Rezeki blogging..tq 4 klik

Sunday, October 17, 2010

Tau bahaya tapi buat jugak..

Aku x tau le klo ade ibu2 lain buat apa yang aku buat ni
Aku tau amat merbahaya....
tapi lately ni makin kerap aku buat..:D

Pernah x korang breastfeed while driving?????Agaknye ade yang biase dah buat kot..aku je yang x tau
Tadi petang pon aku drive dari Pasir Gudang Ke Tampoi indah sambil susukan Ammar n atlast dia tertidur..selalu la camtu..selalunya klo aku drive over 15min dia dah mula x senang duduk. Then merengek..klo merengek dia x sudah2..terpaksala aku stop kejap..amik dia n pangku pastu bagi nenen..
credit to mr goggle

Sebenarnye bleh je klo aku nak stop drive dlu n susukan but aku yang malas...hehe
Selalunya dapat je nenen trus hanyut la sikecik tu..tapi aku pon still pk gak mse drive tu..klo aku rse jalan tu merbahaya..banyak nak masuk simpang or laluan sempit aku pk panjang gak le nak drive n bg ammar susu.  
 
Apapon  breastfeed while driving ni mmg amat merbahaya.. nyawa tu lebih penting dari segala-galanya...nak2 plak tadi aku drive wif my 3 kids..imagine jerla ehh.
 

3 comments:

lydzar said...

dulu time asek ulang-alik hantar papa HM ke stesen bas jln duta,, mmg selalu sgt buat. hadif takmo duduk car seat.

end up, pakai sling dan pangku dia dan nenen sambil drive all the way home..

mmg sgt cuak dan bahaya pon

kemma said...

lydzar:oo biase buat gak ekk..hihi
tapi senaqnye cam senang gak kan klo ank nyusu n then diaorg tdo..tenang je rase nak drive..hehe

ayu said...

huhu...tak bahaya ke korang?? ayu tak berani la...sampai skrg pun kalau nak bf dalam kereta kena la tunggu en suami yg drive..then, baru la ayu bf..belum lg keluar berdua je ngan danial..tapi, apa2pun ayu stand by ngan botol air atau biskut..sementara nak sampai destinasi la..

Sunday, October 17, 2010

Tau bahaya tapi buat jugak..

Posted by kemma at 2:37 AM
Aku x tau le klo ade ibu2 lain buat apa yang aku buat ni
Aku tau amat merbahaya....
tapi lately ni makin kerap aku buat..:D

Pernah x korang breastfeed while driving?????Agaknye ade yang biase dah buat kot..aku je yang x tau
Tadi petang pon aku drive dari Pasir Gudang Ke Tampoi indah sambil susukan Ammar n atlast dia tertidur..selalu la camtu..selalunya klo aku drive over 15min dia dah mula x senang duduk. Then merengek..klo merengek dia x sudah2..terpaksala aku stop kejap..amik dia n pangku pastu bagi nenen..
credit to mr goggle

Sebenarnye bleh je klo aku nak stop drive dlu n susukan but aku yang malas...hehe
Selalunya dapat je nenen trus hanyut la sikecik tu..tapi aku pon still pk gak mse drive tu..klo aku rse jalan tu merbahaya..banyak nak masuk simpang or laluan sempit aku pk panjang gak le nak drive n bg ammar susu.  
 
Apapon  breastfeed while driving ni mmg amat merbahaya.. nyawa tu lebih penting dari segala-galanya...nak2 plak tadi aku drive wif my 3 kids..imagine jerla ehh.
 

3 comments on "Tau bahaya tapi buat jugak.."

lydzar on October 17, 2010 at 7:28 AM said...

dulu time asek ulang-alik hantar papa HM ke stesen bas jln duta,, mmg selalu sgt buat. hadif takmo duduk car seat.

end up, pakai sling dan pangku dia dan nenen sambil drive all the way home..

mmg sgt cuak dan bahaya pon

kemma on October 17, 2010 at 12:35 PM said...

lydzar:oo biase buat gak ekk..hihi
tapi senaqnye cam senang gak kan klo ank nyusu n then diaorg tdo..tenang je rase nak drive..hehe

ayu on October 17, 2010 at 3:06 PM said...

huhu...tak bahaya ke korang?? ayu tak berani la...sampai skrg pun kalau nak bf dalam kereta kena la tunggu en suami yg drive..then, baru la ayu bf..belum lg keluar berdua je ngan danial..tapi, apa2pun ayu stand by ngan botol air atau biskut..sementara nak sampai destinasi la..

 

©2009 da tru luv | by TNB