Rezeki blogging..tq 4 klik

Saturday, July 17, 2010

terukknya gugur...

Sebenarnya masalah aku ni dah lama berlarutan n makin teruk aku rasa la. Scary betui bila aku pk2.. aku xmola jd camni


ni bukan kepala aku ok..ni aku gugel ntah kepala spa..tp rambut kat kepala aku dah menipis n dah mula nampak kulit kepala...tolong!!!!!!!

huhu sedeyyy..mcm2 syampoo dah aku try rejoice,pantene, head n shoulder, syampoo bayam mustika ratu, syampoo bawang..(hihi lom lagi) sume nye aku cari yang anti hair fall..tipuuuuuuu rambut aku gugur dengan kadar maksimum jugak..:((kadang2 aku terpk ni dah macam org sakit leukimia jer..sgt seriuss tau..Setiap kali aku bersyampoo or bersikat or sje gosok rambut mmg banyak giler gugur.Tambah2 time syampo n sikat..rse nk nanges je..kat lantai toksah cakapla..dah macam kedai gunting rambut..rambut bersepah everywhere..sangat sedeyy ni.:((((

Bukan ke rambut tu mahkota wanita. Lagila wat aku sedey...even mmgla pakai tudung tp kejelitaan itu hak milik setiap insan..huhu
5/6 bulan lepas boleh le aku terima kalo orang cakap" besa la tu , ada ank kecik..baby asik main buih2 ngn air liur, sbb tu la gugur" masalahnye ammar dah 9 bulan..dah x main buih2 dah..rambut gugur lagi teruk.

Then ramai plak sore2 suh pi jumpa pakar..pi Yun Nam Hair care ke..alolo. Aku pon dengan lemah lembutnya cerita kat En. Amy pasai rambut aku ni...hangpa nak tau apa dia kata.."klo mama botak pon abang sayang" deshummmm mmgla sbb abang xmo banje pi yun nam kan???huhuhu..nak buat mcm mna En. Amy kata x payah nak rsau mama kan pakai tudung. Bukan apa En Amy , I ni rsau klo I terbotak nnt U takut plak nak tido2 ngan I almaklumla kepala licin dah macam kepala toyol jerk..:(( kesian kat aku kan!

Korang penah dengar tak minyak rambut lam botoi..minyak tu kaler ijau cap masjid...zaman dulu2 mmg femes minyak ni.Selalunya tok2 kita yang pakai..hihi..ada yang gtau aku minyak ni elok..masalahnya aku nak cari kat mana?. Adoiii lemahnya nak pakai minyak atas kepala..sakitla kepala aku ni.


mama:sejak rambut gugur ni sikat rambut sehari sekali je..kadang2 x sikat pon..tp rsau gak kang rambut jadi seketul je keras kat belakang..:D

2 comments:

Huzn said...

ma...kalau laki aku dia suh aku botak lg ada...rimas dia tgk rambut aku sepah kat lantai...padahai bukan byk sgt pun...ma...x payah risau...sok lama2 ok...mmg camtu la menyusu anak...tu sbb masa tgh kritikal menyusu dulu rambut aku sentiasa pendek...pendek gile tau...bila anak dah kurang menyusu sket baru la pjg sket...tu pun x la panjang sgt...ala2 atas bahu je.

kemma said...

risau la aku ruhul...rambut hang tebai(aku ingat lg..rambut hang lurus n tebal)rambut aku nipis sgt ruhul..rsau aku.aku takut akhirnya jadi botak..sbb skg ni leh nampak dah kulit kepala aku.dlu aku simpan pnjg tp dsebabkan rimas ada ank kecik ..aku potong pendek..harap2 la sume ni sat ja..

Saturday, July 17, 2010

terukknya gugur...

Posted by kemma at 12:56 AM
Sebenarnya masalah aku ni dah lama berlarutan n makin teruk aku rasa la. Scary betui bila aku pk2.. aku xmola jd camni


ni bukan kepala aku ok..ni aku gugel ntah kepala spa..tp rambut kat kepala aku dah menipis n dah mula nampak kulit kepala...tolong!!!!!!!

huhu sedeyyy..mcm2 syampoo dah aku try rejoice,pantene, head n shoulder, syampoo bayam mustika ratu, syampoo bawang..(hihi lom lagi) sume nye aku cari yang anti hair fall..tipuuuuuuu rambut aku gugur dengan kadar maksimum jugak..:((kadang2 aku terpk ni dah macam org sakit leukimia jer..sgt seriuss tau..Setiap kali aku bersyampoo or bersikat or sje gosok rambut mmg banyak giler gugur.Tambah2 time syampo n sikat..rse nk nanges je..kat lantai toksah cakapla..dah macam kedai gunting rambut..rambut bersepah everywhere..sangat sedeyy ni.:((((

Bukan ke rambut tu mahkota wanita. Lagila wat aku sedey...even mmgla pakai tudung tp kejelitaan itu hak milik setiap insan..huhu
5/6 bulan lepas boleh le aku terima kalo orang cakap" besa la tu , ada ank kecik..baby asik main buih2 ngn air liur, sbb tu la gugur" masalahnye ammar dah 9 bulan..dah x main buih2 dah..rambut gugur lagi teruk.

Then ramai plak sore2 suh pi jumpa pakar..pi Yun Nam Hair care ke..alolo. Aku pon dengan lemah lembutnya cerita kat En. Amy pasai rambut aku ni...hangpa nak tau apa dia kata.."klo mama botak pon abang sayang" deshummmm mmgla sbb abang xmo banje pi yun nam kan???huhuhu..nak buat mcm mna En. Amy kata x payah nak rsau mama kan pakai tudung. Bukan apa En Amy , I ni rsau klo I terbotak nnt U takut plak nak tido2 ngan I almaklumla kepala licin dah macam kepala toyol jerk..:(( kesian kat aku kan!

Korang penah dengar tak minyak rambut lam botoi..minyak tu kaler ijau cap masjid...zaman dulu2 mmg femes minyak ni.Selalunya tok2 kita yang pakai..hihi..ada yang gtau aku minyak ni elok..masalahnya aku nak cari kat mana?. Adoiii lemahnya nak pakai minyak atas kepala..sakitla kepala aku ni.


mama:sejak rambut gugur ni sikat rambut sehari sekali je..kadang2 x sikat pon..tp rsau gak kang rambut jadi seketul je keras kat belakang..:D

2 comments on "terukknya gugur..."

Huzn on July 19, 2010 at 6:02 PM said...

ma...kalau laki aku dia suh aku botak lg ada...rimas dia tgk rambut aku sepah kat lantai...padahai bukan byk sgt pun...ma...x payah risau...sok lama2 ok...mmg camtu la menyusu anak...tu sbb masa tgh kritikal menyusu dulu rambut aku sentiasa pendek...pendek gile tau...bila anak dah kurang menyusu sket baru la pjg sket...tu pun x la panjang sgt...ala2 atas bahu je.

kemma on July 19, 2010 at 11:25 PM said...

risau la aku ruhul...rambut hang tebai(aku ingat lg..rambut hang lurus n tebal)rambut aku nipis sgt ruhul..rsau aku.aku takut akhirnya jadi botak..sbb skg ni leh nampak dah kulit kepala aku.dlu aku simpan pnjg tp dsebabkan rimas ada ank kecik ..aku potong pendek..harap2 la sume ni sat ja..

 

©2009 da tru luv | by TNB