Rezeki blogging..tq 4 klik

Sunday, November 14, 2010

pegi pasar pon terapi????

En Amy gelakkan aku mse aku cakap klo dapat pegi pasar pon adalah terapi yang baik untuk aku...sal soping x kirala soping kek mano pong..hehe

Serius nih...nak recall balik 4 years back mse aku kje HR kat Mirrorplas..hari2 balik dari keje aku singgah pasar ..even just round tengok ikan..tu maknanya aku nak lepaskan stress seeebelummmmmmm balik umah. Stress sangat mse keje disitu..rse bagai dibuli..hukhuk..x adil.

Baru2 ni balik Endau..kul 8 aku dah merengek kat En. Amy ajak pegi pasar..klo nak drive sendiri pon bleh..tp xmo2..nak minta orang drivekan gak..hakhak..mengada. Best sangat dapat tengok ikan2 segar kat pasar endau tu..still berkilat - kilat ikan2 tu sume..geram..rse nak beli sume. Tapi mne bleh...freeze kat umah tu kocik je. So sempat le beli kembung yang sangat le besar sekilo, ntah ape ke nama ikan 1 lagi..aku pon x tau..pon beli sekilo (bila masak rse cam ikan bawal pon ada..FIL de gtau nama ikan tu..tapi menantunya dah lopa..hehe), ikan merah  besar seekor , sotong n udang. Letak lam bekas ais bawa balik jb petangnye. Mayb leh sampai 2 weeks tu..ngam2 nak cuti balik raya aji..hehe.

Cuti raya haji ni mayb nak bubu ketam lagi..almaklumla..En.Amy still bercuti..tapi rse2nya dah x beli ikan banyak2 bw balik umah kot sebab 25/11 dah nak balik perak coz cuti2 ke pangkor..syoknyeee.

Sampai sini dulu yea..selamat awal pagi..hehe

0 comments:

Sunday, November 14, 2010

pegi pasar pon terapi????

Posted by kemma at 12:59 AM
En Amy gelakkan aku mse aku cakap klo dapat pegi pasar pon adalah terapi yang baik untuk aku...sal soping x kirala soping kek mano pong..hehe

Serius nih...nak recall balik 4 years back mse aku kje HR kat Mirrorplas..hari2 balik dari keje aku singgah pasar ..even just round tengok ikan..tu maknanya aku nak lepaskan stress seeebelummmmmmm balik umah. Stress sangat mse keje disitu..rse bagai dibuli..hukhuk..x adil.

Baru2 ni balik Endau..kul 8 aku dah merengek kat En. Amy ajak pegi pasar..klo nak drive sendiri pon bleh..tp xmo2..nak minta orang drivekan gak..hakhak..mengada. Best sangat dapat tengok ikan2 segar kat pasar endau tu..still berkilat - kilat ikan2 tu sume..geram..rse nak beli sume. Tapi mne bleh...freeze kat umah tu kocik je. So sempat le beli kembung yang sangat le besar sekilo, ntah ape ke nama ikan 1 lagi..aku pon x tau..pon beli sekilo (bila masak rse cam ikan bawal pon ada..FIL de gtau nama ikan tu..tapi menantunya dah lopa..hehe), ikan merah  besar seekor , sotong n udang. Letak lam bekas ais bawa balik jb petangnye. Mayb leh sampai 2 weeks tu..ngam2 nak cuti balik raya aji..hehe.

Cuti raya haji ni mayb nak bubu ketam lagi..almaklumla..En.Amy still bercuti..tapi rse2nya dah x beli ikan banyak2 bw balik umah kot sebab 25/11 dah nak balik perak coz cuti2 ke pangkor..syoknyeee.

Sampai sini dulu yea..selamat awal pagi..hehe

0 comments on "pegi pasar pon terapi????"

 

©2009 da tru luv | by TNB