Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, November 12, 2010

My Bling Moment : Breastfeeding THE CONTEST

Memang dari mula tengok contest ni kat blog lydzar dah bercadang nak join tapi lom sempat buat entry.
Contest ni memang sentiasa dalam kepala sebab takut terlupa join..nangis guwess oii... Bukan sahaja hope ade rezeki menang n jadi duta tuk Bling Buubies tapi nak share pengalaman nursing in public kali pertama untuk mama beranak 3 yang baru 1st time BF anak ke- 3nya..:D

Mayb dulu sebab knowledge tentang Bf ni xde langsung n aku pon memang xmo gain info about Bf ..sebab mse anak 1st n 2nd aku pikir FM lagi mudah n standard. Nak2 plak mse tu klo ank2 minum susu mahal kan!!!!

Tapi alhamdulillah, berkat dorongan kawan2 n diri sendiri yang memang nekad nak fully BF anak ke3 ni...sampai sekarang Ammar hanya minum susuibu sahaja... 
Apa perasaan aku selepas berjaya menyusukan Ammar selama setahun sebulan ini???
  • satu perasaan  yang cukup dramatik..hehe..xtau nak cakap sgt indah..hanya ibu yg Bf je tau camne
  • best sangat moment menyusukan n cium2 dahi ammar..usap2  rambut dia..
  • ammar senyum setiap kali mamanya senyum mse menyusu
  • tenang tengok ammar menyusu n lena tido..
  • skang ni ammar dah pandai buat lawak..BF posisi tonggeng2.
  • paling klakar..ammar dah pandai usik2 geget2 manja..sebab dia tau mama dia akan jerit n dia akan ketawa...comeii sgt tengok dia ketawa mengekek ngekek...
  • sgt save, x pyh tukar brand, x payah masak air panas, x payah nak angkut bakul untuk travel, x payah basuh botol berus n rendam...yang pastinya susu ibu sangat sihat n takkan tercemar..sentiasa hangat dengan kasih sayang.
  • Ammar sihat..blom penah kembung or demam..ini sume khasiat dari susuibu.
Susu ibu adalah terbaik didunia

Kepada sesiapa yang nak join boleh klik sini

Anjuran bersama

http://blog.sususihat.com
Penaja utama
Gambar yang dipertaruhkan adalah ini

 Sayangku...setiap titis air susu mama ini adalah kasih dan sayang buat mu membina darah daging dan tulang temulang mu..kekhilafan mama yang lalu..ingin mama tebus dengan air susu yang menitis pada kali ini. Setiap "tugging" mama rasakan itulah usapan dihati. Percayalah sayangku..susuibu juga adalah tangkal azimat mencegah sakitmu..dan ianya tidak boleh dijual beli malah tidak  dapat dinilai walau seberapa kayanya kamu. Ingat sayangku...saat2 ini akan kamu ingat sehingga ke akhir hayat mu.

4 comments:

lisa said...

aku pun penah menyusu kat public. tapi orang dah faham sekarang ni. aliff fully BF samapai aku pregnant 5 bulan..tp arissa dah kena campur..huhuuu..

lydzar said...

good luck!!! :)

armouris said...

info tentang penyusuan bayi di SIHAT SELALU - Masalah Penyusuan Bayi

mekchu said...

setahun sebulan? wah, lama jugak tu.. keep on bf.. support bf.. good luck

Friday, November 12, 2010

My Bling Moment : Breastfeeding THE CONTEST

Posted by kemma at 1:00 PM
Memang dari mula tengok contest ni kat blog lydzar dah bercadang nak join tapi lom sempat buat entry.
Contest ni memang sentiasa dalam kepala sebab takut terlupa join..nangis guwess oii... Bukan sahaja hope ade rezeki menang n jadi duta tuk Bling Buubies tapi nak share pengalaman nursing in public kali pertama untuk mama beranak 3 yang baru 1st time BF anak ke- 3nya..:D

Mayb dulu sebab knowledge tentang Bf ni xde langsung n aku pon memang xmo gain info about Bf ..sebab mse anak 1st n 2nd aku pikir FM lagi mudah n standard. Nak2 plak mse tu klo ank2 minum susu mahal kan!!!!

Tapi alhamdulillah, berkat dorongan kawan2 n diri sendiri yang memang nekad nak fully BF anak ke3 ni...sampai sekarang Ammar hanya minum susuibu sahaja... 
Apa perasaan aku selepas berjaya menyusukan Ammar selama setahun sebulan ini???
  • satu perasaan  yang cukup dramatik..hehe..xtau nak cakap sgt indah..hanya ibu yg Bf je tau camne
  • best sangat moment menyusukan n cium2 dahi ammar..usap2  rambut dia..
  • ammar senyum setiap kali mamanya senyum mse menyusu
  • tenang tengok ammar menyusu n lena tido..
  • skang ni ammar dah pandai buat lawak..BF posisi tonggeng2.
  • paling klakar..ammar dah pandai usik2 geget2 manja..sebab dia tau mama dia akan jerit n dia akan ketawa...comeii sgt tengok dia ketawa mengekek ngekek...
  • sgt save, x pyh tukar brand, x payah masak air panas, x payah nak angkut bakul untuk travel, x payah basuh botol berus n rendam...yang pastinya susu ibu sangat sihat n takkan tercemar..sentiasa hangat dengan kasih sayang.
  • Ammar sihat..blom penah kembung or demam..ini sume khasiat dari susuibu.
Susu ibu adalah terbaik didunia

Kepada sesiapa yang nak join boleh klik sini

Anjuran bersama

http://blog.sususihat.com
Penaja utama
Gambar yang dipertaruhkan adalah ini

 Sayangku...setiap titis air susu mama ini adalah kasih dan sayang buat mu membina darah daging dan tulang temulang mu..kekhilafan mama yang lalu..ingin mama tebus dengan air susu yang menitis pada kali ini. Setiap "tugging" mama rasakan itulah usapan dihati. Percayalah sayangku..susuibu juga adalah tangkal azimat mencegah sakitmu..dan ianya tidak boleh dijual beli malah tidak  dapat dinilai walau seberapa kayanya kamu. Ingat sayangku...saat2 ini akan kamu ingat sehingga ke akhir hayat mu.

4 comments on "My Bling Moment : Breastfeeding THE CONTEST"

lisa on November 12, 2010 at 1:16 PM said...

aku pun penah menyusu kat public. tapi orang dah faham sekarang ni. aliff fully BF samapai aku pregnant 5 bulan..tp arissa dah kena campur..huhuuu..

lydzar on November 12, 2010 at 2:42 PM said...

good luck!!! :)

armouris on November 12, 2010 at 5:50 PM said...

info tentang penyusuan bayi di SIHAT SELALU - Masalah Penyusuan Bayi

mekchu on November 12, 2010 at 10:14 PM said...

setahun sebulan? wah, lama jugak tu.. keep on bf.. support bf.. good luck

 

©2009 da tru luv | by TNB