Rezeki blogging..tq 4 klik

Thursday, July 29, 2010

aku x terlibat dalam ini filem okeh!!

Td lam kul 9 aku turun pi beli bekfas..biasela klo x pose sure awai2 perut ni dah berdondang sayang. Tensen tol perut ni..cer senyap2 je..x payah la nak berdondang dondang kan!

Sesampai je aku kat gerai nasi lemak tu..aku pon decide beli nasi lemak n donut..senaqnye dari jauh lagi aku perasan cam ada ribut kat gerai tu..tp aku ignore jerk..ye la aku nak beli bekfes jerk..

Korang tau..wah2 start dah nak kepochi aku ney..:D mmg akak ni ngn laki dia alwiz bertekak time meniaga.Tensen weh ..aku rse diaorg ni dah besa..dah x segan dah depan custemer..masalahnye castemer yang naik segan. INI BUKAN STRATEGI PERNIAGAAN YANG BAGUS OKEYY..tapi kerana dia org ni sll bergaduh sangat jadi femes plak smpi klo kita tanya akk beli nasi lemak kat mna tdi? tuuuu..kat gerai NASI LEMAK BERGADUH..penah korang dengar org jual nasi lemak bergaduh???haaa..xde kan, kira pndai gakle laki bini ni buat trademark kan!! bergaduh mcm mana pon tetap ramai orang datang beli even kekadang gerai dia bukak kul 10 pagi dek kerana si laki dia xmo tlg sedangkan laki dia ni just menanam anggur je di rumah..okla tu kan..tanam anggur tuuuuu..laki ko bleh wat???..hihi ni bini dia story telling kat aku sepanjang aku dok beli bekfes selama ni...sorry skit ehhh..aku x buat ketupat..i just dengor je smbil tggu nasi lemak.

Berbalik hal pagi tadi masa aku sampai n order nasi lemak n donut..diaorg dah start bebel n gaduh..aku buat muka toya jer la..buat mcm x dgr..ade gak le 3/4 org custemer lain..sume pakat muka toya n buat2 x tau..

Masalahnye skg ni , kenapa aku?????Korang tau pasangan laki bini ni kan..klo bergaduh depan castemer diaorg akan jadikan castemer ni tempat story telling...paham dak???camni contohnya..cecece..xtau le korang dah besa ke tak kna camni kan..

Tengah dia org dok bertekak tp tgn jalan gak le buat keje..kuat korang tau..tetiba je si lelaki ni dia tengok muka aku then...
"dia ni memang skit2 nak mengamuk..dia tau marah dia je, marah aku ni x nampak..ye dak" aku sengih..
"akk geram dik, ada laki x bleh harap..u tu klo tolong i dari pagi tadi x jadi mcm ni..u pegi berambus mana pagi tadi" aku jugak..
"bla..bla..bla"aku lagi...dan aku pon dengan perasaan tensen terpk..apa salah aku ni?aku just nak beli nasi lemak je....weiii aku x terlibat dalam ini filem okehh!!!!

Di pendekkan cerita aku x jadi beli donut..pas dapat nasi lemak sebungkus aku trus blah...On the Way balik aku plak yang jadi biol dok pk hal laki bini tu..apehalllll..


Moral of the story: plss jgn gaduh depan org malu weiiiii n jgn jadikan org lain mangsa...hahaha..mangsa keadaan..aku la tuh..:((


Go to fullsize image

(ni bukan laki bini tu..bini dia pakai tudung..:D)

mama: ohhh donut..x dapatla aku makan donut ari ni

5 comments:

AiZ said...

^__^ camtu pun ade.. ^__^ kalau aiz ade disitu.. nak join sekaki lah.. haha

lydzar said...

ntah2 mmg strategi dia kot..

Huzn said...

kihkihkih...agaknye betul kot tu strategi die...hahaha

kemma said...

aku plak yg jadi malu tgk diaorg bergaduh..segan plak rsecam terambik tau hal umah tangga org..

kuntumz said...

hahahhaha, ko nya post entry nii lawak2 belaka...
terhibur aku dibuatnya...
kdg2 der jgk certain2 org yg cenggini....depa dah biasa tu yg depa buat tak kisah tu klo org kata or tgk depa...

Thursday, July 29, 2010

aku x terlibat dalam ini filem okeh!!

Posted by kemma at 10:31 AM
Td lam kul 9 aku turun pi beli bekfas..biasela klo x pose sure awai2 perut ni dah berdondang sayang. Tensen tol perut ni..cer senyap2 je..x payah la nak berdondang dondang kan!

Sesampai je aku kat gerai nasi lemak tu..aku pon decide beli nasi lemak n donut..senaqnye dari jauh lagi aku perasan cam ada ribut kat gerai tu..tp aku ignore jerk..ye la aku nak beli bekfes jerk..

Korang tau..wah2 start dah nak kepochi aku ney..:D mmg akak ni ngn laki dia alwiz bertekak time meniaga.Tensen weh ..aku rse diaorg ni dah besa..dah x segan dah depan custemer..masalahnye castemer yang naik segan. INI BUKAN STRATEGI PERNIAGAAN YANG BAGUS OKEYY..tapi kerana dia org ni sll bergaduh sangat jadi femes plak smpi klo kita tanya akk beli nasi lemak kat mna tdi? tuuuu..kat gerai NASI LEMAK BERGADUH..penah korang dengar org jual nasi lemak bergaduh???haaa..xde kan, kira pndai gakle laki bini ni buat trademark kan!! bergaduh mcm mana pon tetap ramai orang datang beli even kekadang gerai dia bukak kul 10 pagi dek kerana si laki dia xmo tlg sedangkan laki dia ni just menanam anggur je di rumah..okla tu kan..tanam anggur tuuuuu..laki ko bleh wat???..hihi ni bini dia story telling kat aku sepanjang aku dok beli bekfes selama ni...sorry skit ehhh..aku x buat ketupat..i just dengor je smbil tggu nasi lemak.

Berbalik hal pagi tadi masa aku sampai n order nasi lemak n donut..diaorg dah start bebel n gaduh..aku buat muka toya jer la..buat mcm x dgr..ade gak le 3/4 org custemer lain..sume pakat muka toya n buat2 x tau..

Masalahnye skg ni , kenapa aku?????Korang tau pasangan laki bini ni kan..klo bergaduh depan castemer diaorg akan jadikan castemer ni tempat story telling...paham dak???camni contohnya..cecece..xtau le korang dah besa ke tak kna camni kan..

Tengah dia org dok bertekak tp tgn jalan gak le buat keje..kuat korang tau..tetiba je si lelaki ni dia tengok muka aku then...
"dia ni memang skit2 nak mengamuk..dia tau marah dia je, marah aku ni x nampak..ye dak" aku sengih..
"akk geram dik, ada laki x bleh harap..u tu klo tolong i dari pagi tadi x jadi mcm ni..u pegi berambus mana pagi tadi" aku jugak..
"bla..bla..bla"aku lagi...dan aku pon dengan perasaan tensen terpk..apa salah aku ni?aku just nak beli nasi lemak je....weiii aku x terlibat dalam ini filem okehh!!!!

Di pendekkan cerita aku x jadi beli donut..pas dapat nasi lemak sebungkus aku trus blah...On the Way balik aku plak yang jadi biol dok pk hal laki bini tu..apehalllll..


Moral of the story: plss jgn gaduh depan org malu weiiiii n jgn jadikan org lain mangsa...hahaha..mangsa keadaan..aku la tuh..:((


Go to fullsize image

(ni bukan laki bini tu..bini dia pakai tudung..:D)

mama: ohhh donut..x dapatla aku makan donut ari ni

5 comments on "aku x terlibat dalam ini filem okeh!!"

AiZ on July 29, 2010 at 11:28 AM said...

^__^ camtu pun ade.. ^__^ kalau aiz ade disitu.. nak join sekaki lah.. haha

lydzar on July 29, 2010 at 3:22 PM said...

ntah2 mmg strategi dia kot..

Huzn on July 29, 2010 at 9:38 PM said...

kihkihkih...agaknye betul kot tu strategi die...hahaha

kemma on July 29, 2010 at 10:11 PM said...

aku plak yg jadi malu tgk diaorg bergaduh..segan plak rsecam terambik tau hal umah tangga org..

kuntumz on July 30, 2010 at 10:20 AM said...

hahahhaha, ko nya post entry nii lawak2 belaka...
terhibur aku dibuatnya...
kdg2 der jgk certain2 org yg cenggini....depa dah biasa tu yg depa buat tak kisah tu klo org kata or tgk depa...

 

©2009 da tru luv | by TNB