Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, August 30, 2010

Mood raya:)

Memang betui terasa bahang Aidilfitri. Ni aku nak pantun..hihi

Takbir bakal bergema,
 meriah terasa di merata rata,
Aidilfitri dah x lama,
Dah siap ke persiapan kita ?

Weekend, aku amik kesempatan mengemas umah abis-abisan. Basuh langsir, nnt nak pasang langsir baru..cuci tingkap..ni kakak n adik yg bersihkan..cuci kipas kerja En Amy..bunga??lom beli lagi..umah aku xde bunga pas aku decide nak buang bunga yg dah bertahun2 aku pakai..hihi.."Yang..nnt kita beli baru kat kedai bunga baru buka kat depan jakel tu  yang ehh, x bseri umah xde bunga" wink.:) senyum meleret skit. Hope En Amy leh paham ler..x meriah asik memandang bunga lama je..dah btahun dah weii..asik rendam je bila raya..tahun ni nak ganti yg baru..hihi

Petangnye aku plan nak buat kuih keria a.k.a coq keria, n lauk simple2 je..smbl sotong, ikan selar grg n kangkung grg belacan. Dlm kul 8 lebih , En Amy ajak pegi makan ABC..nak wat cmne siang kan pose..utk hilangkn teringin nak mkn ABC pegi je la..lg pon ABC Kpg Melayu JB ni, kalau skali rse sure teringat hehe..kena la ngn musim panas skg..fuh maveles


Esoknya, En Amy ajak ke Ayer Itam coz my SIL dtg dr Mersing nak beli kerepek2 kat Ayer Itam. Dlm Kul 11 kitaorg bertolah dari JB n my SIL btolah dr mersing lam kul 8.30 camtu. So kitaorg bertuma kat Ayer itam n terus bertolak ke Parit Raja tempat aku sll beli kerepek2 tok raya. Panas sgt cuaca..mood nak amik pic pon xdak a.k.a terlupa tp sempat plak En. Amy snap pic kerepek. Bila dah on the way balik br nyesal x amik pic mse borong2 kat kedai kepek tadi.
byk weii..gle membeli..pastu gle memakan..:P


Sampai sini dlu..Salam Merdeka n 1 Malaysia untuk sume

6 comments:

lydzar said...

wahhh meriahnya kerepek..nnt sehari sebelum raya pon nk pi terjah orang jual kerepek gak. kalau beli awal,kang kompom abes awal

kemma said...

hihi..smlm bl gak tok mkn pas bbuka..bukn pe kang abis yg raya punye kna baham..hehe

mekchu said...

mengghairah kan betol ABC tu.. ya Allah, engkau kuat kan lah iman ku.. hihihi..

kuntumz said...

kema, ko balik raya taiping ke thn nii??
ko dh beli yerk kueh raya..aku nii tak beli per pun lagi..
aku pling suka kueh btg buruk dri jhr...sedappp...

kemma said...

mekchu:hahaha..mesti tahan punya..sedappp wooo

jia:tahun ni balik tepen..besttt..dtg raya umah mak aku la jia..maila jln tepen pastu gi umah liza skali. aku beli batang buruk khas untk ko.

Kancilbiru said...

wahhhhhh ABC...sedapnya....

Monday, August 30, 2010

Mood raya:)

Posted by kemma at 9:36 AM
Memang betui terasa bahang Aidilfitri. Ni aku nak pantun..hihi

Takbir bakal bergema,
 meriah terasa di merata rata,
Aidilfitri dah x lama,
Dah siap ke persiapan kita ?

Weekend, aku amik kesempatan mengemas umah abis-abisan. Basuh langsir, nnt nak pasang langsir baru..cuci tingkap..ni kakak n adik yg bersihkan..cuci kipas kerja En Amy..bunga??lom beli lagi..umah aku xde bunga pas aku decide nak buang bunga yg dah bertahun2 aku pakai..hihi.."Yang..nnt kita beli baru kat kedai bunga baru buka kat depan jakel tu  yang ehh, x bseri umah xde bunga" wink.:) senyum meleret skit. Hope En Amy leh paham ler..x meriah asik memandang bunga lama je..dah btahun dah weii..asik rendam je bila raya..tahun ni nak ganti yg baru..hihi

Petangnye aku plan nak buat kuih keria a.k.a coq keria, n lauk simple2 je..smbl sotong, ikan selar grg n kangkung grg belacan. Dlm kul 8 lebih , En Amy ajak pegi makan ABC..nak wat cmne siang kan pose..utk hilangkn teringin nak mkn ABC pegi je la..lg pon ABC Kpg Melayu JB ni, kalau skali rse sure teringat hehe..kena la ngn musim panas skg..fuh maveles


Esoknya, En Amy ajak ke Ayer Itam coz my SIL dtg dr Mersing nak beli kerepek2 kat Ayer Itam. Dlm Kul 11 kitaorg bertolah dari JB n my SIL btolah dr mersing lam kul 8.30 camtu. So kitaorg bertuma kat Ayer itam n terus bertolak ke Parit Raja tempat aku sll beli kerepek2 tok raya. Panas sgt cuaca..mood nak amik pic pon xdak a.k.a terlupa tp sempat plak En. Amy snap pic kerepek. Bila dah on the way balik br nyesal x amik pic mse borong2 kat kedai kepek tadi.
byk weii..gle membeli..pastu gle memakan..:P


Sampai sini dlu..Salam Merdeka n 1 Malaysia untuk sume

6 comments on "Mood raya:)"

lydzar on August 30, 2010 at 10:02 AM said...

wahhh meriahnya kerepek..nnt sehari sebelum raya pon nk pi terjah orang jual kerepek gak. kalau beli awal,kang kompom abes awal

kemma on August 30, 2010 at 10:25 AM said...

hihi..smlm bl gak tok mkn pas bbuka..bukn pe kang abis yg raya punye kna baham..hehe

mekchu on August 30, 2010 at 12:31 PM said...

mengghairah kan betol ABC tu.. ya Allah, engkau kuat kan lah iman ku.. hihihi..

kuntumz on August 30, 2010 at 1:01 PM said...

kema, ko balik raya taiping ke thn nii??
ko dh beli yerk kueh raya..aku nii tak beli per pun lagi..
aku pling suka kueh btg buruk dri jhr...sedappp...

kemma on August 30, 2010 at 2:55 PM said...

mekchu:hahaha..mesti tahan punya..sedappp wooo

jia:tahun ni balik tepen..besttt..dtg raya umah mak aku la jia..maila jln tepen pastu gi umah liza skali. aku beli batang buruk khas untk ko.

Kancilbiru on August 31, 2010 at 6:54 PM said...

wahhhhhh ABC...sedapnya....

 

©2009 da tru luv | by TNB