Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, August 13, 2010

jln2 di pasar ramadhan Tanjung Gemok Rompin Pahang

Ramadhan 1- Kampung Mertua, Endau Johor


Berpose di kampung mertua aku ni agak mencabar skit sbb panas nye lebih dari panas kat jb..ye la dekat laut kan. Tapi yang gerammnya ank2 x reti2 nak dok diam ..last2 main punya main..lsg x dengar cakap..masing2 dah merengek nak berbuka..aku dah agak dah..klo balik kpg sure pose pon xleh penuh bukan pe, dalam hati ank2 ni dah set balik kpg mest main . Tapi aku pon paham anak2 aku ni jarang2 balik kpg tu yang over tu dok kat umah plak asik kna kurung je..tp sedikit sebanyak i'm frustrated sbb aku tau diaorg mampu buat..huhu:(

Sebab geram, aku cakap xmo bawak pi bazar ramadan..geram mood. Tapi ibu mana yang sampai hati kan...kul 5.30 kitaorang ke pekan Endau nak jln2 kat bazar ramadhan. Seperti yang aku gtau sebelum ni, Endau ni ramai orang pantai timur almaklumla kat sini ramai nelayan so ramaila nelayan2 pantai timur yg berhijrah ke endau ni. Jadi juadah2 kat bazar ramadhan ni ala2 selera pantai timur termasukla kuih muihnya cuma xle meriah sgt.

Plan nak cari murtabak. Murtabak Jb x dapat memenuhi selera aku. Siyesss aku rindu murtabak taiping yang maveless...
sorry sgt aku x snap pon pic mse kat PARAM endau, lupa sonnggoh makcik..lgpoh letih kilik c handbag lg. Pas beli Murtabak n beberapa jenis kuih kitaorang bergerak plak ke seberang. seberang mana?? bukan indon tp ke Tanjung gemuk rompin..dengar cam jauh je ekk..dr endau nak ke rompin pahang..perghh gila soonggoh soping jauh camtu..:))

xlah..senaaqnye naik jambatan n turun terus masuk ke kawasan sempadan mersing rompin..kat Tanjung gemuk ni gak ade jeti tuk ke Pulau Tioman. Kat sini pon ade Bazar ramadhan ..tetiba en Amy tanya aku "mama xnak amik pic ke" "ya ampun ..aku lupa sgt sbb kan aku janji nak cite pasai kampung ku endau..terusla amik henpon biri2 n snap beberapa pic n kendian suap ammar makan kuih bakar smbil jalan2..yg x bestnya sume org cam semacam je tengok aku..aku rsela sure diaorg kata aku ni x malu sbb makn di tempat terbuka..manataknya aku pegangg kuih bakar tp ammar kat En. Amy so nampaknya mereka telah salah fahamm..tp lantakle yg aku tau aku berpose ok..

Kat kul 7 kitaorg pon gerak balik, berbuka..ermm sedap murtabak tp aku lupa snap pic lgipon segan kat pak mentua...:P

n now aku sedang sakit tekak n selsema..sgt kering tekak n rse gatal2. perit sgt mse bf ammar..kering betui tekak ni..papon itu sume dugaan kecil je kan..okla selamat menjalani ibadah puasa ye..ni beberapa pic yg sempat aku amik..jumpa lagi:))

menara kat Tanjung Gemuk



Param seberang


mama: xtahan ..mata dah berat :D

2 comments:

mekchu said...

mmg x sempat nak snap gmbr, nak beli lauk, nak dokong budak.. next time try amek gmbr tau.. tetiba mekchu teringat murtabak singapore.. ohhh nom nom nom

kemma said...

ok hari minggu ni sy amik kn pic murtabak singapore khas tok mekchu ..:D

Friday, August 13, 2010

jln2 di pasar ramadhan Tanjung Gemok Rompin Pahang

Posted by kemma at 12:10 AM
Ramadhan 1- Kampung Mertua, Endau Johor


Berpose di kampung mertua aku ni agak mencabar skit sbb panas nye lebih dari panas kat jb..ye la dekat laut kan. Tapi yang gerammnya ank2 x reti2 nak dok diam ..last2 main punya main..lsg x dengar cakap..masing2 dah merengek nak berbuka..aku dah agak dah..klo balik kpg sure pose pon xleh penuh bukan pe, dalam hati ank2 ni dah set balik kpg mest main . Tapi aku pon paham anak2 aku ni jarang2 balik kpg tu yang over tu dok kat umah plak asik kna kurung je..tp sedikit sebanyak i'm frustrated sbb aku tau diaorg mampu buat..huhu:(

Sebab geram, aku cakap xmo bawak pi bazar ramadan..geram mood. Tapi ibu mana yang sampai hati kan...kul 5.30 kitaorang ke pekan Endau nak jln2 kat bazar ramadhan. Seperti yang aku gtau sebelum ni, Endau ni ramai orang pantai timur almaklumla kat sini ramai nelayan so ramaila nelayan2 pantai timur yg berhijrah ke endau ni. Jadi juadah2 kat bazar ramadhan ni ala2 selera pantai timur termasukla kuih muihnya cuma xle meriah sgt.

Plan nak cari murtabak. Murtabak Jb x dapat memenuhi selera aku. Siyesss aku rindu murtabak taiping yang maveless...
sorry sgt aku x snap pon pic mse kat PARAM endau, lupa sonnggoh makcik..lgpoh letih kilik c handbag lg. Pas beli Murtabak n beberapa jenis kuih kitaorang bergerak plak ke seberang. seberang mana?? bukan indon tp ke Tanjung gemuk rompin..dengar cam jauh je ekk..dr endau nak ke rompin pahang..perghh gila soonggoh soping jauh camtu..:))

xlah..senaaqnye naik jambatan n turun terus masuk ke kawasan sempadan mersing rompin..kat Tanjung gemuk ni gak ade jeti tuk ke Pulau Tioman. Kat sini pon ade Bazar ramadhan ..tetiba en Amy tanya aku "mama xnak amik pic ke" "ya ampun ..aku lupa sgt sbb kan aku janji nak cite pasai kampung ku endau..terusla amik henpon biri2 n snap beberapa pic n kendian suap ammar makan kuih bakar smbil jalan2..yg x bestnya sume org cam semacam je tengok aku..aku rsela sure diaorg kata aku ni x malu sbb makn di tempat terbuka..manataknya aku pegangg kuih bakar tp ammar kat En. Amy so nampaknya mereka telah salah fahamm..tp lantakle yg aku tau aku berpose ok..

Kat kul 7 kitaorg pon gerak balik, berbuka..ermm sedap murtabak tp aku lupa snap pic lgipon segan kat pak mentua...:P

n now aku sedang sakit tekak n selsema..sgt kering tekak n rse gatal2. perit sgt mse bf ammar..kering betui tekak ni..papon itu sume dugaan kecil je kan..okla selamat menjalani ibadah puasa ye..ni beberapa pic yg sempat aku amik..jumpa lagi:))

menara kat Tanjung Gemuk



Param seberang


mama: xtahan ..mata dah berat :D

2 comments on "jln2 di pasar ramadhan Tanjung Gemok Rompin Pahang"

mekchu on August 13, 2010 at 10:23 AM said...

mmg x sempat nak snap gmbr, nak beli lauk, nak dokong budak.. next time try amek gmbr tau.. tetiba mekchu teringat murtabak singapore.. ohhh nom nom nom

kemma on August 13, 2010 at 8:43 PM said...

ok hari minggu ni sy amik kn pic murtabak singapore khas tok mekchu ..:D

 

©2009 da tru luv | by TNB