Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, October 13, 2010

bila bersukan jadi bergaduh=memalukan betuiii

Apela nak jadi orang kita ni..selalunya bersukan mendatangkan kebaikan n menyihatkan badan. Tapi skang ni bersukan memudaratkan dan boleh menyebabkan permusuhan.

Memang x profesional betul. Ni sume gara2 perlawanan bolasepak Selangor vs Kelantan dalam Piala Malaysia semalam. walaupon aku ni bukanle peminat bolasepak..x kirala local or international..mmg aku x minat lsg. Tapi tadi masa tengok berita sukan pasai penyokong selangor n kelantan bergaduh..naik menyampah plak.

Otaii x tentu pasal...klo korang dah terer knapa korang x jadi player je..hahaha. Dok bergasak x tentu pasal ..kenkonon nak pertahan kan negeri masing2. Tu bukan caranya kawannn..memalukan la. X pasai2 nama negara Malaysia boleh busuk sbb perangai korang yang x bertamadun. Aku tengok berita kat channel singapore cam malu jerk rakyat Malaysia camtu..huhu

Aku paham ade yang frust, ade yang geram, ade yang jahat mulut dok mengata orang....tapi yang korang pegi bantai orang tu kenkonon nak dapat balik la maruah yang tercemar dek kerana mulut longkang orang lain...itu namanya x sekolah...hahaha..ramai yang sekolah tinggi pon bodo gak pada sesetengah hal..haha

Apepon sume tu hal semalam..tapi bila tengok orang bergaduh x tentu pasal nyampah ko..
Ni antara pic yg aku amik kat utusan malaysia online


anok sapo la ni?sian kat ko...sure berjahit tuh..

Jangan jadikan budaya luar yang x elok tu budaya kita...

1 comments:

ayu said...

mmg selalu dah jd mcm ni...

Wednesday, October 13, 2010

bila bersukan jadi bergaduh=memalukan betuiii

Posted by kemma at 3:10 PM
Apela nak jadi orang kita ni..selalunya bersukan mendatangkan kebaikan n menyihatkan badan. Tapi skang ni bersukan memudaratkan dan boleh menyebabkan permusuhan.

Memang x profesional betul. Ni sume gara2 perlawanan bolasepak Selangor vs Kelantan dalam Piala Malaysia semalam. walaupon aku ni bukanle peminat bolasepak..x kirala local or international..mmg aku x minat lsg. Tapi tadi masa tengok berita sukan pasai penyokong selangor n kelantan bergaduh..naik menyampah plak.

Otaii x tentu pasal...klo korang dah terer knapa korang x jadi player je..hahaha. Dok bergasak x tentu pasal ..kenkonon nak pertahan kan negeri masing2. Tu bukan caranya kawannn..memalukan la. X pasai2 nama negara Malaysia boleh busuk sbb perangai korang yang x bertamadun. Aku tengok berita kat channel singapore cam malu jerk rakyat Malaysia camtu..huhu

Aku paham ade yang frust, ade yang geram, ade yang jahat mulut dok mengata orang....tapi yang korang pegi bantai orang tu kenkonon nak dapat balik la maruah yang tercemar dek kerana mulut longkang orang lain...itu namanya x sekolah...hahaha..ramai yang sekolah tinggi pon bodo gak pada sesetengah hal..haha

Apepon sume tu hal semalam..tapi bila tengok orang bergaduh x tentu pasal nyampah ko..
Ni antara pic yg aku amik kat utusan malaysia online


anok sapo la ni?sian kat ko...sure berjahit tuh..

Jangan jadikan budaya luar yang x elok tu budaya kita...

1 comments on "bila bersukan jadi bergaduh=memalukan betuiii"

ayu on October 13, 2010 at 5:08 PM said...

mmg selalu dah jd mcm ni...

 

©2009 da tru luv | by TNB