Rezeki blogging..tq 4 klik

Sunday, August 15, 2010

chef assistant

xde ape nak share di bulan pose yg agak bz bagi aku taun ni..konon2 bz..hehe. seperti yang aku citekan skg ni aku dah mula start tolong jiran aku masak kat umah dia lauk pauk untuk ank2 dia jual di bazar ramadhan. Just nak share beberapa pic lauk2 yg telah dimasak. Semalam over bz disebabkn tambah menu nasi ayam n ammar pon buat perangai xnak main mayb dia x selesa sebab flu. So aku terpaksa la amik tugas2 memotong n menghias sje, mna taknya ammar dok atas riba n xmo kat spa2. So jamu mata ye.. nak pi masak dah ni..:D.. ohh lupa lak..menu hari ni tok buka pose spesel as per requeast dari ank2..mee goreng mamak + ayam goreng..air soya mama.
peria yg belum di goreng


sambal untuk paru

asam pedas ayam


lemak cili api ikan kembong


keli sambal hijau

ni sebahagian je yang siap..pastu aku dah bz siapkn nasi ayam n bz gak meriba ammar..:D

4 comments:

devoted lily♥ said...

ni tlg mak kembar ke??

kemma said...

a'ah..sja je..klo xde hal mcik tolongla.

kuntumz said...

wah2 hebat nya kema.....bila nk rasa mskn ko nii...hehehe

kemma said...

mai la jln jb..tp aku masak besa ja..sma taraf ja ngn hang...

Sunday, August 15, 2010

chef assistant

Posted by kemma at 11:05 AM
xde ape nak share di bulan pose yg agak bz bagi aku taun ni..konon2 bz..hehe. seperti yang aku citekan skg ni aku dah mula start tolong jiran aku masak kat umah dia lauk pauk untuk ank2 dia jual di bazar ramadhan. Just nak share beberapa pic lauk2 yg telah dimasak. Semalam over bz disebabkn tambah menu nasi ayam n ammar pon buat perangai xnak main mayb dia x selesa sebab flu. So aku terpaksa la amik tugas2 memotong n menghias sje, mna taknya ammar dok atas riba n xmo kat spa2. So jamu mata ye.. nak pi masak dah ni..:D.. ohh lupa lak..menu hari ni tok buka pose spesel as per requeast dari ank2..mee goreng mamak + ayam goreng..air soya mama.
peria yg belum di goreng


sambal untuk paru

asam pedas ayam


lemak cili api ikan kembong


keli sambal hijau

ni sebahagian je yang siap..pastu aku dah bz siapkn nasi ayam n bz gak meriba ammar..:D

4 comments on "chef assistant"

devoted lily♥ on August 15, 2010 at 11:04 PM said...

ni tlg mak kembar ke??

kemma on August 15, 2010 at 11:11 PM said...

a'ah..sja je..klo xde hal mcik tolongla.

kuntumz on August 16, 2010 at 9:10 AM said...

wah2 hebat nya kema.....bila nk rasa mskn ko nii...hehehe

kemma on August 16, 2010 at 4:47 PM said...

mai la jln jb..tp aku masak besa ja..sma taraf ja ngn hang...

 

©2009 da tru luv | by TNB