Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, October 19, 2010

Warkah buat mama

Hari ni kali pertama aku dapat luahan hati dari kakak. X pasal2 merajuk n seingat aku, aku x marah pon cuma dia berebut dengan Adam nak pegi beli roti Ammar. Aku x bagi dia pegi sbb baru balik sekolah agama n x nak dia penat. Lastly masuk bilik n merajuk.

Yang si kecik Ammar plak dok ketuk pintu kakak..tapi cam besala..kakak pon dipanggil mama..hehe
comeii betul..agaknye tepuk pintu dia rase x kuat..last2 dia amik botol bedak n ketuk. Bila penat n x kuasa nak layan dia trus merengek minta didukung..mmg paham dah nak suh dukung kat luar or bagi dia jalan kat luar..skg ni si kecik tu..asal berdiri kat pintu..bila aku tanya " where your shoes?"..terus dia pandang tepi sofa..pegi amik n bagi kat aku..hihi..good job dear:)

Lama aku bagi ammar main kat grill..then kakak kuar .."jom Ammar kita main ehh"..."mama , ada surat tok mama"...bila aku baca..terus aku tergelak kuat..x cover2...

Ini suratnya..:))
ni aku type balik..
"Asslammuk alai kum.
mama asek layan adik dan bebi jek.
abes mama tak sayang kakak jek.
mama sayang abah adik dan bebi jek.
kalau mama x sayang kakak lagi ta apa"
ayat last tu buat aku tacing..huhu

klo ikutkan Adam lagi selalu kena marah dari kakak. Tapi siyes kakak banyak tolong mama...mama sayang kakak, adik n baby..sama je
Mama bangga ada anak perempuan macam kakak...kakak mama punya bestfriend..:))



Kakak anugerah Allah lambang cinta mama n abah..:)


8 comments:

lydzar said...

alahai comelnya luahan rasa hati si kakak..kena pujuk jugak tu supaya dia tak selalu rasa mcm tu kan..

kuntumz said...

emm touching gak..sob sob..sob
tpi siap bagi surat lagi ...kema, surat tu ko simpan tau..jgn buang..
surat pertama dri kakak...

Huzn said...

comella kakak nih...memang very the gegirl lah

kemma said...

lydzar:dia rajin sejak ade ammar ni..kesian kat dia..rupanya itu yang dia rasa..ingatkn adam yg selalu merengek x dapat perhatian

jia:tu la jia..pas aku gelak baca surat dia..aku rse tacing plak ayat dia yang last tu...yep..aku mmg cadang nak simpan.

ruhul:dia makin rajin tolong aku ruhul..dah boleh diharap..selalu yg buat dia merajuk klo aku x bg tolong aku masak.

Em's Family said...

alaa comelnyer, boleh simpan sampai bile-bile, elok jugak u letak kat alam maya ni, at least kan boleh tunjuk kat dia bile besar esok, silap-silap dapat tunjuk kat anak -anak dia nanti macam mane kakak merajuk :)

Anitadahahs said...

wah..
touching ayat si kakak. sob sob..
tapi mmg comel si kakak nih, InsyaAllah dah besar nanti mesti tegas dan pandai jaga adik-adik. mudah-mudahan :)

mankuchai said...

huh sedih juga kan,anak sulong pmpn memang mudah terasa,satu luahan yang jujur!

Miza Yusof said...

sedihnya. pandai kakak luahkan perasaan dia. siap tulis surat lagi :)

Tuesday, October 19, 2010

Warkah buat mama

Posted by kemma at 8:30 AM
Hari ni kali pertama aku dapat luahan hati dari kakak. X pasal2 merajuk n seingat aku, aku x marah pon cuma dia berebut dengan Adam nak pegi beli roti Ammar. Aku x bagi dia pegi sbb baru balik sekolah agama n x nak dia penat. Lastly masuk bilik n merajuk.

Yang si kecik Ammar plak dok ketuk pintu kakak..tapi cam besala..kakak pon dipanggil mama..hehe
comeii betul..agaknye tepuk pintu dia rase x kuat..last2 dia amik botol bedak n ketuk. Bila penat n x kuasa nak layan dia trus merengek minta didukung..mmg paham dah nak suh dukung kat luar or bagi dia jalan kat luar..skg ni si kecik tu..asal berdiri kat pintu..bila aku tanya " where your shoes?"..terus dia pandang tepi sofa..pegi amik n bagi kat aku..hihi..good job dear:)

Lama aku bagi ammar main kat grill..then kakak kuar .."jom Ammar kita main ehh"..."mama , ada surat tok mama"...bila aku baca..terus aku tergelak kuat..x cover2...

Ini suratnya..:))
ni aku type balik..
"Asslammuk alai kum.
mama asek layan adik dan bebi jek.
abes mama tak sayang kakak jek.
mama sayang abah adik dan bebi jek.
kalau mama x sayang kakak lagi ta apa"
ayat last tu buat aku tacing..huhu

klo ikutkan Adam lagi selalu kena marah dari kakak. Tapi siyes kakak banyak tolong mama...mama sayang kakak, adik n baby..sama je
Mama bangga ada anak perempuan macam kakak...kakak mama punya bestfriend..:))



Kakak anugerah Allah lambang cinta mama n abah..:)


8 comments on "Warkah buat mama"

lydzar on October 19, 2010 at 9:00 AM said...

alahai comelnya luahan rasa hati si kakak..kena pujuk jugak tu supaya dia tak selalu rasa mcm tu kan..

kuntumz on October 19, 2010 at 9:14 AM said...

emm touching gak..sob sob..sob
tpi siap bagi surat lagi ...kema, surat tu ko simpan tau..jgn buang..
surat pertama dri kakak...

Huzn on October 19, 2010 at 9:31 AM said...

comella kakak nih...memang very the gegirl lah

kemma on October 19, 2010 at 10:59 AM said...

lydzar:dia rajin sejak ade ammar ni..kesian kat dia..rupanya itu yang dia rasa..ingatkn adam yg selalu merengek x dapat perhatian

jia:tu la jia..pas aku gelak baca surat dia..aku rse tacing plak ayat dia yang last tu...yep..aku mmg cadang nak simpan.

ruhul:dia makin rajin tolong aku ruhul..dah boleh diharap..selalu yg buat dia merajuk klo aku x bg tolong aku masak.

Em's Family on October 19, 2010 at 9:14 PM said...

alaa comelnyer, boleh simpan sampai bile-bile, elok jugak u letak kat alam maya ni, at least kan boleh tunjuk kat dia bile besar esok, silap-silap dapat tunjuk kat anak -anak dia nanti macam mane kakak merajuk :)

Anitadahahs on October 20, 2010 at 1:41 AM said...

wah..
touching ayat si kakak. sob sob..
tapi mmg comel si kakak nih, InsyaAllah dah besar nanti mesti tegas dan pandai jaga adik-adik. mudah-mudahan :)

mankuchai on October 20, 2010 at 11:24 AM said...

huh sedih juga kan,anak sulong pmpn memang mudah terasa,satu luahan yang jujur!

Miza Yusof on October 20, 2010 at 6:06 PM said...

sedihnya. pandai kakak luahkan perasaan dia. siap tulis surat lagi :)

 

©2009 da tru luv | by TNB