Rezeki blogging..tq 4 klik

Sunday, August 1, 2010

Mandi manda di Gunung Pulai

Seperti biasa..weekend mest nak jalan2. Tapi bukan selalu..klo En. Amy x kje je. Skang ni En Amy cuti sbb bos dia pegi oversea. So ada masa la kitaorang nak pegi jalan sama2, kalau x, hari cuti ke, Public Holiday ke x kira la cuti ape pon dia kena kerja..sbb tu kalo dia cuti mmg syok abis sbb leh buat aktiviti sama2.

This week kitaorg plan nak bawa ank2 pegi mandi2, memandangkan ammar yang sangat sukakan air, klo time mandi menjerit xnak kluar dr bilik air. So kitaorg nak kenalkan ammar dengan mandi kat tempat open..:D. Lagipon Ramadhan dah dekat jd bg chance kat ank2 enjoy skit.

Bangun pagi ahad, celik je mata dengar bunyi hujan...perghh keciwa betui..tp x lebat sgt..just renyai. Tp mse pagi tu aku lom inform apa2 kat ank2. Korang tau je la klo gtau awal2..jap2 tanya..jap2 tanya..malas nak layan. Cuma aku bg klu kat diaorang suh abiskan homework..klo x abis x pyh ikot. Kebetulan homework kakak n adik byk minggu ni..sabtu dah buat..tp korang tau je la..bila dah over 2hrs...liat je nak menulis. Mama pon dah x larat nak push..so extend smpi ahad. Disebabkan ugutan..homework siap pukul 11 pg.

Disebabkn lam planning nak bawak ank2 mandi Kolam kat Hutan Bandar je, aku decide pegi after lunch n just aku gorengkan nuget sbg bekal. Kat Hutan Bandar just ade kolam tuk budak2 je mandi..so mak bapak bleh duk tepi n jaga ank je. Pas siap makan tghari ..kitaorg pon kuar dr rumah. Tp mse lam kete En.Amy ajak ke Gunung Pulai Waterfall, dia kata x best bg ank2 mandi kolam je. X nature katanya..
So haluan pon ditukar ke arah Pekan Nanas, Pontian, kira2 lam sejam dr umah. Anak2 sgt excited n aku lak nyesal x spare baju mandi..ye la ingatkn nak pegi Hutan Bandar je kan..xpelah..tgk ank2 mandi jerla.

Sampai kat sana, byk betul kete..nk parking pun susah..kitaorg smpai lam pukul 2.30.Anak2 pon terus masuk lam air. Mandi punya mandi..sume lapar.Korang pon tau kan klo pi berkelah sure makan tu laju. Sebaikla aku de bwa nasi jugak. Bawa tu bukan apa..sbb aku guna tupperware yg 3 tingkat..2 isi dgn nuget 1 kosong lagi. So aku pon letak nasi..akhirnya sumenya selesai x berbaki..x cukup adala. Ni x plan punya pasal la ni. Dulu aku buat nasi ayam, so puas la makan..xpela nextime plan elok2 ye En. Amy. Ammar mandi x sampai 5 minit..biru kaki tgn sejuk sangat..akhirnya tengok je abang n kakak mandi..
Seperti biasa .. enjoy the pic ye..:)


lawan terapung..c kakak tu penakut..



makan nuget



ammar br nak test air...mngis sebab air sejuk sangat


bestnye ayaq torjun.


bestnye...sejuk sangat

mama:rugi x mandi..xleh try apongkn badan.... kuikuikui




1 comments:

Mimi Suke Cupcakee said...

nak tanya apa nama tempat nie ?
email me :mimiradzuan@gmail.com

Sunday, August 1, 2010

Mandi manda di Gunung Pulai

Posted by kemma at 11:49 PM
Seperti biasa..weekend mest nak jalan2. Tapi bukan selalu..klo En. Amy x kje je. Skang ni En Amy cuti sbb bos dia pegi oversea. So ada masa la kitaorang nak pegi jalan sama2, kalau x, hari cuti ke, Public Holiday ke x kira la cuti ape pon dia kena kerja..sbb tu kalo dia cuti mmg syok abis sbb leh buat aktiviti sama2.

This week kitaorg plan nak bawa ank2 pegi mandi2, memandangkan ammar yang sangat sukakan air, klo time mandi menjerit xnak kluar dr bilik air. So kitaorg nak kenalkan ammar dengan mandi kat tempat open..:D. Lagipon Ramadhan dah dekat jd bg chance kat ank2 enjoy skit.

Bangun pagi ahad, celik je mata dengar bunyi hujan...perghh keciwa betui..tp x lebat sgt..just renyai. Tp mse pagi tu aku lom inform apa2 kat ank2. Korang tau je la klo gtau awal2..jap2 tanya..jap2 tanya..malas nak layan. Cuma aku bg klu kat diaorang suh abiskan homework..klo x abis x pyh ikot. Kebetulan homework kakak n adik byk minggu ni..sabtu dah buat..tp korang tau je la..bila dah over 2hrs...liat je nak menulis. Mama pon dah x larat nak push..so extend smpi ahad. Disebabkan ugutan..homework siap pukul 11 pg.

Disebabkn lam planning nak bawak ank2 mandi Kolam kat Hutan Bandar je, aku decide pegi after lunch n just aku gorengkan nuget sbg bekal. Kat Hutan Bandar just ade kolam tuk budak2 je mandi..so mak bapak bleh duk tepi n jaga ank je. Pas siap makan tghari ..kitaorg pon kuar dr rumah. Tp mse lam kete En.Amy ajak ke Gunung Pulai Waterfall, dia kata x best bg ank2 mandi kolam je. X nature katanya..
So haluan pon ditukar ke arah Pekan Nanas, Pontian, kira2 lam sejam dr umah. Anak2 sgt excited n aku lak nyesal x spare baju mandi..ye la ingatkn nak pegi Hutan Bandar je kan..xpelah..tgk ank2 mandi jerla.

Sampai kat sana, byk betul kete..nk parking pun susah..kitaorg smpai lam pukul 2.30.Anak2 pon terus masuk lam air. Mandi punya mandi..sume lapar.Korang pon tau kan klo pi berkelah sure makan tu laju. Sebaikla aku de bwa nasi jugak. Bawa tu bukan apa..sbb aku guna tupperware yg 3 tingkat..2 isi dgn nuget 1 kosong lagi. So aku pon letak nasi..akhirnya sumenya selesai x berbaki..x cukup adala. Ni x plan punya pasal la ni. Dulu aku buat nasi ayam, so puas la makan..xpela nextime plan elok2 ye En. Amy. Ammar mandi x sampai 5 minit..biru kaki tgn sejuk sangat..akhirnya tengok je abang n kakak mandi..
Seperti biasa .. enjoy the pic ye..:)


lawan terapung..c kakak tu penakut..



makan nuget



ammar br nak test air...mngis sebab air sejuk sangat


bestnye ayaq torjun.


bestnye...sejuk sangat

mama:rugi x mandi..xleh try apongkn badan.... kuikuikui




1 comments on "Mandi manda di Gunung Pulai"

Mimi Suke Cupcakee on April 19, 2012 at 2:48 AM said...

nak tanya apa nama tempat nie ?
email me :mimiradzuan@gmail.com

 

©2009 da tru luv | by TNB