Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, August 4, 2010

wah2 ...sajaknya nak prezen handphone ekkk...

Ni kisah semalam. Aku just nak sharekan cerita anak dara aku yang buat aku meletopppp. Petang semalam tengah syok2 dok tengok tv, aku dengar sore kat luar panggil nama c kakak. Aku memang cukup x ske kawan2 ank2 aku datang panggil ank2 aku kluar..siyesss sgt tidak suka. Mse tu kakak br pas makan nasi sbb baru balik dari sekolah agama So aku panggil dia n suh buka pintu tengok spe yang panggil. Tapi sebelum dia buka pintu tu aku dah pesan jgn nak main kat luar..mama dah cakap banyak kali..hari sekolah x bleh keluar. C kakak just anggukkan kepala ..x brani ooooo coz takut aku hangin..hihi

Lam 5 minit dia tutup pintu semula, terus aku tanya
mama: sapa?
kakak; Rabiatul..
mama: dia nak apa..nak ajak main la tu..jgn samapi mama naik angin...
kakak; xlah..dia cakap hari ahad tu hari harijadi dia..dia mintak akak bagi hadiah henpon..
mama: haaaaahhh (kuat gile sore aku..sure kecut perut kakak) amboi2 pehal plak hrjadi nak mintak henpon kat orang..korang tu budak2 ..ingat henpon 2 posen ke?


Perghhh hangin aku...sekbek la aku x dgr diaorang berbual.. klo x menanah le telinga budak tu..baru darjah 1 korang.. agaknya c kakak yang bercerita mama n abah dia bagi henpon. Xda maknanya.. aku bukan bagi kat kakak..aku jadikan henpon pink tu as tepon umah..so klo aku kuar or pegi mna2 diaorg x ikot blehle aku call diaorang.

Semalam gak..aku hangin lagi, mse aku tgh lipat kain sambil tgk tv..ank2 aku ajak 2 orang kawan dia masuk..aku xle kisah sgt..tp bila diaorang buat bising aku tegur c kakak suh jgn bising sangat..tetiba c adam cakap
adam: weiii korang..janganla bising..nnt mama kita marah
kawan2: mama awak garang ke?
adam n kakak: x garang tp mama kita kepala angin.........

nganga dengan luas n nak tergelak dengan statement anak2 aku..hahaha..mama x marah sayang oiiii..mama hangin jer..:~


mama: T___________T

6 comments:

mekchu said...

hahaha.. pndai btol budak2 skang ni kalo becakap.. tak pndai lngsung cover.. hahaha

A.I.D.A said...

mak aii..suh la bapak dia beli henpon..apa suh kita yg belikan..ingt cop duit ka..kecik2 dh pandai mintak mahai2..kalo famili sdrik xpa la..

tp as mak bapak..mmg sorang kena tegas a.k.a garanbg skit dr psgan satu lg..baru balance..hehe

diriku said...

he2..garangnya mak die =]

BUNGA said...

aduhaii.. anak zaman sekarang dh pandai mintak mcm2 yer.. anak sy skrg br 3 tahun. x taula anak saya nanti bila dh bsr pndai mintak apa plak...blh pengsann mak dia mcm ni..hehehe...

p/s: x tahan bila anak cakap mak dia kepala angin..hahaha

kemma said...

hihi nak wat camna temperature naik..naik overdose plak tu.hehe. Tapi kalo ade abah diaorg lagila naik tocang..geram je tgk.

Huzn said...

kihkihkih...lawak tul la adam ngan aisyah nih..
kepala angin tuh...
mak pun takot tauuuu...hahaha

Wednesday, August 4, 2010

wah2 ...sajaknya nak prezen handphone ekkk...

Posted by kemma at 12:34 AM
Ni kisah semalam. Aku just nak sharekan cerita anak dara aku yang buat aku meletopppp. Petang semalam tengah syok2 dok tengok tv, aku dengar sore kat luar panggil nama c kakak. Aku memang cukup x ske kawan2 ank2 aku datang panggil ank2 aku kluar..siyesss sgt tidak suka. Mse tu kakak br pas makan nasi sbb baru balik dari sekolah agama So aku panggil dia n suh buka pintu tengok spe yang panggil. Tapi sebelum dia buka pintu tu aku dah pesan jgn nak main kat luar..mama dah cakap banyak kali..hari sekolah x bleh keluar. C kakak just anggukkan kepala ..x brani ooooo coz takut aku hangin..hihi

Lam 5 minit dia tutup pintu semula, terus aku tanya
mama: sapa?
kakak; Rabiatul..
mama: dia nak apa..nak ajak main la tu..jgn samapi mama naik angin...
kakak; xlah..dia cakap hari ahad tu hari harijadi dia..dia mintak akak bagi hadiah henpon..
mama: haaaaahhh (kuat gile sore aku..sure kecut perut kakak) amboi2 pehal plak hrjadi nak mintak henpon kat orang..korang tu budak2 ..ingat henpon 2 posen ke?


Perghhh hangin aku...sekbek la aku x dgr diaorang berbual.. klo x menanah le telinga budak tu..baru darjah 1 korang.. agaknya c kakak yang bercerita mama n abah dia bagi henpon. Xda maknanya.. aku bukan bagi kat kakak..aku jadikan henpon pink tu as tepon umah..so klo aku kuar or pegi mna2 diaorg x ikot blehle aku call diaorang.

Semalam gak..aku hangin lagi, mse aku tgh lipat kain sambil tgk tv..ank2 aku ajak 2 orang kawan dia masuk..aku xle kisah sgt..tp bila diaorang buat bising aku tegur c kakak suh jgn bising sangat..tetiba c adam cakap
adam: weiii korang..janganla bising..nnt mama kita marah
kawan2: mama awak garang ke?
adam n kakak: x garang tp mama kita kepala angin.........

nganga dengan luas n nak tergelak dengan statement anak2 aku..hahaha..mama x marah sayang oiiii..mama hangin jer..:~


mama: T___________T

6 comments on "wah2 ...sajaknya nak prezen handphone ekkk..."

mekchu on August 4, 2010 at 8:52 AM said...

hahaha.. pndai btol budak2 skang ni kalo becakap.. tak pndai lngsung cover.. hahaha

A.I.D.A on August 4, 2010 at 12:36 PM said...

mak aii..suh la bapak dia beli henpon..apa suh kita yg belikan..ingt cop duit ka..kecik2 dh pandai mintak mahai2..kalo famili sdrik xpa la..

tp as mak bapak..mmg sorang kena tegas a.k.a garanbg skit dr psgan satu lg..baru balance..hehe

diriku on August 4, 2010 at 12:58 PM said...

he2..garangnya mak die =]

BUNGA on August 4, 2010 at 3:47 PM said...

aduhaii.. anak zaman sekarang dh pandai mintak mcm2 yer.. anak sy skrg br 3 tahun. x taula anak saya nanti bila dh bsr pndai mintak apa plak...blh pengsann mak dia mcm ni..hehehe...

p/s: x tahan bila anak cakap mak dia kepala angin..hahaha

kemma on August 5, 2010 at 1:29 AM said...

hihi nak wat camna temperature naik..naik overdose plak tu.hehe. Tapi kalo ade abah diaorg lagila naik tocang..geram je tgk.

Huzn on August 5, 2010 at 4:25 PM said...

kihkihkih...lawak tul la adam ngan aisyah nih..
kepala angin tuh...
mak pun takot tauuuu...hahaha

 

©2009 da tru luv | by TNB