Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, October 25, 2010

x pasal2 nak sentap..but inila realitinya

Just nak cite tentang perasaan kecik hati aku ni..huhu
Kan semalam aku join program sakinah kat masjid kan..
Mase aku tengah kusyuk dengar ceramah lam masjid..aku nampak kakak kat luar masjid..so aku lambai2 suh dia masuk tp dia geleng. ..malas nak layan aku pon continue dengar ceramah..

Tetiba ade cuitan kat bahu aku
"makcik..makcik..anak makcik panggil"..kata sorang budak ni..
aku ke makcik tu????huhu..guling2 nangis...tolongla...jgn panggil makcik..panggil la acik ke..unty ke xle aku terkecik hati n merasa tua sgt..

Siyes korang..terus x tenang perasaan acik ini :(...tp klo diikut budak tu tua 2/3 tahun je dari anak aku..opkos le panggil aku makcik kan..lagipon selama ni aku mmg bertittle makcik pon to my nephew2..so ape ke hal nye???

So sekarang ni baru aku sedar yang aku bukan tacing but sentap sekejap..elokle pkirkan dari sekarang tentang tahap umur yang meningkat...kukuikuikui

makcik dan 3 anknye..:P
Lenkali panggil untie or acik ye...acik ni sentap klo panggil makcik..hehehe

6 comments:

lydzar said...

hahahah..penah jugak kawan2 hannah kt taska panggil 'makcik' hihihih

"hai makcik! nak salam boleh tak?"

tp sekarang dorang panggil mak hannah pulak..

kuntumz said...

kema, lawak lah ko nii.....
apa bezanya acik or aunty?sm jer..

kemma said...

lydzar n jia:hihi terasa tua sgt plak klo panggil makcik..kuikui
klo panggil unty rase mude sketla..hakhak

A.I.D.A said...

bebudak kat tmn aku pun pnggil aku makcik..aku rs aku still vouge n xsesuai dipggil makcik..hahah..ank sedara alu pnggil aku acik..ank sedara belah laki aku pgil unty..huhu..tua dh kot kita ni ma..taun dpn 30 dh no..aku still terasa aku 24 thn..

ms aku umuq 24 kot..pi sek teknik adik aku..ms kat surau mak n adik aku smyang..aku tggu beg depa..tetiba ada sorg student mai salam ngan aku..dia ckp.."saya balik dl yea makcik.."..mmg aku sentap..awat..aku ni tua sgt ka muka..aku rs la..dia x tgk muka aku la.dia pikir aku anto ank pi balik asrama..(ayt sedapkan ati)..hehehe

satu lg jiran aku..dia pggil aku kak..aku rs dia tua dr aku..tau la dia keja n bgaya..huhuh..sedey

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Kemma...anda kena TAG ngan K.atie...g jengok kt umah akak yer!

ayu said...

hehehe..sama la kema..ayu pun tak suka dipanggil makcik..panggil aunty tak pe..wpn sama je maksudnya tapi aunty nampaknya lagi muda skeet kan..ahaksss

Monday, October 25, 2010

x pasal2 nak sentap..but inila realitinya

Posted by kemma at 12:06 PM
Just nak cite tentang perasaan kecik hati aku ni..huhu
Kan semalam aku join program sakinah kat masjid kan..
Mase aku tengah kusyuk dengar ceramah lam masjid..aku nampak kakak kat luar masjid..so aku lambai2 suh dia masuk tp dia geleng. ..malas nak layan aku pon continue dengar ceramah..

Tetiba ade cuitan kat bahu aku
"makcik..makcik..anak makcik panggil"..kata sorang budak ni..
aku ke makcik tu????huhu..guling2 nangis...tolongla...jgn panggil makcik..panggil la acik ke..unty ke xle aku terkecik hati n merasa tua sgt..

Siyes korang..terus x tenang perasaan acik ini :(...tp klo diikut budak tu tua 2/3 tahun je dari anak aku..opkos le panggil aku makcik kan..lagipon selama ni aku mmg bertittle makcik pon to my nephew2..so ape ke hal nye???

So sekarang ni baru aku sedar yang aku bukan tacing but sentap sekejap..elokle pkirkan dari sekarang tentang tahap umur yang meningkat...kukuikuikui

makcik dan 3 anknye..:P
Lenkali panggil untie or acik ye...acik ni sentap klo panggil makcik..hehehe

6 comments on "x pasal2 nak sentap..but inila realitinya"

lydzar on October 25, 2010 at 12:00 PM said...

hahahah..penah jugak kawan2 hannah kt taska panggil 'makcik' hihihih

"hai makcik! nak salam boleh tak?"

tp sekarang dorang panggil mak hannah pulak..

kuntumz on October 25, 2010 at 12:01 PM said...

kema, lawak lah ko nii.....
apa bezanya acik or aunty?sm jer..

kemma on October 25, 2010 at 12:08 PM said...

lydzar n jia:hihi terasa tua sgt plak klo panggil makcik..kuikui
klo panggil unty rase mude sketla..hakhak

A.I.D.A on October 25, 2010 at 3:45 PM said...

bebudak kat tmn aku pun pnggil aku makcik..aku rs aku still vouge n xsesuai dipggil makcik..hahah..ank sedara alu pnggil aku acik..ank sedara belah laki aku pgil unty..huhu..tua dh kot kita ni ma..taun dpn 30 dh no..aku still terasa aku 24 thn..

ms aku umuq 24 kot..pi sek teknik adik aku..ms kat surau mak n adik aku smyang..aku tggu beg depa..tetiba ada sorg student mai salam ngan aku..dia ckp.."saya balik dl yea makcik.."..mmg aku sentap..awat..aku ni tua sgt ka muka..aku rs la..dia x tgk muka aku la.dia pikir aku anto ank pi balik asrama..(ayt sedapkan ati)..hehehe

satu lg jiran aku..dia pggil aku kak..aku rs dia tua dr aku..tau la dia keja n bgaya..huhuh..sedey

♥♥azatiesayang ♥♥ on October 25, 2010 at 7:34 PM said...

salam Kemma...anda kena TAG ngan K.atie...g jengok kt umah akak yer!

ayu on October 25, 2010 at 7:46 PM said...

hehehe..sama la kema..ayu pun tak suka dipanggil makcik..panggil aunty tak pe..wpn sama je maksudnya tapi aunty nampaknya lagi muda skeet kan..ahaksss

 

©2009 da tru luv | by TNB