Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, August 20, 2010

Cerita 10 ramadhan

Dari pg tadi sebenarnya nak siapkan post ni, tp xde mood plak..mood x datang2..:D.
Ni sume gara2 aku terlajak bangun sahur..kesian kat anak2 :(. Semalam En Amy xde, ke Kukup, Pontian ade kje disana. So seperti biasa aku layan berblogging smpi kul 1.30am n pg bf ammar skejap..tapi terbelayar smpi kul 2.30 am. Sedar2 aku kelam kabut tgk jam, ingatkn dah terlepas sahur..ropanya baru pukul 2.30 pagi. Aku pon bangun pg shutdown pc n smbung tdoq balik..aku dah lupa yg jam lom set tok sahur.

Mimpi punya mimpi..baik punya layan..tetiba aku tersedar sendiri ..kelam kabut bangun terus tengok jam..alamak!!!!!! pukul 5.32 am..aduss terkejar aku bangun , klo aku x sahur aku x kisah sbb dah biasa..tp bila ingatkn kakak n adik pon pose..aku trus buat milo panas..bawa pegi bilik kakak, kejutkan kakak n suh dia minum..hihi lawak mata pon dia x buka tp minum, pastu aku kejutkan adik suh minum n last skali aku minum.
Pas kakak gi sekolah, aku kejutkan adik suh bgun siap2 g sekolah..dia merungut nape x bgun sahur nnt dia lapar..nak buat mcm mana, mama minta maaf sbb x sedar.
Sepanjang ank2 bersekolah, aku rsau je balik jap lagi masing2 nak buka pose alasan sbb x bgun sahur. For sure aku xleh nak cakap apa sbb salah aku. Tapi alhamdulillah, apa yg aku fikirkan tu x terjadi pon..langsung diaorg x merungut, lega hati aku. Lagipon cuaca sejuk n lembap hari ni byk membantu :))

Seperti biasa, aku mmg pening x tau nak masak apa dah. Jemu betoii masak..tp dsbbkn malas nak drive n bawa c kecik ke Param so masak jerla. Kakak ajak aku buat puding roti. Aku ni bukan apa, klo kuih manis2, malas nak buat, beli lagi bagus..anak2 bukannya makan sgt. Cam tu ari buat kuih kasui..pas bg2 kat jiran ade la suku lagi, makan seketul dah x makan..alih2 tu dok lam fridge lagi.
Tapi c kakak ni excited sgt nak buat puding roti, dia bukan apa dia syok dapat tolong aku masak. Hari ni aku buat puding roti, Jemput udang (En Amy request) kari ayam, ikan goreng , sambal belacan n sikit balance ayam paprik semalm x abis..hihi

So enjoy ye pic aku n anak2 buat puding roti hari ni...
kakak yg excited sbb mama bg chance tolong

adik pon nak tolong sesangat
puding roti yang nak dikukus..kismis tu kawan En Amy yg baru balik dr umrah bagi, klo simpan sure x abis..so letak je la lam ni
kari ayam
Jemput udang+ kucai tauge

Kul 6.40 sume dah siap, aku pon ptong2 puding roti bagi2 kat jiran. Lepas bagi tinggal la kat aku lam 5/6 ptong je. Bukan apa, aku xmo la fridge aku penuh ngn simpanan makanan, sedekah lagi baguihh. Belum makan mmg rse x cukup, lepas buka pose, jamah seketul pon dah x larat.

balance yg tinggal..


Esok apa plak yang aku nak masak???pening betol. En Amy berbuka kat luar esok. So rsenya plan nak masak kuetiew grg jer la :D




4 comments:

kuntumz said...

ma, nk resepi puding roti tu??mcm mana yerk...

kemma said...

roti tu hang nak potong pon bleh or nak ramas2 ngn air bg hancur pon bleh. aku potong je. pastu loyang sapu ngn minyak n potong roti pastu susun lam loyang.telur sebiji pukul dgn gula lam 2 sudu besar. bila dah kembang..bleh tuang lam loyang n pastikan roti tenggelam.pastu kukus lam 20 min.kot ske nak letak kismis ka, choc chip or xmau letak pon boleh.ank2 aku buat beriya, makan secoet.diaorg x minat sgt

kemma said...

opss lupa pukul telur, gula n susu cair skali. susu cair tu aku letak setin.klo ko buat skit ko agak2 jerla.lepas dah masak makan ngn susu cair pon sedap.

kuntumz said...

mekasih kema, nti aku nk buat..nk cuba bagi bdk masyam mkn...harap2 dia suka sbb dia ssh beno nk mkn

Friday, August 20, 2010

Cerita 10 ramadhan

Posted by kemma at 11:51 PM
Dari pg tadi sebenarnya nak siapkan post ni, tp xde mood plak..mood x datang2..:D.
Ni sume gara2 aku terlajak bangun sahur..kesian kat anak2 :(. Semalam En Amy xde, ke Kukup, Pontian ade kje disana. So seperti biasa aku layan berblogging smpi kul 1.30am n pg bf ammar skejap..tapi terbelayar smpi kul 2.30 am. Sedar2 aku kelam kabut tgk jam, ingatkn dah terlepas sahur..ropanya baru pukul 2.30 pagi. Aku pon bangun pg shutdown pc n smbung tdoq balik..aku dah lupa yg jam lom set tok sahur.

Mimpi punya mimpi..baik punya layan..tetiba aku tersedar sendiri ..kelam kabut bangun terus tengok jam..alamak!!!!!! pukul 5.32 am..aduss terkejar aku bangun , klo aku x sahur aku x kisah sbb dah biasa..tp bila ingatkn kakak n adik pon pose..aku trus buat milo panas..bawa pegi bilik kakak, kejutkan kakak n suh dia minum..hihi lawak mata pon dia x buka tp minum, pastu aku kejutkan adik suh minum n last skali aku minum.
Pas kakak gi sekolah, aku kejutkan adik suh bgun siap2 g sekolah..dia merungut nape x bgun sahur nnt dia lapar..nak buat mcm mana, mama minta maaf sbb x sedar.
Sepanjang ank2 bersekolah, aku rsau je balik jap lagi masing2 nak buka pose alasan sbb x bgun sahur. For sure aku xleh nak cakap apa sbb salah aku. Tapi alhamdulillah, apa yg aku fikirkan tu x terjadi pon..langsung diaorg x merungut, lega hati aku. Lagipon cuaca sejuk n lembap hari ni byk membantu :))

Seperti biasa, aku mmg pening x tau nak masak apa dah. Jemu betoii masak..tp dsbbkn malas nak drive n bawa c kecik ke Param so masak jerla. Kakak ajak aku buat puding roti. Aku ni bukan apa, klo kuih manis2, malas nak buat, beli lagi bagus..anak2 bukannya makan sgt. Cam tu ari buat kuih kasui..pas bg2 kat jiran ade la suku lagi, makan seketul dah x makan..alih2 tu dok lam fridge lagi.
Tapi c kakak ni excited sgt nak buat puding roti, dia bukan apa dia syok dapat tolong aku masak. Hari ni aku buat puding roti, Jemput udang (En Amy request) kari ayam, ikan goreng , sambal belacan n sikit balance ayam paprik semalm x abis..hihi

So enjoy ye pic aku n anak2 buat puding roti hari ni...
kakak yg excited sbb mama bg chance tolong

adik pon nak tolong sesangat
puding roti yang nak dikukus..kismis tu kawan En Amy yg baru balik dr umrah bagi, klo simpan sure x abis..so letak je la lam ni
kari ayam
Jemput udang+ kucai tauge

Kul 6.40 sume dah siap, aku pon ptong2 puding roti bagi2 kat jiran. Lepas bagi tinggal la kat aku lam 5/6 ptong je. Bukan apa, aku xmo la fridge aku penuh ngn simpanan makanan, sedekah lagi baguihh. Belum makan mmg rse x cukup, lepas buka pose, jamah seketul pon dah x larat.

balance yg tinggal..


Esok apa plak yang aku nak masak???pening betol. En Amy berbuka kat luar esok. So rsenya plan nak masak kuetiew grg jer la :D




4 comments on "Cerita 10 ramadhan"

kuntumz on August 23, 2010 at 9:20 AM said...

ma, nk resepi puding roti tu??mcm mana yerk...

kemma on August 23, 2010 at 12:04 PM said...

roti tu hang nak potong pon bleh or nak ramas2 ngn air bg hancur pon bleh. aku potong je. pastu loyang sapu ngn minyak n potong roti pastu susun lam loyang.telur sebiji pukul dgn gula lam 2 sudu besar. bila dah kembang..bleh tuang lam loyang n pastikan roti tenggelam.pastu kukus lam 20 min.kot ske nak letak kismis ka, choc chip or xmau letak pon boleh.ank2 aku buat beriya, makan secoet.diaorg x minat sgt

kemma on August 23, 2010 at 12:11 PM said...

opss lupa pukul telur, gula n susu cair skali. susu cair tu aku letak setin.klo ko buat skit ko agak2 jerla.lepas dah masak makan ngn susu cair pon sedap.

kuntumz on August 23, 2010 at 1:31 PM said...

mekasih kema, nti aku nk buat..nk cuba bagi bdk masyam mkn...harap2 dia suka sbb dia ssh beno nk mkn

 

©2009 da tru luv | by TNB