Rezeki blogging..tq 4 klik

Thursday, October 14, 2010

Anak2 story mory

Lama rasanya x update cerita pasal my baby Ammar, Kakak n Adik.

Ekceli terlalu banyak improvement dalam usia  1 tahun bagi Ammar. Tadi aku kusyuk tengok gelagat dia bersila molek je depan tv mse azan maghrib ..mmg tu feveret dia. Tapi hari ni..masa Allahu akbar ..Allahhu akbar ..dia pon buat sound  gak..then mulut terkumat kamit ape ntah. Walaupon aku ni dok perati betoi2 dok tepi dia..dia x pedulikan aku coz kusyuk ngn azan...even x sama tapi aku tau dia sedang mengikut laungan azan ...sebak, teruja..excited sangat. Aku banyak terlepas moment 2 camni mase kakak n adik coz study n kje jarak jauh...thats y aku cam over sket..bukan lebehkan Ammar..sume sma je.

Then yang paling fening gak, sejak dah pandai melangkah 5-6 tapak ni..fuhh asik nak main kat luar je..pantang nampak grill terbuka..macamla dia tu kuat sgt. Yang paling comeii saat2 abg dia nak g school, time pakai kasut depan pintu..Si kecik comeyy ni siap2 dah kuar berdiri kat grill n siap babai mamanya lagi..aduhaii geram betul la..siap sengih2. Toksah nak cakap apela..time abah nak pegi keje memang dah x pandang muka mama ni..asal abah dukung je trus babai kat mama..asal abah balik je wpon mata dah betul2 nak terlelap leh bangun lagi dek dgr suara abah. Wahh ank manja abah betul ni..:)

Aku rase c kecik Ammar ni bakal2 ada potensi suka bercakap macam abang dia..sebutan mama, abah, bird, nanak (xnak) tu mmg jelas sgt n mulut dia bising membebel, plak tu asal kakak dia marah je...dia pon marah balik..klakar sgt. Yang paling x tahan kalau si kecik ni dok temankan aku solat..dia x kaco tapi asik dok panggil "mama..ma..mama"..x kusyuk jadinya..itula yang dia sebut sampai aku sudah solat tp dalam masa yang sama dia telah mengemas apa yang patut dalam bilik tu...xpela nak, asal x kaco mama solat sudah.

Kakak n adik cam besa je..makin nak hampir ngn exam hujung tahun, so mama keras skit suh wat exercise kat umah.
Itu sahaja update tentang 3buah hati aku..jumpa di next entry ya..salam manis :)
betui ke muka Ammar macam gegirl?..baru potong rambut dia this week..ade yg tegur baru nampak macam boy..hahaha

0 comments:

Thursday, October 14, 2010

Anak2 story mory

Posted by kemma at 12:37 AM
Lama rasanya x update cerita pasal my baby Ammar, Kakak n Adik.

Ekceli terlalu banyak improvement dalam usia  1 tahun bagi Ammar. Tadi aku kusyuk tengok gelagat dia bersila molek je depan tv mse azan maghrib ..mmg tu feveret dia. Tapi hari ni..masa Allahu akbar ..Allahhu akbar ..dia pon buat sound  gak..then mulut terkumat kamit ape ntah. Walaupon aku ni dok perati betoi2 dok tepi dia..dia x pedulikan aku coz kusyuk ngn azan...even x sama tapi aku tau dia sedang mengikut laungan azan ...sebak, teruja..excited sangat. Aku banyak terlepas moment 2 camni mase kakak n adik coz study n kje jarak jauh...thats y aku cam over sket..bukan lebehkan Ammar..sume sma je.

Then yang paling fening gak, sejak dah pandai melangkah 5-6 tapak ni..fuhh asik nak main kat luar je..pantang nampak grill terbuka..macamla dia tu kuat sgt. Yang paling comeii saat2 abg dia nak g school, time pakai kasut depan pintu..Si kecik comeyy ni siap2 dah kuar berdiri kat grill n siap babai mamanya lagi..aduhaii geram betul la..siap sengih2. Toksah nak cakap apela..time abah nak pegi keje memang dah x pandang muka mama ni..asal abah dukung je trus babai kat mama..asal abah balik je wpon mata dah betul2 nak terlelap leh bangun lagi dek dgr suara abah. Wahh ank manja abah betul ni..:)

Aku rase c kecik Ammar ni bakal2 ada potensi suka bercakap macam abang dia..sebutan mama, abah, bird, nanak (xnak) tu mmg jelas sgt n mulut dia bising membebel, plak tu asal kakak dia marah je...dia pon marah balik..klakar sgt. Yang paling x tahan kalau si kecik ni dok temankan aku solat..dia x kaco tapi asik dok panggil "mama..ma..mama"..x kusyuk jadinya..itula yang dia sebut sampai aku sudah solat tp dalam masa yang sama dia telah mengemas apa yang patut dalam bilik tu...xpela nak, asal x kaco mama solat sudah.

Kakak n adik cam besa je..makin nak hampir ngn exam hujung tahun, so mama keras skit suh wat exercise kat umah.
Itu sahaja update tentang 3buah hati aku..jumpa di next entry ya..salam manis :)
betui ke muka Ammar macam gegirl?..baru potong rambut dia this week..ade yg tegur baru nampak macam boy..hahaha

0 comments on "Anak2 story mory"

 

©2009 da tru luv | by TNB