Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, July 26, 2010

nanti susu mama pon kuar coklat ke??

Hari ni x kemana-mana pon. ada jugak plan nak ke Danga Bay tp malas la plak..panas sangat cuaca hari ni. Pagi tadi aku masak nasi lemak sambal telur, tengahari cam biasela still ada nasi lemak so aku x masak..hihi.Pukul 2 ptg ajar ank2 buat revision n pukul 5 bagi diaorang kuar dari umah. Selalunya kalau weekdays memang diaorg x dibenarkan kluar rumah. Kalau ikot kan hati aku, weekend pon aku x bg gak, tp kesian jugak they are only a kids..nak jugak merasa apa yang kita rasa dlu. Tapi sebelum keluar aku memang pesan awal2 jgn bergaduh, jgn kawan budak nakal, jgn merayap jauh2..mama akan sentiasa perhatikan. Bimbang zaman sekarang ni, macam 2 boleh jadi..semoga Allah selamatkan anak2 ku dari segala mara bahaya.

Bila Kakak n Adik dah kluar pg main aku, ammar n En.Amy lepak kat umah je. En.Amy layan fesbuking n aku plak susukan ammar smbil tgk tv. Semalam masa aku tengah minum susu HL coklat, Adam join skali. Lepas je aku minum terus dia tanya

"mama nanti susu mama ni kuar susu coklat macam mama minum ni ke? mesti sedap baby minum kan!!
"mna adala..susu biasala keluar" lawak plak aku rasa, selama ni aku dok bercakap mama pon kena minum susu jugak sebab mama susukn baby.. agaknya dalam kepala c adam ni sure terpk mesti susu yang mama minum tu masuk lam tetek n then ammar minum..kan!!

Imaginasi kanak2 memang kadang2 lucu n kadang2 kita rasa takjub n sumtime rse nak marah. Apapon kita pon dah lalui dunia indah sebagai kanak2. So aku harap aku x lupa yang anak2 aku ni masih kecil dan diaorang pon perlukan ruang untuk berimaginasi dan mengolah dari apa yang diaorg lihat dan dengar. En Amy selalu cakap aku terlalu control anak2, n kadang2 cara aku treat ank2 tu macam orang dewasa....ye ke!!!! Aku sedar terutamanya waktu aku membebel..aku bebel kat diaorang macam aku bebel kat orang dewasa..teruknya aku..
Eh dah melalut plak aku ni..tadi rase nak cite pasai susu coklat jer ..apapon till now..selamat bermonday blues :P



mama: sangat berharap mama boleh menjadi bestfrenz kepada anak2:)

0 comments:

Monday, July 26, 2010

nanti susu mama pon kuar coklat ke??

Posted by kemma at 12:54 AM
Hari ni x kemana-mana pon. ada jugak plan nak ke Danga Bay tp malas la plak..panas sangat cuaca hari ni. Pagi tadi aku masak nasi lemak sambal telur, tengahari cam biasela still ada nasi lemak so aku x masak..hihi.Pukul 2 ptg ajar ank2 buat revision n pukul 5 bagi diaorang kuar dari umah. Selalunya kalau weekdays memang diaorg x dibenarkan kluar rumah. Kalau ikot kan hati aku, weekend pon aku x bg gak, tp kesian jugak they are only a kids..nak jugak merasa apa yang kita rasa dlu. Tapi sebelum keluar aku memang pesan awal2 jgn bergaduh, jgn kawan budak nakal, jgn merayap jauh2..mama akan sentiasa perhatikan. Bimbang zaman sekarang ni, macam 2 boleh jadi..semoga Allah selamatkan anak2 ku dari segala mara bahaya.

Bila Kakak n Adik dah kluar pg main aku, ammar n En.Amy lepak kat umah je. En.Amy layan fesbuking n aku plak susukan ammar smbil tgk tv. Semalam masa aku tengah minum susu HL coklat, Adam join skali. Lepas je aku minum terus dia tanya

"mama nanti susu mama ni kuar susu coklat macam mama minum ni ke? mesti sedap baby minum kan!!
"mna adala..susu biasala keluar" lawak plak aku rasa, selama ni aku dok bercakap mama pon kena minum susu jugak sebab mama susukn baby.. agaknya dalam kepala c adam ni sure terpk mesti susu yang mama minum tu masuk lam tetek n then ammar minum..kan!!

Imaginasi kanak2 memang kadang2 lucu n kadang2 kita rasa takjub n sumtime rse nak marah. Apapon kita pon dah lalui dunia indah sebagai kanak2. So aku harap aku x lupa yang anak2 aku ni masih kecil dan diaorang pon perlukan ruang untuk berimaginasi dan mengolah dari apa yang diaorg lihat dan dengar. En Amy selalu cakap aku terlalu control anak2, n kadang2 cara aku treat ank2 tu macam orang dewasa....ye ke!!!! Aku sedar terutamanya waktu aku membebel..aku bebel kat diaorang macam aku bebel kat orang dewasa..teruknya aku..
Eh dah melalut plak aku ni..tadi rase nak cite pasai susu coklat jer ..apapon till now..selamat bermonday blues :P



mama: sangat berharap mama boleh menjadi bestfrenz kepada anak2:)

0 comments on "nanti susu mama pon kuar coklat ke??"

 

©2009 da tru luv | by TNB