Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, August 13, 2010

semakin prihatin dengan masa

Hari ni 3 Ramadhan..n hari ke2 berpuasa bagi anak2 aku sbb yg 1st awai2 dah tuang. Tahun lepas kurang mencabar bagi kakak coz mse tu dia tadika n balik sekolah kul 12 tghari. Tapi skg ni dah darjah 1, balik umah dah lembik melepet..smpi umah je air mata dah laju..merengek nak minum..so aku pun gunakan skill memujuk, liat gak nak pujuk c kakak ni, klo bukan kerana aku sayangkan pose diaorang..susah rsenya aku nak pujuk2 ni. Adam xde masalah cuma kekadang tu bile kna marah ngn aku dia over sensitip lebey dari besa.

Tapi yang aku perasan adik lebih senang dipujuk terutamanya kalau aku ceritakan orang yang x berpuasa di akhirat nnt akan berenang dalam lautan air liur, terus jd baik ..hehe:D. Tadi dia cakap kat aku adik x nak duit klo adik pose penuh, adik nak pahala sebab pahala x de jual ..pastu x bleh beli kan mama...sejuk perut, sejuk hati n limpa mama, sayang.

Hari ni waktu berbuka bagi Jb pukul 7.16 petang. Selalunya 6.50 petang aku dah setel masak n just lepak2 je layan si Ammar yg makin lasak. Dan sejak2 pose ni c adik makin perihatin tentang masa..n dah makin pandai tengok jam..sumenya kes x sabo2 nak tunggu azan. Aku rse bulan pose ni, sikap aku dah berubah skit dari garang dah jd cool n pakar nasihat :D siyes..aku dah x hangin dah..yg aku tau aku sabar ngn kerenah anak2...sumenya sebab diaorang berpose..hihi..kang klo aku hangin nnt ade plak yg xmo pose.

3 hr ni jugak kami dapat berbuka 1 family, bukan pe selalunya mmg En Amy jarang dapat berbuka kat umah kerana YB akan cbuk dengan undangan majlis berbuka. Best sangat dapat berbuka n En.Amy ada..adik pon semalam cakap.."best dapat makan sma2 ..sebab dah lama x dapat makan sekali mcm ni"betui kata adik, sememangnya En Amy amatle cbuk even hari ahad pon. Bila masa dia x kerja aku rse tu la masa terbaik bagi aku n anak2.

Okla smpai sini dlu, br 3 hr pose aku dah runsing pk menu apa hari2 aku nak buat..klo aku bedal je ape pon..tp apa yang aku masak sume ikut selera ank2 n apa yang diaorang request..ni sume aku buat as award sbb diaorang berjaya berpose.


mama: sume ibu2 berkorban apa saja untuk ank2nya..mak rindu ini x penah berpenghujung:(

0 comments:

Friday, August 13, 2010

semakin prihatin dengan masa

Posted by kemma at 8:50 PM
Hari ni 3 Ramadhan..n hari ke2 berpuasa bagi anak2 aku sbb yg 1st awai2 dah tuang. Tahun lepas kurang mencabar bagi kakak coz mse tu dia tadika n balik sekolah kul 12 tghari. Tapi skg ni dah darjah 1, balik umah dah lembik melepet..smpi umah je air mata dah laju..merengek nak minum..so aku pun gunakan skill memujuk, liat gak nak pujuk c kakak ni, klo bukan kerana aku sayangkan pose diaorang..susah rsenya aku nak pujuk2 ni. Adam xde masalah cuma kekadang tu bile kna marah ngn aku dia over sensitip lebey dari besa.

Tapi yang aku perasan adik lebih senang dipujuk terutamanya kalau aku ceritakan orang yang x berpuasa di akhirat nnt akan berenang dalam lautan air liur, terus jd baik ..hehe:D. Tadi dia cakap kat aku adik x nak duit klo adik pose penuh, adik nak pahala sebab pahala x de jual ..pastu x bleh beli kan mama...sejuk perut, sejuk hati n limpa mama, sayang.

Hari ni waktu berbuka bagi Jb pukul 7.16 petang. Selalunya 6.50 petang aku dah setel masak n just lepak2 je layan si Ammar yg makin lasak. Dan sejak2 pose ni c adik makin perihatin tentang masa..n dah makin pandai tengok jam..sumenya kes x sabo2 nak tunggu azan. Aku rse bulan pose ni, sikap aku dah berubah skit dari garang dah jd cool n pakar nasihat :D siyes..aku dah x hangin dah..yg aku tau aku sabar ngn kerenah anak2...sumenya sebab diaorang berpose..hihi..kang klo aku hangin nnt ade plak yg xmo pose.

3 hr ni jugak kami dapat berbuka 1 family, bukan pe selalunya mmg En Amy jarang dapat berbuka kat umah kerana YB akan cbuk dengan undangan majlis berbuka. Best sangat dapat berbuka n En.Amy ada..adik pon semalam cakap.."best dapat makan sma2 ..sebab dah lama x dapat makan sekali mcm ni"betui kata adik, sememangnya En Amy amatle cbuk even hari ahad pon. Bila masa dia x kerja aku rse tu la masa terbaik bagi aku n anak2.

Okla smpai sini dlu, br 3 hr pose aku dah runsing pk menu apa hari2 aku nak buat..klo aku bedal je ape pon..tp apa yang aku masak sume ikut selera ank2 n apa yang diaorang request..ni sume aku buat as award sbb diaorang berjaya berpose.


mama: sume ibu2 berkorban apa saja untuk ank2nya..mak rindu ini x penah berpenghujung:(

0 comments on "semakin prihatin dengan masa"

 

©2009 da tru luv | by TNB