Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, November 23, 2010

minggu telekung

Kesian kat blog yang telah aku abaikan.Dulu..time ank2 tido..inila yang aku dok tenung. Maaf kan aii ye blog..aii x menduakan cuma mencari peluang..hehe. TQ gak kat Mr nuff yg dah menambahkan earning. Walaupon xde BE cam orang lain..aku tetap bersyukur atleast Mr nuff masih adil..hehe.

Minggu ni agak bz ngn on9 order. Alhamdulillah rezeki untuk anak2. Masih belum sempat sesi bergambar untuk tudung coz amik stok je..bawa balik kpg mse aidiladha tu hari terus bersih. So xdela snap2 pic tudung ngan mannequin head yang baru dibeli..lagipon take time gak photoshoot ni..hehe. Rabu ni amik stok besar-besaran..ceewahh. Alhamdulillah..x payah nak g jalan2 umah jiran n kengkawan 4 jual2 cam selalu dah..klo ade pon mayb x cam selalu jln dekat2 jew(aku dah x malu cam mula2 dulu..nak kata cam bangla or pakistan yg jual2 tu pon aku x kisah..hehe..nak meniaga x bleh malu kan kawan2). SIL n En Amy punya kawan dah nak jadi reseller.Kiranya aku jual harga borong kat diaorang. Hope sumenya mendapat manfaat n rezeki masing2.

Malam ni bz membalut parcel mengandungi telekung sulam..2 parcel ke Sabah n 1 parcel ke Perak. Esok ke pos laju n ke BSN untuk buka akaun bagi memudahkan my SIL kat Endau untuk urusan bank in.Malam plak ke Batu pahat sebab esok pagi lam kul 8.30 pagi nak memborong stok. Rabu malam hantar stok tudung ke rumah kawan En.Amy kat P.Gudang. Esoknya ke Poslaju lagi pos stok ke SIL n malamnye bertolak balik ke Perak. Klo ikotkan minggu stok banyak x bleh ke mana2..perlu penuhi request kawan2 yang nak tengok stok baru n kawan2 on9 yang dah tunggu nak tgk stok. Tapi cuti2 ke Pangkor bersama mak, kakak2 n abg2 ku juga amat penting...so balik bercuti nanti klo ada balance boleh la digunakan utk photoshoot..hehe. Klo nan ado..kna la tggu amik stock baru. Yang pastinya tudung2 the latest je yang dijual:))..shawl nan ado sebab aku x berapa minat ngn shawl..hehe..klo ade permintaan ..insya'Allah di masa akan datang.

Ni antara telekung n blouse yang telah dijual..layan pic ye...Insya'allah klo berkesempatan aku akan upload lam blog untuk jualan. Klo yang berminat boleh add aku kat FB..noorakma81@yahoo.com

antara cotton blouse yang sempat aku patungkan..yang lain tu lom berkesempatan terus snap pakai hanger jer.

yang ni antara yang paling laris..cuma tinggal 2 kaler je..merah n purple

pattern ni aku ske..kain lembut n sejuk..cotton paling sedap..tapi saiz beso nan ado..huhu

telekung sulam yang mendapat sambutan hangat..



masih available..kuning n biru (pink,kelabu,hijau sold out) klo nak.. kna tggu amik stok.:)

Sampai sini dulu yer kawan2...dok pk nak masak ape breakfast esok. Cuti sekolah dapur pon x kering2. Yang pastinya bekfest esok makanan berat coz aku nak tinggalkan ank2 dengan En. Amy untuk urusan yang telah dinyatakan..cian si kecik ammar selalu kna tinggal..rsenya mmg perlu kot..coz klo En. Amy xde time amik stok on planning nak tinggalkan ammar kat nursery 4 half day..tengokla camne masih dalam perancangan...bye sume...

0 comments:

Tuesday, November 23, 2010

minggu telekung

Posted by kemma at 12:48 AM
Kesian kat blog yang telah aku abaikan.Dulu..time ank2 tido..inila yang aku dok tenung. Maaf kan aii ye blog..aii x menduakan cuma mencari peluang..hehe. TQ gak kat Mr nuff yg dah menambahkan earning. Walaupon xde BE cam orang lain..aku tetap bersyukur atleast Mr nuff masih adil..hehe.

Minggu ni agak bz ngn on9 order. Alhamdulillah rezeki untuk anak2. Masih belum sempat sesi bergambar untuk tudung coz amik stok je..bawa balik kpg mse aidiladha tu hari terus bersih. So xdela snap2 pic tudung ngan mannequin head yang baru dibeli..lagipon take time gak photoshoot ni..hehe. Rabu ni amik stok besar-besaran..ceewahh. Alhamdulillah..x payah nak g jalan2 umah jiran n kengkawan 4 jual2 cam selalu dah..klo ade pon mayb x cam selalu jln dekat2 jew(aku dah x malu cam mula2 dulu..nak kata cam bangla or pakistan yg jual2 tu pon aku x kisah..hehe..nak meniaga x bleh malu kan kawan2). SIL n En Amy punya kawan dah nak jadi reseller.Kiranya aku jual harga borong kat diaorang. Hope sumenya mendapat manfaat n rezeki masing2.

Malam ni bz membalut parcel mengandungi telekung sulam..2 parcel ke Sabah n 1 parcel ke Perak. Esok ke pos laju n ke BSN untuk buka akaun bagi memudahkan my SIL kat Endau untuk urusan bank in.Malam plak ke Batu pahat sebab esok pagi lam kul 8.30 pagi nak memborong stok. Rabu malam hantar stok tudung ke rumah kawan En.Amy kat P.Gudang. Esoknya ke Poslaju lagi pos stok ke SIL n malamnye bertolak balik ke Perak. Klo ikotkan minggu stok banyak x bleh ke mana2..perlu penuhi request kawan2 yang nak tengok stok baru n kawan2 on9 yang dah tunggu nak tgk stok. Tapi cuti2 ke Pangkor bersama mak, kakak2 n abg2 ku juga amat penting...so balik bercuti nanti klo ada balance boleh la digunakan utk photoshoot..hehe. Klo nan ado..kna la tggu amik stock baru. Yang pastinya tudung2 the latest je yang dijual:))..shawl nan ado sebab aku x berapa minat ngn shawl..hehe..klo ade permintaan ..insya'Allah di masa akan datang.

Ni antara telekung n blouse yang telah dijual..layan pic ye...Insya'allah klo berkesempatan aku akan upload lam blog untuk jualan. Klo yang berminat boleh add aku kat FB..noorakma81@yahoo.com

antara cotton blouse yang sempat aku patungkan..yang lain tu lom berkesempatan terus snap pakai hanger jer.

yang ni antara yang paling laris..cuma tinggal 2 kaler je..merah n purple

pattern ni aku ske..kain lembut n sejuk..cotton paling sedap..tapi saiz beso nan ado..huhu

telekung sulam yang mendapat sambutan hangat..



masih available..kuning n biru (pink,kelabu,hijau sold out) klo nak.. kna tggu amik stok.:)

Sampai sini dulu yer kawan2...dok pk nak masak ape breakfast esok. Cuti sekolah dapur pon x kering2. Yang pastinya bekfest esok makanan berat coz aku nak tinggalkan ank2 dengan En. Amy untuk urusan yang telah dinyatakan..cian si kecik ammar selalu kna tinggal..rsenya mmg perlu kot..coz klo En. Amy xde time amik stok on planning nak tinggalkan ammar kat nursery 4 half day..tengokla camne masih dalam perancangan...bye sume...

0 comments on "minggu telekung"

 

©2009 da tru luv | by TNB