Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, October 4, 2010

Si hero yang ske sgt merajuk...

Lately ni aku memang tensen sgt dengan perangai si Adam yang kerap sangat merajuk. Sikit2 merajuk. Geram tau. Klo dia nak satu2 tu dia nak masa tu jugak. Memang mengugat kesabaran betul. Salah satunya kalau dia cakap nak main game on9 ..dia nak jugak even masa tu aku n En Amy tengah guna PC. Klo kita cakap nanti sekejap..mula la..merengek, membebel...panas sehhh :D

Bila aku slowtalk ngan dia, aku selalu cakap yang adik dah berubah ..x macam dulu, x dengar cakap mama n abah, noty, selalu gaduh ngn kakak, kenapa????adik janji ngn mama nak jadi anak yang baik, anak yang soleh dengar cakap mama n abah, sayang adik beradik..kenapa adik selalu x dengar cakap mama n abah?
Ini Jawabnya " mama tu dah x sayangkan adik, mama n abah selalu marah adik, adik selalu kena marah, adik saje buat bagi mama marah..."....... adik x sayangkan mama n abah ke?
"sayangggggggggg"dia peluk. Dia ni jenis cepat feeling..siyes klo korang baik dengan dia....korang mesti dapat tau dia ni jenis yang manja giler.

Actually ank bujang aku ni sokrang yang manja sangat, dia ske giler klo kita manjakan dia, mean klo dapat berkepit, melepet.(haha..bhasa aku ni) dia ske sgt le, bayangkan 5 tahun xde adik..aku plak memang manjakan dia sangat2..tup2 dapat baby..dia rasa kehilangan aku..aku rasela, aku dah x banyak masa nak berkepit dengan dia sebab selalu dengan Ammar (salah aku jugak sebenarnye). Klo aku asik peluk, cakap meleleh dengan dia wahhhhhhhhhh tu yang dia ske. Tapi masalahnye dia selalu menaikkan darah aku sebab dia jeles tgk aku asik melayan yang lain(agak aku la). Kerap jugak kuar suara hulk aku...hahaha 

Tapi aku tau apa yang dia buat, he just want want his parent attention like before. Dulu sebelum Ammar lahir..dia tersangattttttttt le manja...tidur berpeluk-peluk ngn aku. Tapi skg..mana nak peluknya...Ammar dok berkepit je ngn aku masa tidur..mana tak asik nak ngempeng je.

Then mse nak suh buat his homework..perghhhhh siap pegang rotan mamanya. Siap nangis2..tpi he is clever boy..cepat pick up...n senang nak ajar..klo pegang rotan lagi cepat dapat..:P

Aku selalu pikirkan pasal Adam. He needs more attention from both of us. Coz aku perasan dia cepat memberontak. Aku harap attention aku sama rata pada ank2. Kasih sayang kami tak pernah berbelah bagi. Tak pernah ada perbezaan. Sama banyak pada anak2..But 4 this time aku rse Adam perlu perhatian lebih coz dalam usia 6 tahun dia perlukan more perhatian coz aku takut dia pendam segala rasa x puas hati tentang his parent n jauh dari kami bila besar nanti. Tecer Tadika selalu cakap Adam sangat peramah dekat sekolah, clever, rajin, apa yang Tecer suh buat sure dia yang laju dulu buat. I'm very proud of him.

Entry feeling2 ni aku create supaya klo dia besar nanti, dia bleh baca (klo ade lagi blog ni..hehe:) dia bleh tau betapa aku terlalu sayangkan dia n dia my handsome boy. Dia anak manja aku. Dia juga perlu tahu abah dia sayang sangat kat dia. Cuma mama n abah perlu keras dalam sesetengah hal. Hope dia jadi ank yang berguna n terpelihara akhlak n adab.

"Adik, mama n abah sayang, terlalu sayang pada adik.....cuma setiap kali adik buat perangai yang tak elok mama n abah perlu tegur, klo perlu mama akan rotan. Ini sume mama buat sebab mama nak adik jadi seorang lelaki yang bertanggungjawab bila besar nanti, Dapat jaga mama abah, kakak n baby.Mama nak adik tahu adik sentiasa menjadi anak manja mama.

Betul ke korang anak kedua selalu merasa diabaikan, selalu inginkan perhatian dari parent coz ada yang cakap parents lebih utamakan anak sulong n seterusnya berbanding yang second...betul ke?????

He is my handsome boy rite!!!!

anak mama yang handsome:))


2 comments:

devoted lily♥ said...

mak selalu sayang yang 1st..
konon2 precious thing la kan..

sm mcm 1st love,
mana boleh lupa..
hahaha

KaY said...

huhuhu....
da beso da adam....
dulu kecik jew

Monday, October 4, 2010

Si hero yang ske sgt merajuk...

Posted by kemma at 6:18 AM
Lately ni aku memang tensen sgt dengan perangai si Adam yang kerap sangat merajuk. Sikit2 merajuk. Geram tau. Klo dia nak satu2 tu dia nak masa tu jugak. Memang mengugat kesabaran betul. Salah satunya kalau dia cakap nak main game on9 ..dia nak jugak even masa tu aku n En Amy tengah guna PC. Klo kita cakap nanti sekejap..mula la..merengek, membebel...panas sehhh :D

Bila aku slowtalk ngan dia, aku selalu cakap yang adik dah berubah ..x macam dulu, x dengar cakap mama n abah, noty, selalu gaduh ngn kakak, kenapa????adik janji ngn mama nak jadi anak yang baik, anak yang soleh dengar cakap mama n abah, sayang adik beradik..kenapa adik selalu x dengar cakap mama n abah?
Ini Jawabnya " mama tu dah x sayangkan adik, mama n abah selalu marah adik, adik selalu kena marah, adik saje buat bagi mama marah..."....... adik x sayangkan mama n abah ke?
"sayangggggggggg"dia peluk. Dia ni jenis cepat feeling..siyes klo korang baik dengan dia....korang mesti dapat tau dia ni jenis yang manja giler.

Actually ank bujang aku ni sokrang yang manja sangat, dia ske giler klo kita manjakan dia, mean klo dapat berkepit, melepet.(haha..bhasa aku ni) dia ske sgt le, bayangkan 5 tahun xde adik..aku plak memang manjakan dia sangat2..tup2 dapat baby..dia rasa kehilangan aku..aku rasela, aku dah x banyak masa nak berkepit dengan dia sebab selalu dengan Ammar (salah aku jugak sebenarnye). Klo aku asik peluk, cakap meleleh dengan dia wahhhhhhhhhh tu yang dia ske. Tapi masalahnye dia selalu menaikkan darah aku sebab dia jeles tgk aku asik melayan yang lain(agak aku la). Kerap jugak kuar suara hulk aku...hahaha 

Tapi aku tau apa yang dia buat, he just want want his parent attention like before. Dulu sebelum Ammar lahir..dia tersangattttttttt le manja...tidur berpeluk-peluk ngn aku. Tapi skg..mana nak peluknya...Ammar dok berkepit je ngn aku masa tidur..mana tak asik nak ngempeng je.

Then mse nak suh buat his homework..perghhhhh siap pegang rotan mamanya. Siap nangis2..tpi he is clever boy..cepat pick up...n senang nak ajar..klo pegang rotan lagi cepat dapat..:P

Aku selalu pikirkan pasal Adam. He needs more attention from both of us. Coz aku perasan dia cepat memberontak. Aku harap attention aku sama rata pada ank2. Kasih sayang kami tak pernah berbelah bagi. Tak pernah ada perbezaan. Sama banyak pada anak2..But 4 this time aku rse Adam perlu perhatian lebih coz dalam usia 6 tahun dia perlukan more perhatian coz aku takut dia pendam segala rasa x puas hati tentang his parent n jauh dari kami bila besar nanti. Tecer Tadika selalu cakap Adam sangat peramah dekat sekolah, clever, rajin, apa yang Tecer suh buat sure dia yang laju dulu buat. I'm very proud of him.

Entry feeling2 ni aku create supaya klo dia besar nanti, dia bleh baca (klo ade lagi blog ni..hehe:) dia bleh tau betapa aku terlalu sayangkan dia n dia my handsome boy. Dia anak manja aku. Dia juga perlu tahu abah dia sayang sangat kat dia. Cuma mama n abah perlu keras dalam sesetengah hal. Hope dia jadi ank yang berguna n terpelihara akhlak n adab.

"Adik, mama n abah sayang, terlalu sayang pada adik.....cuma setiap kali adik buat perangai yang tak elok mama n abah perlu tegur, klo perlu mama akan rotan. Ini sume mama buat sebab mama nak adik jadi seorang lelaki yang bertanggungjawab bila besar nanti, Dapat jaga mama abah, kakak n baby.Mama nak adik tahu adik sentiasa menjadi anak manja mama.

Betul ke korang anak kedua selalu merasa diabaikan, selalu inginkan perhatian dari parent coz ada yang cakap parents lebih utamakan anak sulong n seterusnya berbanding yang second...betul ke?????

He is my handsome boy rite!!!!

anak mama yang handsome:))


2 comments on "Si hero yang ske sgt merajuk..."

devoted lily♥ on October 4, 2010 at 11:04 AM said...

mak selalu sayang yang 1st..
konon2 precious thing la kan..

sm mcm 1st love,
mana boleh lupa..
hahaha

KaY on October 5, 2010 at 12:19 AM said...

huhuhu....
da beso da adam....
dulu kecik jew

 

©2009 da tru luv | by TNB