Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, July 2, 2010

bila mood rajin maiii

Hari ni mood rajin berkemas datang..hehe..senaqnye mmg rajin berkemas tp yang nampak depan mata je..yang x nampak depan mata antaranya ialah:
1.tersorok lam gobok/almari
2.terperosok lam beg bawah katil
3.berbonjut lam plastic bag kat atas almari
4.mana2 tempat yang boleh hide dr pandangan mata

Mmg amik mse la aku nak tengok2 n kuarkan mana yang x patut aku simpan/kemas.ekceli sejak 2/3 hari ni aku asik dok gugel blog orang jew.Antara blog yang menarik perhatian aku ialah blog pre loved item.3 hari sebelum aku terbaca blog2 yang berkaitan aku telah sedekahkan kat jiran2 yg ade ank pempuan lam age 1-6years dress,pants,jeans,blouse,smocking dress,n macam2 lagi baju c kakak yang masih elok sgt sbb baru 2/3 kali pakai dah x muat.Then aku ni plak gila beli baju..tau je la kan baju anak pompuan ni sume meletop-letop jadi apalagi overla aku.aku rse yang aku bagi jiran aku tu adela lam 50 helai..kalau ikot beg plastic..beg plastic tesco yang besaq tu lima.dasattt kan.Hari ni turn baju baby dari 0-6month plak..banyak weiii.ammar pon dah x leh pakai.Almost all the item pakai sat2 ja.Tu la anak2 aku ni jenis badan cepat naik so beli apapon sekejap je pakai.Macam baju2 c adam bolehla turunkan ke ammar, baju aishah??sepupu2 pon ade gak aku bagi ..tapi sejak 1/2 tahun ni mak aku asik dapat cucu lelaki jerk so baju pompuan yang berbalance lagi tu asik simpan je.Mse aku panggil jiran depan umah aku pilih baju2 yang dia berkenan dia pon terkejut tengok longgokan baju kat ruang tamu..aku senyum2 (sure terkejut gila kak ani ni ,agaknya dia ingat aku main2 kot cerita baju ank pompuan yang banyak gila aku simpan).K.ani siap geleng2 kepala..aku cakap nak amik..amikla..klo x berkenan buang je..(macam org nak menjuai plak ekk) sebenarnye baju2 tu aku sayang sangat..tau je la kan kakak ank 1st aku..so banyak yang aku beli untuk dia. Banyak baju yang dia pakai 2/3 kali ja..sbb byk pilihan lain n badan dia cepat naik.Sedih plak aku x amik pic antara baju2 yang aku sayangggg sangat n nampak macam lom pakai.Item yang aku sayang tu aku pilih2 n bagi kat Kak Lin jiran aku gak..sbb dia ade baby girl Qalesha nama dia,baru 10 bulan kira geng ammar la..hihi.Kak lin cakap.."eh lom pakai kew baju ni..mcm blom pakai"nopela kak dah pakai tapi sekejap je sebab banyak baju lain n badan aishah pon naik cepat.Sebenarnye dah lama aku nak sedekahkan kat orang tapi takut plak nak bertanya kang orang pk apa plak.Yela zaman sekarang jarang de parents nak bagi pakai baju ank orang kan?tapi aku pon sebelom terpk nak bagi kat orang aku dah pilih yang elok2 ja..x baekk tau bagi yang buruk2 kat orang.Okeyyla enjoyla antara pic baju2 yang still ade kat umah sblum aku sedekah or hantar bundle..xpon aku publish sendiri as pre loved item yang comeiii bangat..hahahah:D ni pon ade lagi 2 beg yang aku lom buka n categorykan..hihi.



baju aishah mse 3month...7 tahun lepas.



baju tidor aishah mse umor 3/4 years



aishah 3/4years



juga baju c aishah 3/4 years...banyak lg tapi ini jerla yang aku rajin nak amik pic..

1 comments:

DeVoteD LilY said...

sedekak le make up ke tiket flight ke kat akak..
hahaha..
mmuahh.. mish u..=p

Friday, July 2, 2010

bila mood rajin maiii

Posted by kemma at 2:29 PM
Hari ni mood rajin berkemas datang..hehe..senaqnye mmg rajin berkemas tp yang nampak depan mata je..yang x nampak depan mata antaranya ialah:
1.tersorok lam gobok/almari
2.terperosok lam beg bawah katil
3.berbonjut lam plastic bag kat atas almari
4.mana2 tempat yang boleh hide dr pandangan mata

Mmg amik mse la aku nak tengok2 n kuarkan mana yang x patut aku simpan/kemas.ekceli sejak 2/3 hari ni aku asik dok gugel blog orang jew.Antara blog yang menarik perhatian aku ialah blog pre loved item.3 hari sebelum aku terbaca blog2 yang berkaitan aku telah sedekahkan kat jiran2 yg ade ank pempuan lam age 1-6years dress,pants,jeans,blouse,smocking dress,n macam2 lagi baju c kakak yang masih elok sgt sbb baru 2/3 kali pakai dah x muat.Then aku ni plak gila beli baju..tau je la kan baju anak pompuan ni sume meletop-letop jadi apalagi overla aku.aku rse yang aku bagi jiran aku tu adela lam 50 helai..kalau ikot beg plastic..beg plastic tesco yang besaq tu lima.dasattt kan.Hari ni turn baju baby dari 0-6month plak..banyak weiii.ammar pon dah x leh pakai.Almost all the item pakai sat2 ja.Tu la anak2 aku ni jenis badan cepat naik so beli apapon sekejap je pakai.Macam baju2 c adam bolehla turunkan ke ammar, baju aishah??sepupu2 pon ade gak aku bagi ..tapi sejak 1/2 tahun ni mak aku asik dapat cucu lelaki jerk so baju pompuan yang berbalance lagi tu asik simpan je.Mse aku panggil jiran depan umah aku pilih baju2 yang dia berkenan dia pon terkejut tengok longgokan baju kat ruang tamu..aku senyum2 (sure terkejut gila kak ani ni ,agaknya dia ingat aku main2 kot cerita baju ank pompuan yang banyak gila aku simpan).K.ani siap geleng2 kepala..aku cakap nak amik..amikla..klo x berkenan buang je..(macam org nak menjuai plak ekk) sebenarnye baju2 tu aku sayang sangat..tau je la kan kakak ank 1st aku..so banyak yang aku beli untuk dia. Banyak baju yang dia pakai 2/3 kali ja..sbb byk pilihan lain n badan dia cepat naik.Sedih plak aku x amik pic antara baju2 yang aku sayangggg sangat n nampak macam lom pakai.Item yang aku sayang tu aku pilih2 n bagi kat Kak Lin jiran aku gak..sbb dia ade baby girl Qalesha nama dia,baru 10 bulan kira geng ammar la..hihi.Kak lin cakap.."eh lom pakai kew baju ni..mcm blom pakai"nopela kak dah pakai tapi sekejap je sebab banyak baju lain n badan aishah pon naik cepat.Sebenarnye dah lama aku nak sedekahkan kat orang tapi takut plak nak bertanya kang orang pk apa plak.Yela zaman sekarang jarang de parents nak bagi pakai baju ank orang kan?tapi aku pon sebelom terpk nak bagi kat orang aku dah pilih yang elok2 ja..x baekk tau bagi yang buruk2 kat orang.Okeyyla enjoyla antara pic baju2 yang still ade kat umah sblum aku sedekah or hantar bundle..xpon aku publish sendiri as pre loved item yang comeiii bangat..hahahah:D ni pon ade lagi 2 beg yang aku lom buka n categorykan..hihi.



baju aishah mse 3month...7 tahun lepas.



baju tidor aishah mse umor 3/4 years



aishah 3/4years



juga baju c aishah 3/4 years...banyak lg tapi ini jerla yang aku rajin nak amik pic..

1 comments on "bila mood rajin maiii"

DeVoteD LilY on July 7, 2010 at 12:14 PM said...

sedekak le make up ke tiket flight ke kat akak..
hahaha..
mmuahh.. mish u..=p

 

©2009 da tru luv | by TNB