Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, August 18, 2010

kita share la mama..

Hari ni nak cite skit pasai ank dara ku yg sorang ni. Besala namapon anak dara..biaqpon umo baru 7 tahun tapi persaan nak melawa cam org besaq tu mmg melonjak lonjak. Tapi cam besala..ngn aku mmg dia x brani la..even nk try cuit skit lipstik mama. Aku mmg x ske..sllunya ayat aku " x payahla, kakak kecik lgi.budak2 x elok pakai mcm ni, buat malu je tau..sok2 kakak dah besar pakaila gajah badak pon..(ni ayat mak aku..gajah badak merujuk bedal je nak pakai apa pon)

Ada 1 kes, mse tu aku tengah lipat kain,  c kakak tengah tgk tv n aku pon panggil suh tolong n blaja lipat kain..aku suh lipat spentot2, singlet n baju2 yg kecik..terutamanya yang dia. Dia pon lipatla spentot dia smbil aku dok bebel suh lipat elok2. Skali dia pon angkat 1 spentot ni " ni mama punya ke?" .aku pon tengok " aiii..spender sendiri pon x kenal ke?" dia dok terbelek belek " ni bukan kakak punyala, tengok ni besar " geram je aku " la takkan spender mama, mama x kenal, abis kakak ingat montot kakak tu kecik ke?" hehe dia sengih..aku pon tergelak. Dia pon suggest kat aku suh tulis nama kat spentot so nnt senang nak tau spentot mama ke kakak :~..ape ke heeenya.. 

Penah skali tu aku tergelak rse cam nak berguling guling, tp disebabkan mse tu aku lam pantang aku tahan kan je. Aku baru balik dari spital pas delivered ammar. Sampai je kat umah, kakak baru lepas mandi, alkisahnya ank2 aku sllunya aku yg akan sediakan baju tuk diaorang so after siap mandi diaorg terus pakai je la. Tapi bila aku dah x bleh buat sume tu, diaorg pon buat sendiri. Masuk je aku dlm umah aku tgk dia tgh tgk tv.. dia tgk aku n terus angkat skirt dia " mama ..ni spender baru kakak ke?"..terjegil aku bcampur nak tergelak " kaaaaakaaaaaaaaaaaak..tu spender mama la"slow je aku cakap , maklumla lam pantang..trus dia ketawa "la akk ingat akk punya sbb kaler pink" adoaiii ank dara aku ni..spender mama pon dia pakai..muat plak tu:) ( hihi..perasan montot still gojes..hehe)

Sekarang ni korang nak tau benda apa yang dia sllu nak share ngn aku..akhirnya aku bagi je kat dia..wpon dia bukan pakai sgt pon..TUDUNG...x bleh kata apa dah..namanya pon pompuan. Besaq ke kecik ke..minat kat benda2 mcm ni dah mmg tersurat. Tapi aku bersyukur sangat sbb dia ank perempuan sulung yg sllu jd assistant n kawan sembang aku..kawan gaduh pon ye jugak..hehe.
 So layanzz antara pic2 kakak yg aku ske :D
 tudung mama dah jd milik kakak

jadi model tok tudung mama..tp akhirnya jd hak dia jugak
pipi pau terlebey yis :P



mama: sian kakak, hasrat nak diet..timbang weight x penah berubah, pandai plak stress sbb berat x trun..:D tp doc dah cakap utk kanak2 yg sedang membesar mmg xkan trun, klo trn pon sekilo 2 je.


8 comments:

lydzar said...

hehehe best kan kalau anak sulung perempuan. Dh jadi mcm kawan kita kt rumah. Ada tempatnya kita menyembang non stop. Hannah pon mesti mcm ni jugak nnt.. :)

mmg comel lah pipi pau dia time bertudung tu

ayu said...

eee...geramnya tgk anak kemma ni..comey la..hehe..best kan ada anak perempuan..huhu..ayu belum ada rezeki lagi laa...teringin nak anak sulung perempuan, tapi ni dua2 lelaki..

kuntumz said...

kema, lawak toi lah..yg luaran ni klo di share tak per..jgn smpi dalaman pun anak nk share ngan mak dia..hehhehehe....

kemma said...

lydzar: sok hannah besar mmg jf besfrenz mama dia la..gosip sume leh sembang..hehe

ayu:xpe2 usaha lagi..ade chance nak dapat girl lg tu..

jia:klaka n rse nak marah pon ade..bleh plak dia kata spender dia besar siap tuduh tu spender aku..geram je aku. spender sendiri pon x ngaku..hehe. Kes terpakai spender aku tu mse aku balik kpg, spender sume lam beg..dia pakai amik je..hahaha..sekbek x teramik spender abah..:P

mekchu said...

uiii pipi dia mcm ada bijik durian laa.. gerrrram nye... habis la kena share ngan anak pas nih.. hehe.. nmpk gaya mmg pandai melawa tuh.. jaga-jaga.. hehe

kakngah said...

dah blh train tanak nasi tu... hihihih!!!

kemma said...

hihi..insya'allah boleh harap dah tu..mngasuh baby dah pndai, basuh pinggan tip top..menyapu ke longkang ..x bape menjadi..hehe

nadiah said...

salam,ala comelnya nureen...
puasa tak ri ni...

Wednesday, August 18, 2010

kita share la mama..

Posted by kemma at 11:36 PM
Hari ni nak cite skit pasai ank dara ku yg sorang ni. Besala namapon anak dara..biaqpon umo baru 7 tahun tapi persaan nak melawa cam org besaq tu mmg melonjak lonjak. Tapi cam besala..ngn aku mmg dia x brani la..even nk try cuit skit lipstik mama. Aku mmg x ske..sllunya ayat aku " x payahla, kakak kecik lgi.budak2 x elok pakai mcm ni, buat malu je tau..sok2 kakak dah besar pakaila gajah badak pon..(ni ayat mak aku..gajah badak merujuk bedal je nak pakai apa pon)

Ada 1 kes, mse tu aku tengah lipat kain,  c kakak tengah tgk tv n aku pon panggil suh tolong n blaja lipat kain..aku suh lipat spentot2, singlet n baju2 yg kecik..terutamanya yang dia. Dia pon lipatla spentot dia smbil aku dok bebel suh lipat elok2. Skali dia pon angkat 1 spentot ni " ni mama punya ke?" .aku pon tengok " aiii..spender sendiri pon x kenal ke?" dia dok terbelek belek " ni bukan kakak punyala, tengok ni besar " geram je aku " la takkan spender mama, mama x kenal, abis kakak ingat montot kakak tu kecik ke?" hehe dia sengih..aku pon tergelak. Dia pon suggest kat aku suh tulis nama kat spentot so nnt senang nak tau spentot mama ke kakak :~..ape ke heeenya.. 

Penah skali tu aku tergelak rse cam nak berguling guling, tp disebabkan mse tu aku lam pantang aku tahan kan je. Aku baru balik dari spital pas delivered ammar. Sampai je kat umah, kakak baru lepas mandi, alkisahnya ank2 aku sllunya aku yg akan sediakan baju tuk diaorang so after siap mandi diaorg terus pakai je la. Tapi bila aku dah x bleh buat sume tu, diaorg pon buat sendiri. Masuk je aku dlm umah aku tgk dia tgh tgk tv.. dia tgk aku n terus angkat skirt dia " mama ..ni spender baru kakak ke?"..terjegil aku bcampur nak tergelak " kaaaaakaaaaaaaaaaaak..tu spender mama la"slow je aku cakap , maklumla lam pantang..trus dia ketawa "la akk ingat akk punya sbb kaler pink" adoaiii ank dara aku ni..spender mama pon dia pakai..muat plak tu:) ( hihi..perasan montot still gojes..hehe)

Sekarang ni korang nak tau benda apa yang dia sllu nak share ngn aku..akhirnya aku bagi je kat dia..wpon dia bukan pakai sgt pon..TUDUNG...x bleh kata apa dah..namanya pon pompuan. Besaq ke kecik ke..minat kat benda2 mcm ni dah mmg tersurat. Tapi aku bersyukur sangat sbb dia ank perempuan sulung yg sllu jd assistant n kawan sembang aku..kawan gaduh pon ye jugak..hehe.
 So layanzz antara pic2 kakak yg aku ske :D
 tudung mama dah jd milik kakak

jadi model tok tudung mama..tp akhirnya jd hak dia jugak
pipi pau terlebey yis :P



mama: sian kakak, hasrat nak diet..timbang weight x penah berubah, pandai plak stress sbb berat x trun..:D tp doc dah cakap utk kanak2 yg sedang membesar mmg xkan trun, klo trn pon sekilo 2 je.


8 comments on "kita share la mama.."

lydzar on August 19, 2010 at 9:35 AM said...

hehehe best kan kalau anak sulung perempuan. Dh jadi mcm kawan kita kt rumah. Ada tempatnya kita menyembang non stop. Hannah pon mesti mcm ni jugak nnt.. :)

mmg comel lah pipi pau dia time bertudung tu

ayu on August 19, 2010 at 10:17 AM said...

eee...geramnya tgk anak kemma ni..comey la..hehe..best kan ada anak perempuan..huhu..ayu belum ada rezeki lagi laa...teringin nak anak sulung perempuan, tapi ni dua2 lelaki..

kuntumz on August 19, 2010 at 11:30 AM said...

kema, lawak toi lah..yg luaran ni klo di share tak per..jgn smpi dalaman pun anak nk share ngan mak dia..hehhehehe....

kemma on August 19, 2010 at 11:47 AM said...

lydzar: sok hannah besar mmg jf besfrenz mama dia la..gosip sume leh sembang..hehe

ayu:xpe2 usaha lagi..ade chance nak dapat girl lg tu..

jia:klaka n rse nak marah pon ade..bleh plak dia kata spender dia besar siap tuduh tu spender aku..geram je aku. spender sendiri pon x ngaku..hehe. Kes terpakai spender aku tu mse aku balik kpg, spender sume lam beg..dia pakai amik je..hahaha..sekbek x teramik spender abah..:P

mekchu on August 19, 2010 at 3:30 PM said...

uiii pipi dia mcm ada bijik durian laa.. gerrrram nye... habis la kena share ngan anak pas nih.. hehe.. nmpk gaya mmg pandai melawa tuh.. jaga-jaga.. hehe

kakngah on August 19, 2010 at 10:02 PM said...

dah blh train tanak nasi tu... hihihih!!!

kemma on August 19, 2010 at 10:04 PM said...

hihi..insya'allah boleh harap dah tu..mngasuh baby dah pndai, basuh pinggan tip top..menyapu ke longkang ..x bape menjadi..hehe

nadiah on August 19, 2010 at 11:06 PM said...

salam,ala comelnya nureen...
puasa tak ri ni...

 

©2009 da tru luv | by TNB