kecik yg sgt dirindui. rindu nak bau baby. Mama dah tau jantina baby dalam perut mama sbb dah nampak bebird..hehe.Kakak sedikit frust sbb dia dah request nak gegirl..sampai nangis kakak pas mama gtau after scan..nyesal mama gtau. Kesian plak tgk kakak nangis teresak-esak.

1hb/10/2009 sama dengan tarikh hari ini tahun je lain mama checkup seperti biasa, terasa sakit betul kt ari2. Dalam hati berharap mama bersalin hari ni je klo ikutkn due lg 4 hr mama dijangka bersalin...x sabo nak delivered...:D. Balik klinik mama rasa penat sgt, pas mkn lontong mama tidur. Abah memang amik cuti sbb mama dah sarat. Tapi klo abah kje pon mama x bimbang sebab mama dah bagitau jiran nak minta tlg klo mama sakit. Tapi klo berpandukan pengalaman rsenya mama boleh drive sendiri ke spital. Tapi takut gak jadi macam mse nak delivered Adam, Dah 7cm mama baru rasa sakit, sakit yg non stop, sblum tu mama xde rse sakit lsg. Sampaikan opah pon x percaya mama dah nak bersalin..hampir2 nak terbersalin lam ambulan tau.

Petang 1/10/2009, abah ajak pi town n jln2 kat Danga Bay. Mse jln tu terasa sakit skit2. Tapi mama biarkan je. Lepak2 tepi pantai tgk Aishah n Adam main2 pasir pantai. Selang 10 minit terasa berdenyut di ari2. Tapi mama ingat biasala tu. Tapi sakit tu datang lagi. Mama still diamkan, tak nak abah panik. Tapi bila sakit tu datang lagi mama bagitau Abah n abah ajak balik umah siap2 nak pi spital. Dalam kul 9 mlm gerak ke Hospital Sultan Ismail Johor Bahru seperti yg mama request, mama  x nak bsalin kat General spital kat HSA . Smpai spital , checkup baru 4cm, doc bagitau baby lebih dari 3.5kg, tergejut mama sbb sebelum ni sll checkup nurse cakap baby kecik smpai nak ultrasound pon susah n 1 lagi baby mmg dok sebelah kanan je.

12.30 pagi 2/10/2009, mama masuk labour room, still sakit biasa je..dalam pukul 2pg, air ketuban di pecahkan, 1st time bagi mama coz b4 this mmg pecah sendiri.Sakit sgt lepas tu...n dalam pukul 3.46 pagi mama selamat lahirkan seorang putera seberat 3.66kg. Alhamdulillah selamat ....mama lahirkan seorang baby yang sihat dan sempurna

Lepas diazan, mama still dlm proses dijahit, baby di letakkan semula pada mama pukul 5 pg. Nurse bagitau babi kebiruan sekejap sbb terbelit tali pusat...syukur xde apa2 komplikasi. Selepas ditolak ke wad, mama cuba susukan tapi sikecik tdo..mama pon terlelap. Indahnya saat mencium baunya.

Hari ni 1/10/2010.....lagi sehari cukup setahun sikecik yang telah diberi nama Ammar Mierza yang membawa maksud yang memakmurkan/anak yang baik. Anak mama dah besar..sedar tak sedar si comel mama dah ada 2btg gigi, dah mula melangkah 5/6 tapak. Sangat cute n manja.Sangat pandai sebut "mama, babah, bird, nak, nenen n nanak"..geram mama..hehe. Mase mula2 lahir mama ingatkan anak mama kali ini akan mewarisi warna kulit abah, hehehe..masa pegnnt mama addict makan tosai kat kedai mamak n sebelum pegi spital mama siap mintak kat abah nak minum kopi ais.Mse baby dipangkuan mama pon baby sgt gelap n mama ingat "ooooh, anak kali ini ikut abah.."

Apapon Allah dah makhbulkan niat mama nak fully bf Ammar, pertama kali mama dapat susukan anak mama sampai tahap ini. Syukur mama dapat merasa nikmat menyusukan anak. 

Ni antara pic2 ammar dari lahir smpai sekarang..enjoy the pic yeahh
saat pertama mama nak susukan
admiited kat HSA sbb jaundis
selepas dibotakkan di rumah pah perak
 
ammar 3 month

ada yg cakap muka ammar mcm gegirl

dah pandai meniarap

senyuman ammar yg sentiasa manis

anak manja abah

sicomel yang ceriakan mama, abah, kakak n abang

syok x hingat

asik nak snap pic ammar je

ammar 11 month

buah hati

will turn to 1 year old on 2/10/2010...now i'm handsome boy :)










Sampai sini dulu yea...salam rindu dibulan oktober yea...ceewahhhhh

1 comments:

devoted lily♥ said...

putih lepukkkkkkk geram ngat aihhhhh...
comelll tapi takmau kat org.. haha..

Friday, October 1, 2010

Cepatnye msa berlalu.............bila dikenang semula menitis airmata

Posted by kemma at 8:02 AM
30hb September 2009..mama masih ternanti-nanti ...x sabar menatap anakanda ke-3 yang dijangka lahir 5/10/2009. Klo bleh mama nak bersalin hari itu je...x sabo nak tgk n menatap wajah si kecik yg sgt dirindui. rindu nak bau baby. Mama dah tau jantina baby dalam perut mama sbb dah nampak bebird..hehe.Kakak sedikit frust sbb dia dah request nak gegirl..sampai nangis kakak pas mama gtau after scan..nyesal mama gtau. Kesian plak tgk kakak nangis teresak-esak.

1hb/10/2009 sama dengan tarikh hari ini tahun je lain mama checkup seperti biasa, terasa sakit betul kt ari2. Dalam hati berharap mama bersalin hari ni je klo ikutkn due lg 4 hr mama dijangka bersalin...x sabo nak delivered...:D. Balik klinik mama rasa penat sgt, pas mkn lontong mama tidur. Abah memang amik cuti sbb mama dah sarat. Tapi klo abah kje pon mama x bimbang sebab mama dah bagitau jiran nak minta tlg klo mama sakit. Tapi klo berpandukan pengalaman rsenya mama boleh drive sendiri ke spital. Tapi takut gak jadi macam mse nak delivered Adam, Dah 7cm mama baru rasa sakit, sakit yg non stop, sblum tu mama xde rse sakit lsg. Sampaikan opah pon x percaya mama dah nak bersalin..hampir2 nak terbersalin lam ambulan tau.

Petang 1/10/2009, abah ajak pi town n jln2 kat Danga Bay. Mse jln tu terasa sakit skit2. Tapi mama biarkan je. Lepak2 tepi pantai tgk Aishah n Adam main2 pasir pantai. Selang 10 minit terasa berdenyut di ari2. Tapi mama ingat biasala tu. Tapi sakit tu datang lagi. Mama still diamkan, tak nak abah panik. Tapi bila sakit tu datang lagi mama bagitau Abah n abah ajak balik umah siap2 nak pi spital. Dalam kul 9 mlm gerak ke Hospital Sultan Ismail Johor Bahru seperti yg mama request, mama  x nak bsalin kat General spital kat HSA . Smpai spital , checkup baru 4cm, doc bagitau baby lebih dari 3.5kg, tergejut mama sbb sebelum ni sll checkup nurse cakap baby kecik smpai nak ultrasound pon susah n 1 lagi baby mmg dok sebelah kanan je.

12.30 pagi 2/10/2009, mama masuk labour room, still sakit biasa je..dalam pukul 2pg, air ketuban di pecahkan, 1st time bagi mama coz b4 this mmg pecah sendiri.Sakit sgt lepas tu...n dalam pukul 3.46 pagi mama selamat lahirkan seorang putera seberat 3.66kg. Alhamdulillah selamat ....mama lahirkan seorang baby yang sihat dan sempurna

Lepas diazan, mama still dlm proses dijahit, baby di letakkan semula pada mama pukul 5 pg. Nurse bagitau babi kebiruan sekejap sbb terbelit tali pusat...syukur xde apa2 komplikasi. Selepas ditolak ke wad, mama cuba susukan tapi sikecik tdo..mama pon terlelap. Indahnya saat mencium baunya.

Hari ni 1/10/2010.....lagi sehari cukup setahun sikecik yang telah diberi nama Ammar Mierza yang membawa maksud yang memakmurkan/anak yang baik. Anak mama dah besar..sedar tak sedar si comel mama dah ada 2btg gigi, dah mula melangkah 5/6 tapak. Sangat cute n manja.Sangat pandai sebut "mama, babah, bird, nak, nenen n nanak"..geram mama..hehe. Mase mula2 lahir mama ingatkan anak mama kali ini akan mewarisi warna kulit abah, hehehe..masa pegnnt mama addict makan tosai kat kedai mamak n sebelum pegi spital mama siap mintak kat abah nak minum kopi ais.Mse baby dipangkuan mama pon baby sgt gelap n mama ingat "ooooh, anak kali ini ikut abah.."

Apapon Allah dah makhbulkan niat mama nak fully bf Ammar, pertama kali mama dapat susukan anak mama sampai tahap ini. Syukur mama dapat merasa nikmat menyusukan anak. 

Ni antara pic2 ammar dari lahir smpai sekarang..enjoy the pic yeahh
saat pertama mama nak susukan
admiited kat HSA sbb jaundis
selepas dibotakkan di rumah pah perak
 
ammar 3 month

ada yg cakap muka ammar mcm gegirl

dah pandai meniarap

senyuman ammar yg sentiasa manis

anak manja abah

sicomel yang ceriakan mama, abah, kakak n abang

syok x hingat

asik nak snap pic ammar je

ammar 11 month

buah hati

will turn to 1 year old on 2/10/2010...now i'm handsome boy :)










Sampai sini dulu yea...salam rindu dibulan oktober yea...ceewahhhhh

1 comments on "Cepatnye msa berlalu.............bila dikenang semula menitis airmata"

devoted lily♥ on October 1, 2010 at 9:59 AM said...

putih lepukkkkkkk geram ngat aihhhhh...
comelll tapi takmau kat org.. haha..

 

©2009 da tru luv | by TNB