Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, October 13, 2010

sebaik bukan peminat INDOMIE n makan maggie pon jarang

Tadi tgk buletin utama..INDOMIE diharamkan di Taiwan sebab dalam perencah kicap  ke seasoning dia ade barang yang boleh memudaratkan klo diambil kerap. Bahan2 tu gak digunakan tok barang kosmetik..ayarkkkkkkkkkkkk biaq betui depa ni!!
Tapi tadi dinyatakan gak klo amik skali skala boleh jew..nak ke korang??? klo dah tau boleh memudaratkan watpe la nak makan gak...dah knapa la plakkan.

 credit to mr google

Feveret instant mii kat umah aku ni brand Maggie, opkos perisa ayam je...aku akan makan klo aku betui2 teringin je. Klo x mmg masak untuk ank2 ..tu pon sebulan skali je kot. Aku mmg  xske depa makan maggie ni..tapi klo dah teringin kesian gak le.

Bestkan masak maggie letak sayur banyak2....yummy lapo la plak:P

4 comments:

ayu said...

huhu..sama la..klu teringin nak makan maggie pun,brand maggie je..tu pun kari & tomyam...mmm..lapor gak ni...hehehe..

LiFe KaMi said...

sebenarnya maggi tu yg berbahaya kerana proses mengeraskannya ditambah bahan kimia.. kami baca paper kesihatan dulu..:)

kuntumz said...

aah nasiblah tak penah cuba dan beli indomie..beli pun brand maggi (ayam ngan kari) ngan cintan (asam laksa) jer..
sebenonya mknnn instant ni mmg tak bgus pun utk kesihatan..mkn sebulan sekali sepaket tak per kot...

fathiah said...

naseb baik x penah beli even makan pun indomie ni.

Wednesday, October 13, 2010

sebaik bukan peminat INDOMIE n makan maggie pon jarang

Posted by kemma at 12:46 AM
Tadi tgk buletin utama..INDOMIE diharamkan di Taiwan sebab dalam perencah kicap  ke seasoning dia ade barang yang boleh memudaratkan klo diambil kerap. Bahan2 tu gak digunakan tok barang kosmetik..ayarkkkkkkkkkkkk biaq betui depa ni!!
Tapi tadi dinyatakan gak klo amik skali skala boleh jew..nak ke korang??? klo dah tau boleh memudaratkan watpe la nak makan gak...dah knapa la plakkan.

 credit to mr google

Feveret instant mii kat umah aku ni brand Maggie, opkos perisa ayam je...aku akan makan klo aku betui2 teringin je. Klo x mmg masak untuk ank2 ..tu pon sebulan skali je kot. Aku mmg  xske depa makan maggie ni..tapi klo dah teringin kesian gak le.

Bestkan masak maggie letak sayur banyak2....yummy lapo la plak:P

4 comments on "sebaik bukan peminat INDOMIE n makan maggie pon jarang"

ayu on October 13, 2010 at 2:02 AM said...

huhu..sama la..klu teringin nak makan maggie pun,brand maggie je..tu pun kari & tomyam...mmm..lapor gak ni...hehehe..

LiFe KaMi on October 13, 2010 at 2:37 AM said...

sebenarnya maggi tu yg berbahaya kerana proses mengeraskannya ditambah bahan kimia.. kami baca paper kesihatan dulu..:)

kuntumz on October 13, 2010 at 9:07 AM said...

aah nasiblah tak penah cuba dan beli indomie..beli pun brand maggi (ayam ngan kari) ngan cintan (asam laksa) jer..
sebenonya mknnn instant ni mmg tak bgus pun utk kesihatan..mkn sebulan sekali sepaket tak per kot...

fathiah on October 13, 2010 at 11:54 AM said...

naseb baik x penah beli even makan pun indomie ni.

 

©2009 da tru luv | by TNB