Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, November 12, 2010

bila rasa masa x cukup...teringat plak zaman bersenang lenang blogging

Baru lepas siapkan alphabet tuk tampal kat tirai tadika adik sempena majlis penyampaian sijil/hadiah dan pakaian beragam. Penat woooo..duduk ..gunting ..mula2 draft..pastu dah terer skit..(perasan disitu) terus gunting jew..dari pukul 1.30 am tadi..sampai pukul 5am..baru siap. Tu pon dah paling laju tu kayuh tangan..sebab nak kejar time berblogging..:P. Nak buat camne sabtu ni aku x dapat attend majlis tu sempena amik MTEST ..hihi.plak tu aku AJK..so xpe la aku buat kje awal2..bila majlis AJK lain plak ganti:))

3 hari tanpa blogwalking..dahle baru balik dari cuti..pon belum abis bw. Maaf le ye kenkawan yang jengah ke blog tapi blom sempat nak menjengah semula. Sekarang ni siang dah x dapat bw..sempat la jenguk kejap2. Sebab aku ni memang ske sgt baca komen2 kat post ..Tq pada yg selalu komen tu.

Entry tertangguh, cerita tangkap ketam nipah kat Kampung Endau mse cuti deepavali tu ari...sangat mengujakan :)). Ketam jenis sepit beso kaler merah ni lagi mahai dari ketam laut yang sepit biru tu..anggaran lam RM40 sekg..ni info En. Amy ..aku pon x tau n 1st time tangkap n makan..sangat sedap n so sweet...hehe.

Meh kita layan pic n aku cerita sekali yer
bot2 yg diparking di jeti

kawasan jeti yang bersepah tetapi sangat2 best bagi orang yang jakun cam aku n anak2

umpan ikan yu segar nih..

1st time tgk bubu ketam.. mse En. Amy cite mula2 aku ingat sme macam bubu ikan yg buluh tu :) kakak ipar aku cakap nak buat macam mana ..orang bandar la katakan..ye la tu ..bandar la sangat..tempat cek takdak lagu tu..:D

yeah..bersemangat En. Amy nak tunjuk kat anak isteri skill membubu ketam yg ditinggalkan 20 tahun lebih

En Amy, Adam n Kawan Sekolah En Amy

siap n boleh di turunkan ke laut

hasil bubuan:P

banyak oii dapat..tapi separuh dah masak
mari kita berlawan ..yeah..ank bujang aku yang ni yang paling syokkk
Disebabkan ketam ni fresh n rasanya amat manis..so SIL jus rebus n letak serai kasi wangi..ala2 rebus kerang gitu..pastu kitaorang meratah jer...naik pedih le lidah mengepit sepit..kihkih.

Kali ni ber cuti memang meriah sebab banyak aktiviti selain membubu ketam, mandi laut n memancing..g mancing en. amy just pg ngn kawan dia..tapi ikan kecik je dapat..anak kerapu..mayb nextime baru ikut kot:P

Okla ye sume...nanti kita sambung dilain entri..banyak idea lam kepala..tapi x sempat:))

1 comments:

Huzn said...

sedapnya ketam rebus serai...kalau balik pangkor memang camtu je buat...sedap giler...ketam rebus ni sesuai tuk ketam fresh je la kan...terasa kemanisan dia...sedapnya ma...dok terbayang2 nih

Friday, November 12, 2010

bila rasa masa x cukup...teringat plak zaman bersenang lenang blogging

Posted by kemma at 5:28 AM
Baru lepas siapkan alphabet tuk tampal kat tirai tadika adik sempena majlis penyampaian sijil/hadiah dan pakaian beragam. Penat woooo..duduk ..gunting ..mula2 draft..pastu dah terer skit..(perasan disitu) terus gunting jew..dari pukul 1.30 am tadi..sampai pukul 5am..baru siap. Tu pon dah paling laju tu kayuh tangan..sebab nak kejar time berblogging..:P. Nak buat camne sabtu ni aku x dapat attend majlis tu sempena amik MTEST ..hihi.plak tu aku AJK..so xpe la aku buat kje awal2..bila majlis AJK lain plak ganti:))

3 hari tanpa blogwalking..dahle baru balik dari cuti..pon belum abis bw. Maaf le ye kenkawan yang jengah ke blog tapi blom sempat nak menjengah semula. Sekarang ni siang dah x dapat bw..sempat la jenguk kejap2. Sebab aku ni memang ske sgt baca komen2 kat post ..Tq pada yg selalu komen tu.

Entry tertangguh, cerita tangkap ketam nipah kat Kampung Endau mse cuti deepavali tu ari...sangat mengujakan :)). Ketam jenis sepit beso kaler merah ni lagi mahai dari ketam laut yang sepit biru tu..anggaran lam RM40 sekg..ni info En. Amy ..aku pon x tau n 1st time tangkap n makan..sangat sedap n so sweet...hehe.

Meh kita layan pic n aku cerita sekali yer
bot2 yg diparking di jeti

kawasan jeti yang bersepah tetapi sangat2 best bagi orang yang jakun cam aku n anak2

umpan ikan yu segar nih..

1st time tgk bubu ketam.. mse En. Amy cite mula2 aku ingat sme macam bubu ikan yg buluh tu :) kakak ipar aku cakap nak buat macam mana ..orang bandar la katakan..ye la tu ..bandar la sangat..tempat cek takdak lagu tu..:D

yeah..bersemangat En. Amy nak tunjuk kat anak isteri skill membubu ketam yg ditinggalkan 20 tahun lebih

En Amy, Adam n Kawan Sekolah En Amy

siap n boleh di turunkan ke laut

hasil bubuan:P

banyak oii dapat..tapi separuh dah masak
mari kita berlawan ..yeah..ank bujang aku yang ni yang paling syokkk
Disebabkan ketam ni fresh n rasanya amat manis..so SIL jus rebus n letak serai kasi wangi..ala2 rebus kerang gitu..pastu kitaorang meratah jer...naik pedih le lidah mengepit sepit..kihkih.

Kali ni ber cuti memang meriah sebab banyak aktiviti selain membubu ketam, mandi laut n memancing..g mancing en. amy just pg ngn kawan dia..tapi ikan kecik je dapat..anak kerapu..mayb nextime baru ikut kot:P

Okla ye sume...nanti kita sambung dilain entri..banyak idea lam kepala..tapi x sempat:))

1 comments on "bila rasa masa x cukup...teringat plak zaman bersenang lenang blogging"

Huzn on November 12, 2010 at 8:06 AM said...

sedapnya ketam rebus serai...kalau balik pangkor memang camtu je buat...sedap giler...ketam rebus ni sesuai tuk ketam fresh je la kan...terasa kemanisan dia...sedapnya ma...dok terbayang2 nih

 

©2009 da tru luv | by TNB