Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, July 19, 2010

keciwa akakk..

Dah seminggu plan baik punya nak bawa anak2 pegi jalan2 ke iskandar city,nusajaya n leisure farm kat gelang patah. Selain daripada tu nak penuhi undangan mektam ( mak sedara En.Amy) ke rumah mat yi sebab mek tam masak nasi dagang. Selalunya mmg macam tu setiap kali mektam datang umah mat yi ..dia akan masak nasi dagang, fuh mmg mabeles nasi dagang dia..top kat Kuala Besut nu..



(ni bukan nasi dagang mektam buat..aku mmg dah ready dah ngn hphone nak amik pic nasi dagang tu..tp masalahnye mektam depan aku..segan la plak aku nak amik pic..maafla ye (pic from gugel)

Hari sabtu mektam pesan suh datang makan..tapi En Amy kna kja plak kul 11 pagi..nampaknya mcam x jadi je.Anak2 dah cbuk dah tanya..bila nak pegi?..5/6 kali tanya aku mula la nak hangin sebab aku pon bengang napela En.Amy kena kje. sampai pukul 5 En. Amy x nampak muka..so aku decide bawa ammar jalan2 kat luar umah ..huhu membawa hati ku yang lara ini..hehe. Lam kul 6.00 ptg En.amy pon balik..aku pon terkedek-kedek membontoti masuk lam umah..n tanya nak pegi ke tak.Bila dah diconfirmkan nak pegi aku pon suh anak2 masuk mandi n aku pon mandikan ammar..Siap punya siap dah dekat kul 7mlm..Xkan nak pegi tgh maghrib kan!! so buka tudung semula n pegi solat dulu..anak2 pon cam x sesabar je nak berjalan.Bila aku umumkan x jadi nak pegi iskandar city n leisure farm terus muncung je sume.aku pon muncung gak..hihi

"kalau kita pegi siang bolehla..ni dah malam ..nak cari apa kat situ malam2,.kat iskandar city tu malam2 mana boleh masuk" penerangan jelas dan padat oleh ketua rombongan..pn kemma kita..hihi.Muncung still panjang..budak2 tau jer la..klo kita dah janji ..


Dah kuar dari umah..aku pon cakap kat En.Amy..
"Bolehke makan nasi dagang malam2"
En Amy telah memandang ku dengan muka pelik
"knapa?x boleh ke?" ..hihi ..aku senyum2 siput..
"hihi..sje je tanya...macam pelik je makan nasi dagang malam2"
"makan malam ke..siang ke, masuk ikot mulut jugak"..wah sedap plak ayat en.Amy ni...apapon betui jugak..bedal jerla...Macamla aku ni pantang sangat..pantang nampak adela.


mama: nantila aku update post pasai Iskandar City Pusat Pentadbiran Kerajaan Johor Di Nusajaya.Cantik tempatnya ala2 Putrajaya gtu..tunggu ye..


0 comments:

Monday, July 19, 2010

keciwa akakk..

Posted by kemma at 11:42 PM
Dah seminggu plan baik punya nak bawa anak2 pegi jalan2 ke iskandar city,nusajaya n leisure farm kat gelang patah. Selain daripada tu nak penuhi undangan mektam ( mak sedara En.Amy) ke rumah mat yi sebab mek tam masak nasi dagang. Selalunya mmg macam tu setiap kali mektam datang umah mat yi ..dia akan masak nasi dagang, fuh mmg mabeles nasi dagang dia..top kat Kuala Besut nu..



(ni bukan nasi dagang mektam buat..aku mmg dah ready dah ngn hphone nak amik pic nasi dagang tu..tp masalahnye mektam depan aku..segan la plak aku nak amik pic..maafla ye (pic from gugel)

Hari sabtu mektam pesan suh datang makan..tapi En Amy kna kja plak kul 11 pagi..nampaknya mcam x jadi je.Anak2 dah cbuk dah tanya..bila nak pegi?..5/6 kali tanya aku mula la nak hangin sebab aku pon bengang napela En.Amy kena kje. sampai pukul 5 En. Amy x nampak muka..so aku decide bawa ammar jalan2 kat luar umah ..huhu membawa hati ku yang lara ini..hehe. Lam kul 6.00 ptg En.amy pon balik..aku pon terkedek-kedek membontoti masuk lam umah..n tanya nak pegi ke tak.Bila dah diconfirmkan nak pegi aku pon suh anak2 masuk mandi n aku pon mandikan ammar..Siap punya siap dah dekat kul 7mlm..Xkan nak pegi tgh maghrib kan!! so buka tudung semula n pegi solat dulu..anak2 pon cam x sesabar je nak berjalan.Bila aku umumkan x jadi nak pegi iskandar city n leisure farm terus muncung je sume.aku pon muncung gak..hihi

"kalau kita pegi siang bolehla..ni dah malam ..nak cari apa kat situ malam2,.kat iskandar city tu malam2 mana boleh masuk" penerangan jelas dan padat oleh ketua rombongan..pn kemma kita..hihi.Muncung still panjang..budak2 tau jer la..klo kita dah janji ..


Dah kuar dari umah..aku pon cakap kat En.Amy..
"Bolehke makan nasi dagang malam2"
En Amy telah memandang ku dengan muka pelik
"knapa?x boleh ke?" ..hihi ..aku senyum2 siput..
"hihi..sje je tanya...macam pelik je makan nasi dagang malam2"
"makan malam ke..siang ke, masuk ikot mulut jugak"..wah sedap plak ayat en.Amy ni...apapon betui jugak..bedal jerla...Macamla aku ni pantang sangat..pantang nampak adela.


mama: nantila aku update post pasai Iskandar City Pusat Pentadbiran Kerajaan Johor Di Nusajaya.Cantik tempatnya ala2 Putrajaya gtu..tunggu ye..


0 comments on "keciwa akakk.."

 

©2009 da tru luv | by TNB