Rezeki blogging..tq 4 klik

Saturday, October 9, 2010

Ohhh Gen2 kuuu


Hari ni nak cite pasai keta Gen2 aku..ni sume pasai berita kuar Proton nak tarik balik kete Gen2 n Satria Neo tahun 2004-2008..sadis toll. 
Gen2 kete pertama aku...kete nama aku tapi laki aku bayar hahaha..tq, cayangg En.Amy

Mula pakai Gen2 2007...sume ok.Tapi aku bengang kat getah tepi pintu penumpang yang ske tetanggal..aku rse pas 3/4 bulan pakai..pegi servis aku suh buat leklok balik..geram arr berlarutan smpi nak ari raya ari tu.. then tukar getah baru

Pastu dalam tahun lepas..lock kete plak wat hal..ala, tempat nak start..dah masuk kunci tapi takleh nak start..xleh pusing..kena gerak-gerakkan stereng baru bleh..geram  n siottt tol. So tukar seketul kat part yg masuk kunci..Terbang lam 400 hengget..Aku kna byk kali x leh nak start, plak tu mase tgh pegnant...punya la rsa nak nangis kete x leh start..tambah masa aku sorang yg drive..tensen sgt. Kdg2 org yang nak tolong pon jd give up..nak tak nak aku buat gakle..takkan nak tinggal kete kat situ plak kan.
Then baru2 ni masalah lain plak..masalah pintu penumpang yg getah tertanggal tu..kan kat tepi yg tempat buka pintu..dia cam terbuka skit..kdg2 sangkut n x ble buka dari luar..menci la..dah mcm kete 3 pintu je..geramla. Button radio pon tenggelam..nak tarik balik dah x ble..hishhh ..ape jenis kete tol
aku sayangggggggggg gila kete aku ni..ni la 1st kete aku..En.Amy dah banyak dah kete yang dia dah pakai. Sebab tu aku selalu bising klo x jaga kete. klo aku..aku adela 2/3 kali buat bumper tersangkut..huhu ..leh nangis aku ..rse cam nyesal buat bumper depan tu ternganga skit..siyes..klo terparking over mmg sangkut..fobia tul aku.

kete kesayangan aku
Proton panggil Gen 2 n Neo


Baru  dapat tau yg pihak proton nak tarik balik kereta proton Gen2 n satria neo yg dikeluarkan tahun 2004-2008 untuk pemeriksaan terhadap kerosakan CLOCK SPRING yang boleh menjejaskan keselamatan. Komponen tersebut menyambungkan beberapa suis dan beg udara kepada peralatan, radio, hon dan kawalan.

kerosakan pada CLOCK SPRING boleh menyebabkan :
  • bunyi geseran dalam stereng
  • hon berbunyi sendiri
  • lampu kereta terpasang sendiri
  • kerosakan suis kawalan audio
  • pelepasan beg udara di bahagian pemandu
sumber2 ni aku dapat dari blog http://babycutekami.blogspot.com

klo ade duit dah lama dah aku tukar lain..hehe
nak mimpi kete idaman jap...:))

So spe ade kete satria neo n gen2 2004-2008..blehle ke tempat servis proton yang berdekatan tok check up..rugi oiii..bayaq berpuluh ribu..alih2 dapat yang rosak..huhu .http://www.protonaftersales.com/ pegi sini tuk tau lebih lanjut

4 comments:

LiFe KaMi said...

hehe banyak masalah yer..
keta 1st le byk kenangan utk kita ingat kan..
apa lagi esk lusa anta servis ler..:)

kemma said...

mest..servis tu free ke?..hahaha

kuntumz said...

kema, besnya keter ko...aku pakai keter kecik jer...
klo ko nk tau, dulu keter gen2 tu mmg keter idaman aku ms memula kuar..tpi tak termmpu nk beli..sbb gaji ciput...
cek jgn tak cek..lps tu ko mintak claim kat proton ats gantirugi yg ko dah repair tu...

kemma said...

aku ske kete ni sbb cam sporty skit..tp seat belakang sempitla. Aku minat MPV tp lom mampu beli..nak wat camna jia, saiz family aku besaq2..klo ikutkan naik kancil lagi ok..tu pon ko nak tau klo balik kpg..ank2 aku berubet pakat2 nak tdo baring..laki aku cakap nnt abah beli lori..hehe

Saturday, October 9, 2010

Ohhh Gen2 kuuu

Posted by kemma at 1:36 AM

Hari ni nak cite pasai keta Gen2 aku..ni sume pasai berita kuar Proton nak tarik balik kete Gen2 n Satria Neo tahun 2004-2008..sadis toll. 
Gen2 kete pertama aku...kete nama aku tapi laki aku bayar hahaha..tq, cayangg En.Amy

Mula pakai Gen2 2007...sume ok.Tapi aku bengang kat getah tepi pintu penumpang yang ske tetanggal..aku rse pas 3/4 bulan pakai..pegi servis aku suh buat leklok balik..geram arr berlarutan smpi nak ari raya ari tu.. then tukar getah baru

Pastu dalam tahun lepas..lock kete plak wat hal..ala, tempat nak start..dah masuk kunci tapi takleh nak start..xleh pusing..kena gerak-gerakkan stereng baru bleh..geram  n siottt tol. So tukar seketul kat part yg masuk kunci..Terbang lam 400 hengget..Aku kna byk kali x leh nak start, plak tu mase tgh pegnant...punya la rsa nak nangis kete x leh start..tambah masa aku sorang yg drive..tensen sgt. Kdg2 org yang nak tolong pon jd give up..nak tak nak aku buat gakle..takkan nak tinggal kete kat situ plak kan.
Then baru2 ni masalah lain plak..masalah pintu penumpang yg getah tertanggal tu..kan kat tepi yg tempat buka pintu..dia cam terbuka skit..kdg2 sangkut n x ble buka dari luar..menci la..dah mcm kete 3 pintu je..geramla. Button radio pon tenggelam..nak tarik balik dah x ble..hishhh ..ape jenis kete tol
aku sayangggggggggg gila kete aku ni..ni la 1st kete aku..En.Amy dah banyak dah kete yang dia dah pakai. Sebab tu aku selalu bising klo x jaga kete. klo aku..aku adela 2/3 kali buat bumper tersangkut..huhu ..leh nangis aku ..rse cam nyesal buat bumper depan tu ternganga skit..siyes..klo terparking over mmg sangkut..fobia tul aku.

kete kesayangan aku
Proton panggil Gen 2 n Neo


Baru  dapat tau yg pihak proton nak tarik balik kereta proton Gen2 n satria neo yg dikeluarkan tahun 2004-2008 untuk pemeriksaan terhadap kerosakan CLOCK SPRING yang boleh menjejaskan keselamatan. Komponen tersebut menyambungkan beberapa suis dan beg udara kepada peralatan, radio, hon dan kawalan.

kerosakan pada CLOCK SPRING boleh menyebabkan :
  • bunyi geseran dalam stereng
  • hon berbunyi sendiri
  • lampu kereta terpasang sendiri
  • kerosakan suis kawalan audio
  • pelepasan beg udara di bahagian pemandu
sumber2 ni aku dapat dari blog http://babycutekami.blogspot.com

klo ade duit dah lama dah aku tukar lain..hehe
nak mimpi kete idaman jap...:))

So spe ade kete satria neo n gen2 2004-2008..blehle ke tempat servis proton yang berdekatan tok check up..rugi oiii..bayaq berpuluh ribu..alih2 dapat yang rosak..huhu .http://www.protonaftersales.com/ pegi sini tuk tau lebih lanjut

4 comments on "Ohhh Gen2 kuuu"

LiFe KaMi on October 9, 2010 at 1:59 AM said...

hehe banyak masalah yer..
keta 1st le byk kenangan utk kita ingat kan..
apa lagi esk lusa anta servis ler..:)

kemma on October 9, 2010 at 2:10 AM said...

mest..servis tu free ke?..hahaha

kuntumz on October 11, 2010 at 10:23 AM said...

kema, besnya keter ko...aku pakai keter kecik jer...
klo ko nk tau, dulu keter gen2 tu mmg keter idaman aku ms memula kuar..tpi tak termmpu nk beli..sbb gaji ciput...
cek jgn tak cek..lps tu ko mintak claim kat proton ats gantirugi yg ko dah repair tu...

kemma on October 11, 2010 at 10:44 AM said...

aku ske kete ni sbb cam sporty skit..tp seat belakang sempitla. Aku minat MPV tp lom mampu beli..nak wat camna jia, saiz family aku besaq2..klo ikutkan naik kancil lagi ok..tu pon ko nak tau klo balik kpg..ank2 aku berubet pakat2 nak tdo baring..laki aku cakap nnt abah beli lori..hehe

 

©2009 da tru luv | by TNB