Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, November 3, 2010

teringin nak naik beskal selepas tinggal kan dunia beskal zaman sekolah dulu..

Wahhhhhhhhh..tajuk panjang gila...hahaha
tapi jangan risau cerita secoet je..takut korang jemu plak
senaqnye mood nak bercerita tu dah hilang coz semalam aku nak wat entry ni tapi ape ke masalahnye yang aku x leh create new post..tapi mmg dok pk sampai ke hari ni kenapa ekk?
Klo de spe yang tau explain la kat aku yang x tau ni..:D
Ohhh..gi cite benda lain plak. Ahad lepas..kitaorang pergi bawa ank2 main beskal kat Hutan Bandar MPJBT..memang best, Beskal kitaorang x bawa pon..mana muat nak masuk bonet Gen2 ku itu..klo muat pon aku x bagi kot..hehehe

So kekdahnye kitaorang sewa beskal kat sna, RM6 untuk beskal besar n RM4 tuk beskal kecik selama sejam  tapi disebabkan kuar dari umah kul 5.15 ptg..ditambah jem waktu parking..yang tinggal beskal buruk2 x cun dah..xpela janji selamat dinaik sudah..sian ank2 dah tahap terkinja-kinja nak naik beskal. Adik n kakak bukan main syok lagi coz last 2 weeks diaorang dah berlibur libur naik beskal kat situ..ni kira cam ketagih nak main beskal la...

Seperti biasa. mesti bawa bekal..hihi, petang tu aku bawa  bawa popia goreng n ais sirap dari umah..lantakle orang nak cakap laki bini kedekut pon..yang penting anak2 aku kenyang n ske makan apa yang aku masak. Selain daripada tu dapat jimatkan duit coz klu nak beli mau 20 hinggit sepetang tu just nak beli goreng2 n air je..tau2 je la budak2..jap nak fries la..jap nak buah la..jap nak air la..mana nak beli jajan lagi. Plak tu kebersihan opkoz terjamin bila makan bekal sendiri..yang penting save budjet..hakhakhak...kna bajet oii..skung anak sekolah banyak pakai duit..plak tu dok kat town bukannye ade pucuk kayu nak petik2 je..klo dok kpg senang..kiri kanan ade pucuk kayu..x beli sayur pon just petik pucuk paku or pujuk ubi wat sayur... So berjimat cermat itu patut sangat di amalkan..tapi klo mai malas nak masak aku beli gak..hehehe.

Okla xnak bebel panjang dah..just nak share our pic pada petang yang beshhh tu
syoknye si kecik ni

alolo..anak mama

mama yang semakin bommm

enjoy berjalan kehulu kehilir..


kakak syok dapat berbeskal sepuas hati

acara makan:))

dah macam beruang sarkas naik beskal...dok tergelak sampai x bleh nak kayuh beskal..kihkih


Bestnye teringat zaman berbasikal ke sekolah..okla sume sampai sini dulu yea. Minggu ni balik kpg sempana cuti deepavali..sabtu ni ade acara pakaian beragam kat Tadika adik..still berpikir nak bagi adik pakai costume ape..rse2 nak bg dia pakai coustume askar or doctor kot..tengokla dlu camna then 2minggu lagi cuti sempena hari raya haji.so xdela nak berbasikal hujung minggu yea..pepepon mase ngn keluarga adalah masa yang paling indah. Rasenya bulan ni paling bz..xpela dah nak cuti sekolah dah pon:))

4 comments:

lydzar said...

hehe seronoknya mak budak naik basikal tuuu..

saya last naik beskal masa kt Frazer Hill time Bachelor vacation dulu..mengah tak hengat nak naik bukit..kalau sekarang naik basikal nak naik bukit, pengsan! bawak kete auto lg senang kikikiki

psst : kak kemma kena tag tau

kemma said...

hahaha..lawak sgt lydzar..sampai xleh nak kayuh..dok tergelak gelak ngn abang..

kuntumz said...

basikal ammar tu pun sewa gak ker??
hahahhaa..lawak tgk gambo ko yg last tu....
apa lah yg ko gelak beriya beno tu smpi tak leh nk kayuh....hhehehhe...
gambo anak ko yg no 2 mana??tak der pun...

kemma said...

a'ah jia..sume sewa..mals nak bawa dari umah..sbb tu beskal c ammar tu kaler pink..kihkih.adam dok ralit naik beskal.pic x bape elok ..goyang.

Wednesday, November 3, 2010

teringin nak naik beskal selepas tinggal kan dunia beskal zaman sekolah dulu..

Posted by kemma at 11:05 AM
Wahhhhhhhhh..tajuk panjang gila...hahaha
tapi jangan risau cerita secoet je..takut korang jemu plak
senaqnye mood nak bercerita tu dah hilang coz semalam aku nak wat entry ni tapi ape ke masalahnye yang aku x leh create new post..tapi mmg dok pk sampai ke hari ni kenapa ekk?
Klo de spe yang tau explain la kat aku yang x tau ni..:D
Ohhh..gi cite benda lain plak. Ahad lepas..kitaorang pergi bawa ank2 main beskal kat Hutan Bandar MPJBT..memang best, Beskal kitaorang x bawa pon..mana muat nak masuk bonet Gen2 ku itu..klo muat pon aku x bagi kot..hehehe

So kekdahnye kitaorang sewa beskal kat sna, RM6 untuk beskal besar n RM4 tuk beskal kecik selama sejam  tapi disebabkan kuar dari umah kul 5.15 ptg..ditambah jem waktu parking..yang tinggal beskal buruk2 x cun dah..xpela janji selamat dinaik sudah..sian ank2 dah tahap terkinja-kinja nak naik beskal. Adik n kakak bukan main syok lagi coz last 2 weeks diaorang dah berlibur libur naik beskal kat situ..ni kira cam ketagih nak main beskal la...

Seperti biasa. mesti bawa bekal..hihi, petang tu aku bawa  bawa popia goreng n ais sirap dari umah..lantakle orang nak cakap laki bini kedekut pon..yang penting anak2 aku kenyang n ske makan apa yang aku masak. Selain daripada tu dapat jimatkan duit coz klu nak beli mau 20 hinggit sepetang tu just nak beli goreng2 n air je..tau2 je la budak2..jap nak fries la..jap nak buah la..jap nak air la..mana nak beli jajan lagi. Plak tu kebersihan opkoz terjamin bila makan bekal sendiri..yang penting save budjet..hakhakhak...kna bajet oii..skung anak sekolah banyak pakai duit..plak tu dok kat town bukannye ade pucuk kayu nak petik2 je..klo dok kpg senang..kiri kanan ade pucuk kayu..x beli sayur pon just petik pucuk paku or pujuk ubi wat sayur... So berjimat cermat itu patut sangat di amalkan..tapi klo mai malas nak masak aku beli gak..hehehe.

Okla xnak bebel panjang dah..just nak share our pic pada petang yang beshhh tu
syoknye si kecik ni

alolo..anak mama

mama yang semakin bommm

enjoy berjalan kehulu kehilir..


kakak syok dapat berbeskal sepuas hati

acara makan:))

dah macam beruang sarkas naik beskal...dok tergelak sampai x bleh nak kayuh beskal..kihkih


Bestnye teringat zaman berbasikal ke sekolah..okla sume sampai sini dulu yea. Minggu ni balik kpg sempana cuti deepavali..sabtu ni ade acara pakaian beragam kat Tadika adik..still berpikir nak bagi adik pakai costume ape..rse2 nak bg dia pakai coustume askar or doctor kot..tengokla dlu camna then 2minggu lagi cuti sempena hari raya haji.so xdela nak berbasikal hujung minggu yea..pepepon mase ngn keluarga adalah masa yang paling indah. Rasenya bulan ni paling bz..xpela dah nak cuti sekolah dah pon:))

4 comments on "teringin nak naik beskal selepas tinggal kan dunia beskal zaman sekolah dulu.."

lydzar on November 3, 2010 at 11:12 AM said...

hehe seronoknya mak budak naik basikal tuuu..

saya last naik beskal masa kt Frazer Hill time Bachelor vacation dulu..mengah tak hengat nak naik bukit..kalau sekarang naik basikal nak naik bukit, pengsan! bawak kete auto lg senang kikikiki

psst : kak kemma kena tag tau

kemma on November 3, 2010 at 11:26 AM said...

hahaha..lawak sgt lydzar..sampai xleh nak kayuh..dok tergelak gelak ngn abang..

kuntumz on November 3, 2010 at 12:34 PM said...

basikal ammar tu pun sewa gak ker??
hahahhaa..lawak tgk gambo ko yg last tu....
apa lah yg ko gelak beriya beno tu smpi tak leh nk kayuh....hhehehhe...
gambo anak ko yg no 2 mana??tak der pun...

kemma on November 3, 2010 at 11:18 PM said...

a'ah jia..sume sewa..mals nak bawa dari umah..sbb tu beskal c ammar tu kaler pink..kihkih.adam dok ralit naik beskal.pic x bape elok ..goyang.

 

©2009 da tru luv | by TNB