Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, August 24, 2010

Mencabar betul hari ni..

Hari ni aku betul2 rse mcm kekontangan.. rse cam betul2 dihidrasi..sebaik x pengsan je. Nak bf ammar pon rse x mampu. Pukul 3ptg tadi rse x mampu dah, kering sgt..abis rse pedih2 kat bibir. Ammar plak asik merengek je, mayb x puas menyusu. Sahur tadi aku amik milo secawan n segelas air suam...nak minum byk tp dah x bleh masuk.Tapi aku tahan je..sayang nak tinggal. Biasela cuaca hari ni pon panas. Lagipon ni adalah salah satu cabaran bagi ibu2 yg bf di bulan ramadhan..apapon itu adalah pengalaman  n pengorbanan..:) Menjadi ibu  perlu kuat mental n fizikal..chayook2 :P. Pas berehat lam stgh jam aku pon dah start nak masak nasi ayam..kan aku cakap ibu2 ni, kalau mcm mana pon dalam hati mesti dahulukan ank2..yap..there are my everything.. kakak n adik pon berpose x pnh merungut, that's why aku sgt cuba memenuhi apa yg diaorg teringin nak makan.

Memenuhi permintaan mereka juga, hari ni menu berbuka nasi ayam n lengkong/agar2 sirap santan. Si kakak yg nak makan sgt ns ayam.. dia cakap beli x sedap...(perasan msk sedap la tu :P..sila muntah klau  meluat..nak buat camne ank2 mest minat mak dia masakkan kan?) hehe
menu berbuka td nasi ayam+ lengkong sirap santan

 Malam ni aku nak minum banyak2...:P


6 comments:

Aniza said...

salam

sekarang musim demam dan sakit. banyaklah minum air dan jaga kesihatan kita ye ^_^

kemma said...

betul la aniza, anak2 jiran ramai yang demam..sian sgt kat budak2..tq aniza

Kancilbiru said...

adehhhh terliurnya daku...wiken ni nak buat nasi ayam jugak la....walaupun tak tau akan jadi ke dak..hehehe

kemma said...

eleele..kancil biru terer masak la..tgk blog masak kancil biru pon leh tau jenis org yg pandai msk..terliur tu sbb pose ..hehe

kuntumz said...

kema, nk resepi agar2 merah...ari tu aku buat puding roti ko tu menjadik tpi tawar sikit..hehhee...
air tgn ibu, mestilah anak2 suka...hehhee

kemma said...

jia: khairin ske tak?aku skg ni klo msk benda yg manis2 sure mcm terkurang manis skit..geram pon ade.smlm agar2 merah aku pon cam manis2 buah je..x syok tol. sbaik puding roti tu ari ngam2 je manis. yg paling x syok klo nak bagi kat jiran2.agar2 yg mcm aku buat tu ke? pnskan air..bila dah mndidih, msukkan agar2, bila dah hancur agar2 msukkan gula..msukkn sirap ros n masukkn santan.sejukkn so dia ade 2 kaler kat atas bcampur sntan kat bawar kaler merah je. klo ko nak tukar letak gula melaka/kerek pon bleh, wangi n sedap.so x pyh letak warna merah. nnt ko nye agar2 jd kaler coklet..sedap gak.

Tuesday, August 24, 2010

Mencabar betul hari ni..

Posted by kemma at 10:28 PM
Hari ni aku betul2 rse mcm kekontangan.. rse cam betul2 dihidrasi..sebaik x pengsan je. Nak bf ammar pon rse x mampu. Pukul 3ptg tadi rse x mampu dah, kering sgt..abis rse pedih2 kat bibir. Ammar plak asik merengek je, mayb x puas menyusu. Sahur tadi aku amik milo secawan n segelas air suam...nak minum byk tp dah x bleh masuk.Tapi aku tahan je..sayang nak tinggal. Biasela cuaca hari ni pon panas. Lagipon ni adalah salah satu cabaran bagi ibu2 yg bf di bulan ramadhan..apapon itu adalah pengalaman  n pengorbanan..:) Menjadi ibu  perlu kuat mental n fizikal..chayook2 :P. Pas berehat lam stgh jam aku pon dah start nak masak nasi ayam..kan aku cakap ibu2 ni, kalau mcm mana pon dalam hati mesti dahulukan ank2..yap..there are my everything.. kakak n adik pon berpose x pnh merungut, that's why aku sgt cuba memenuhi apa yg diaorg teringin nak makan.

Memenuhi permintaan mereka juga, hari ni menu berbuka nasi ayam n lengkong/agar2 sirap santan. Si kakak yg nak makan sgt ns ayam.. dia cakap beli x sedap...(perasan msk sedap la tu :P..sila muntah klau  meluat..nak buat camne ank2 mest minat mak dia masakkan kan?) hehe
menu berbuka td nasi ayam+ lengkong sirap santan

 Malam ni aku nak minum banyak2...:P


6 comments on "Mencabar betul hari ni.."

Aniza on August 24, 2010 at 10:43 PM said...

salam

sekarang musim demam dan sakit. banyaklah minum air dan jaga kesihatan kita ye ^_^

kemma on August 25, 2010 at 6:27 AM said...

betul la aniza, anak2 jiran ramai yang demam..sian sgt kat budak2..tq aniza

Kancilbiru on August 25, 2010 at 10:05 AM said...

adehhhh terliurnya daku...wiken ni nak buat nasi ayam jugak la....walaupun tak tau akan jadi ke dak..hehehe

kemma on August 25, 2010 at 10:26 AM said...

eleele..kancil biru terer masak la..tgk blog masak kancil biru pon leh tau jenis org yg pandai msk..terliur tu sbb pose ..hehe

kuntumz on August 25, 2010 at 11:00 AM said...

kema, nk resepi agar2 merah...ari tu aku buat puding roti ko tu menjadik tpi tawar sikit..hehhee...
air tgn ibu, mestilah anak2 suka...hehhee

kemma on August 25, 2010 at 11:42 AM said...

jia: khairin ske tak?aku skg ni klo msk benda yg manis2 sure mcm terkurang manis skit..geram pon ade.smlm agar2 merah aku pon cam manis2 buah je..x syok tol. sbaik puding roti tu ari ngam2 je manis. yg paling x syok klo nak bagi kat jiran2.agar2 yg mcm aku buat tu ke? pnskan air..bila dah mndidih, msukkan agar2, bila dah hancur agar2 msukkan gula..msukkn sirap ros n masukkn santan.sejukkn so dia ade 2 kaler kat atas bcampur sntan kat bawar kaler merah je. klo ko nak tukar letak gula melaka/kerek pon bleh, wangi n sedap.so x pyh letak warna merah. nnt ko nye agar2 jd kaler coklet..sedap gak.

 

©2009 da tru luv | by TNB