Rezeki blogging..tq 4 klik

Saturday, August 14, 2010

keje baru aku

Tetiba je aku di appoint as assistant!..dia kata aku berbakat. Senyum smbil kembang kembong..hehe. Rezeki bulan pose kot. Yela since aku x berkeja ni aku pon xde buat apa2. Just lepak n main2 ngn ammar kat umah bila kakak n adik ke sekolah
Hari ni hari ke 2 aku start kje. Nak tau tak apa kje aku?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tukang masak

lawak pon ada, tapi jiran aku ni cakap anak2 dia sangat2 puji sambal yg aku masak sedaaaappp....kembang nye oiiii. Tapi cam besala .."mana ada la k.ani..besa je..nak makan sendiri bolehla"besala mana ada org melayu yang sll bangga2 dirikan..elokla merendah diri tapi bukan sampai hilang harga diri n aku bukan jenis nak berlagak baguihh sebab aku x baguiiih pon.

Jiran aku ni buka Gerai Nasi Campur kat PARAM Taman Universiti, area UTM skudai. So disebabkan banyak gak lauk2 yang dia kna masak. Diapon datang bertandang kat umah n ajak aku tolong n dia nak bagi gaji..ishhh2 xmola..aku ni bukan pandai masak pon..aku cakap kat dia aku xmo gaji2 aku tlong ikhlas n aku pon boleh improvekan skill masak2 aku ni.

Tapi awai2 lagi aku cakap, bab nasik2 lauk2 aku mmg ske masak tp janganle suh aku buat kuih..x kirala donut ke, karipap ke n yg lain2 memang aku x ske, makan je aku ske.
Kje aku senang je, aku masak lauk yang bersambal..mcm paru sambal, smbal ayam, masak merah ayam, rendang ayam n asam pedas ikan pari..setakat ni la. Tapi tengok keadaan ammar gak..klo ammar over merengek mmg x banyak le aku ble tolong n dsbbkan tu la aku xmo gaji2 ni sbb aku xleh bagi comitment spenuhnya..kang org pk apa plak kan..

Tadi segan aku nak amik pic...sok aku amik pic yea as assistant chef.. hehehe

mama: tolong pon bagus sbb kekadang aku x pyh masak lauk kat umah ..hehehe

2 comments:

devoted lily♥ said...

anak cucu pah mahliah kalau tak pandai masak saja cari sakit la tu.. haha

Kancilbiru said...

hahaha bagus la tu sekali harung untuk berbuka puasa..takyah masak lauk banyak2 dah...

Saturday, August 14, 2010

keje baru aku

Posted by kemma at 8:00 AM
Tetiba je aku di appoint as assistant!..dia kata aku berbakat. Senyum smbil kembang kembong..hehe. Rezeki bulan pose kot. Yela since aku x berkeja ni aku pon xde buat apa2. Just lepak n main2 ngn ammar kat umah bila kakak n adik ke sekolah
Hari ni hari ke 2 aku start kje. Nak tau tak apa kje aku?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tukang masak

lawak pon ada, tapi jiran aku ni cakap anak2 dia sangat2 puji sambal yg aku masak sedaaaappp....kembang nye oiiii. Tapi cam besala .."mana ada la k.ani..besa je..nak makan sendiri bolehla"besala mana ada org melayu yang sll bangga2 dirikan..elokla merendah diri tapi bukan sampai hilang harga diri n aku bukan jenis nak berlagak baguihh sebab aku x baguiiih pon.

Jiran aku ni buka Gerai Nasi Campur kat PARAM Taman Universiti, area UTM skudai. So disebabkan banyak gak lauk2 yang dia kna masak. Diapon datang bertandang kat umah n ajak aku tolong n dia nak bagi gaji..ishhh2 xmola..aku ni bukan pandai masak pon..aku cakap kat dia aku xmo gaji2 aku tlong ikhlas n aku pon boleh improvekan skill masak2 aku ni.

Tapi awai2 lagi aku cakap, bab nasik2 lauk2 aku mmg ske masak tp janganle suh aku buat kuih..x kirala donut ke, karipap ke n yg lain2 memang aku x ske, makan je aku ske.
Kje aku senang je, aku masak lauk yang bersambal..mcm paru sambal, smbal ayam, masak merah ayam, rendang ayam n asam pedas ikan pari..setakat ni la. Tapi tengok keadaan ammar gak..klo ammar over merengek mmg x banyak le aku ble tolong n dsbbkan tu la aku xmo gaji2 ni sbb aku xleh bagi comitment spenuhnya..kang org pk apa plak kan..

Tadi segan aku nak amik pic...sok aku amik pic yea as assistant chef.. hehehe

mama: tolong pon bagus sbb kekadang aku x pyh masak lauk kat umah ..hehehe

2 comments on "keje baru aku"

devoted lily♥ on August 14, 2010 at 11:09 AM said...

anak cucu pah mahliah kalau tak pandai masak saja cari sakit la tu.. haha

Kancilbiru on August 15, 2010 at 8:14 AM said...

hahaha bagus la tu sekali harung untuk berbuka puasa..takyah masak lauk banyak2 dah...

 

©2009 da tru luv | by TNB