Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, November 15, 2010

xtau nak letak tittle apa..kehkeh

Baru lepas lenyek kentang nak buat begedil for soto. Menu soto ni nak dimasak untuk hari raya nanti. Tapi aku dah siapkan bergedil n sambal kicap. Bergedil tu nanti frozenkan jerk. Saje buat awai2 nnt xle aku sibuk2 kat umah FIL nanti. Cuma masak kuah n celur mihun jerk. Nasi impitnya SIL yang siapkan..aku suh wat kuah kacang sekali..so bleh makan ngn nasi impit tu..kira 2 in 1 la..hehe

Tadi petang aku dah hantar parcel untuk sue(my ex schoolmate)..dia beli blouse kaler pink.Pastu aku terus ke Larkin cari mannequin (patung). Akhirnya dapat jugak. Ammar dok ngn En Amy kat umah dengan kakak abangnye. So drive pon dengan hati berbunga riang..keh2. Lega skit dah dapat patung tu..hope rezeki masyuk lepas ni. Opsss..aku lom cite kje terbaru aku kan..??aku dah start menega blouse n tudung on9 n off9. Tapi buat masa ni sambutan off9 sangatle membanggakan,,tudung terus licin..blouse pon tinggal 6 je. Tu pon sebab pelanggan off9 aku xde saiz..klo de dah lama abis :)). Mulanya aku susah hati sangat, coz bila display pakai hanger buruk giler..mcm mana nak bersaing klo cam gtu kan??Mayb dalam masa terdekat ni, bila sume dah set up cun..aku akan upload masuk ke dalam blog..hope ade la yang berkenan n support aku yang masih baru ni.

2 hari dah Ammar selsema n batuk. Kesian sangat klo dengar dia batuk..terganggu tido dia. Sebaikla sikecik mama ni x susah makan ubat. Walaupon nangis tapi still telan..alhamdulillah x muntah..lega skit. Sedih plak tengok dia batuk tadi...tergolek kesana kemari. Tapi nak wat camne..dah makan ubat ..terus lali jer la walaupon batuk. Hari ni aku masakkan bubur nasi kat Ammar..selalunya just masak sup n makan nasi biasa. Sebaikla dia makan. Tensen gak tengok Ammar ni kurus je..mmgla dia sihat tapi bila la badan dia nak naik.

Okla sume..kentang dah abis lenyek. nak continue yg seterusnya plak. Sok pepagi nak pi amik stok dan petangnye nak balik ke Mersing. Ade jiran yang dah tanya pasal tudung. Tq sesangat, thats y aku pi amik stok jugak. Klo ikut perancangannye aku nak amik stok 24/11 ni.Tapi xpela ..itula yg kita mau kan!!!!

3 comments:

mekchu said...

ingatkan sue tu mekchu.. *wink.. hehehe.. tak pe, badan anak tak naik, janji dia sihat kan.. kalo tya doktor pun dia ckp jgn paksa dia makan kalo dia x nak.. get well soon ammar comel..

lydzar said...

wah dh start meniaga utk extra income..

Nnt buatla blog baru utk bisnes tu
Good luck!

kuntumz said...

kema, aku tmpg bangga ngan hang....
berbisness..insyaallah hang boleh berjaya...
ingt g cari saiz beso2 tau utk aku....

Monday, November 15, 2010

xtau nak letak tittle apa..kehkeh

Posted by kemma at 11:17 PM
Baru lepas lenyek kentang nak buat begedil for soto. Menu soto ni nak dimasak untuk hari raya nanti. Tapi aku dah siapkan bergedil n sambal kicap. Bergedil tu nanti frozenkan jerk. Saje buat awai2 nnt xle aku sibuk2 kat umah FIL nanti. Cuma masak kuah n celur mihun jerk. Nasi impitnya SIL yang siapkan..aku suh wat kuah kacang sekali..so bleh makan ngn nasi impit tu..kira 2 in 1 la..hehe

Tadi petang aku dah hantar parcel untuk sue(my ex schoolmate)..dia beli blouse kaler pink.Pastu aku terus ke Larkin cari mannequin (patung). Akhirnya dapat jugak. Ammar dok ngn En Amy kat umah dengan kakak abangnye. So drive pon dengan hati berbunga riang..keh2. Lega skit dah dapat patung tu..hope rezeki masyuk lepas ni. Opsss..aku lom cite kje terbaru aku kan..??aku dah start menega blouse n tudung on9 n off9. Tapi buat masa ni sambutan off9 sangatle membanggakan,,tudung terus licin..blouse pon tinggal 6 je. Tu pon sebab pelanggan off9 aku xde saiz..klo de dah lama abis :)). Mulanya aku susah hati sangat, coz bila display pakai hanger buruk giler..mcm mana nak bersaing klo cam gtu kan??Mayb dalam masa terdekat ni, bila sume dah set up cun..aku akan upload masuk ke dalam blog..hope ade la yang berkenan n support aku yang masih baru ni.

2 hari dah Ammar selsema n batuk. Kesian sangat klo dengar dia batuk..terganggu tido dia. Sebaikla sikecik mama ni x susah makan ubat. Walaupon nangis tapi still telan..alhamdulillah x muntah..lega skit. Sedih plak tengok dia batuk tadi...tergolek kesana kemari. Tapi nak wat camne..dah makan ubat ..terus lali jer la walaupon batuk. Hari ni aku masakkan bubur nasi kat Ammar..selalunya just masak sup n makan nasi biasa. Sebaikla dia makan. Tensen gak tengok Ammar ni kurus je..mmgla dia sihat tapi bila la badan dia nak naik.

Okla sume..kentang dah abis lenyek. nak continue yg seterusnya plak. Sok pepagi nak pi amik stok dan petangnye nak balik ke Mersing. Ade jiran yang dah tanya pasal tudung. Tq sesangat, thats y aku pi amik stok jugak. Klo ikut perancangannye aku nak amik stok 24/11 ni.Tapi xpela ..itula yg kita mau kan!!!!

3 comments on "xtau nak letak tittle apa..kehkeh"

mekchu on November 16, 2010 at 8:18 AM said...

ingatkan sue tu mekchu.. *wink.. hehehe.. tak pe, badan anak tak naik, janji dia sihat kan.. kalo tya doktor pun dia ckp jgn paksa dia makan kalo dia x nak.. get well soon ammar comel..

lydzar on November 16, 2010 at 9:22 AM said...

wah dh start meniaga utk extra income..

Nnt buatla blog baru utk bisnes tu
Good luck!

kuntumz on November 16, 2010 at 9:27 AM said...

kema, aku tmpg bangga ngan hang....
berbisness..insyaallah hang boleh berjaya...
ingt g cari saiz beso2 tau utk aku....

 

©2009 da tru luv | by TNB