Rezeki blogging..tq 4 klik

Thursday, July 29, 2010

x tau nak sedih ke nak ketawa..??

Semalam aku dapat jemputan Majlis yassin kat umah jiran sebelah. So after lepas buka puasa, cpt2 semayang n siap nak pegi. Disebabkan sebelah umah jew..aku decide bawa ammar je..kakak n adik aku suh dok umah tggu En.Amy balik. Adam sangat tidak puas hati.."ooo..mama pandai ehh..nant mama jer dapat makan sedap2.." Ya Allah knape la ngn ank aku ni..lam kpala dia asik ingat aku pegi mna2 tu asik nak makan jer..terukkk beno ke mama mu ni adikk??..kuat sgt ke mama mu ni makan??..hahaha biasela c adik ni mulut dia memang laser..dah besa dah kena..:)

Disebabkan dok merengek sgt, aku pon bawala sume, join pi majlis tu..n cam besa aku bg warning klo bising mama cubit n suh balik umah..:D

Sesampai je umah Kak Ros..aku pon bual2 ngn jiran2 n group yassin ppuan... Sementara nak tggu cukup korum, kitaorang pon pot pet pot pet..aku duk sebelah sorang nenek ni..errmm x tau le nak pggil nenek ke mcik..tp umo dia aku rse lam 70++..xpe la..panggil mcik lg manis kan??

Sembang punya sembang..mcik ni cerita macam2..aku payah skit nak paham..bukan apa mcik ni pakai gigi palsu..so sebutan dia x jelas n rsenya mcm angin je byk kuar dr mulut dia..apapon aku still rancak dgr cerita2 dia smbil dok layan c ammar..

Tetiba mcik ni tnya aku..."ni ank ke cucu ni?"..sapa????aku ke?? dia maksudkan ammar ke?" biaq beno mcik ni...aku sengih..sengih la weiii.."anak" pendek je aku jawab..aku still mengukir senyum. Lam hati aku..biar betui mcik ni ...aku ni nampak macam seorang nenek kah??????..korang..huhu..aku macam nenek ke????Noty nye mcik tu..huhu dia yang nenek dia panggil aku nenek plak...aku berusaha jaga hati dia n panggil dia mcik wpon dia dah layak dpanggil nenek..huhu betui kata lagu yuvi n Uno..ntah betoi ke dak nama tu.."biarkan aku menjaga perasaanmu....menjaga segenap..bla..bla..Sentap akakkkkk tau..

Korang..aku ni macam nenek ke????ke sebab aku x make up semalam..cess..aku ni bukan jenis make up..paling kuat pon aku pakai lipstik , eyeliner n yg paling penting contact lens ..ehhh bukan yg clear tu tau..yg kaler lg..mayb aku x pakai contact lens kot????ke sebab spec aku yg oldskul ni ?xpe2 pas ni aku nak pakai lens kaler merah....sesuaiiiiii sgt...

tua ke aku???huhu:((
Go to fullsize image



mama: x marah pon kat mcik a.k.a nenek tu...lupa nak cite kat En.Amy kes ni..hihi :P

7 comments:

AiZ said...

gagaga.. gambar last tu baru macam nenek.. muka akak pula maca 30 something.. tul tak?




Aiz latest entry
Ketika bercinta monyet waktu zaman persekolahan

kemma said...

smpi ati aiz tau..huhu:((..baru 29 tau..hoho..pas ni nak tukar imej plak aishhhh.. tulun2 bila badan aku nak susut ni...aku nampak tua sgttt

hehe..

mekchu said...

hahaha.. itu mmg sedih ok.. tak patut tak patut...

lydzar said...

ekekekke..

kalau saya pon sentap kot. ade ke kata kemma nenek. blom layak lagi la kot jadi nenek..

kekadang kalau kurus sgt pon orang kata nmpk tua juga. so the best is, sedang-sedang aja :)

Huzn said...

aku dah komen td...ilang ke?
kahkahkahkah...kalau aku pun sentappppp weh!

kemma said...

siyes ruhul ..aku x maen2..aku anggapla mcik tu rabun..sian aku..sedeyy tau aku..

kuntumz said...

hehhehe..lawaknya...
jahat mulut nenek tu...klo aku pun sentap tau...
dia yg nenek tak sedo....

Thursday, July 29, 2010

x tau nak sedih ke nak ketawa..??

Posted by kemma at 11:30 AM
Semalam aku dapat jemputan Majlis yassin kat umah jiran sebelah. So after lepas buka puasa, cpt2 semayang n siap nak pegi. Disebabkan sebelah umah jew..aku decide bawa ammar je..kakak n adik aku suh dok umah tggu En.Amy balik. Adam sangat tidak puas hati.."ooo..mama pandai ehh..nant mama jer dapat makan sedap2.." Ya Allah knape la ngn ank aku ni..lam kpala dia asik ingat aku pegi mna2 tu asik nak makan jer..terukkk beno ke mama mu ni adikk??..kuat sgt ke mama mu ni makan??..hahaha biasela c adik ni mulut dia memang laser..dah besa dah kena..:)

Disebabkan dok merengek sgt, aku pon bawala sume, join pi majlis tu..n cam besa aku bg warning klo bising mama cubit n suh balik umah..:D

Sesampai je umah Kak Ros..aku pon bual2 ngn jiran2 n group yassin ppuan... Sementara nak tggu cukup korum, kitaorang pon pot pet pot pet..aku duk sebelah sorang nenek ni..errmm x tau le nak pggil nenek ke mcik..tp umo dia aku rse lam 70++..xpe la..panggil mcik lg manis kan??

Sembang punya sembang..mcik ni cerita macam2..aku payah skit nak paham..bukan apa mcik ni pakai gigi palsu..so sebutan dia x jelas n rsenya mcm angin je byk kuar dr mulut dia..apapon aku still rancak dgr cerita2 dia smbil dok layan c ammar..

Tetiba mcik ni tnya aku..."ni ank ke cucu ni?"..sapa????aku ke?? dia maksudkan ammar ke?" biaq beno mcik ni...aku sengih..sengih la weiii.."anak" pendek je aku jawab..aku still mengukir senyum. Lam hati aku..biar betui mcik ni ...aku ni nampak macam seorang nenek kah??????..korang..huhu..aku macam nenek ke????Noty nye mcik tu..huhu dia yang nenek dia panggil aku nenek plak...aku berusaha jaga hati dia n panggil dia mcik wpon dia dah layak dpanggil nenek..huhu betui kata lagu yuvi n Uno..ntah betoi ke dak nama tu.."biarkan aku menjaga perasaanmu....menjaga segenap..bla..bla..Sentap akakkkkk tau..

Korang..aku ni macam nenek ke????ke sebab aku x make up semalam..cess..aku ni bukan jenis make up..paling kuat pon aku pakai lipstik , eyeliner n yg paling penting contact lens ..ehhh bukan yg clear tu tau..yg kaler lg..mayb aku x pakai contact lens kot????ke sebab spec aku yg oldskul ni ?xpe2 pas ni aku nak pakai lens kaler merah....sesuaiiiiii sgt...

tua ke aku???huhu:((
Go to fullsize image



mama: x marah pon kat mcik a.k.a nenek tu...lupa nak cite kat En.Amy kes ni..hihi :P

7 comments on "x tau nak sedih ke nak ketawa..??"

AiZ on July 29, 2010 at 12:26 PM said...

gagaga.. gambar last tu baru macam nenek.. muka akak pula maca 30 something.. tul tak?




Aiz latest entry
Ketika bercinta monyet waktu zaman persekolahan

kemma on July 29, 2010 at 1:08 PM said...

smpi ati aiz tau..huhu:((..baru 29 tau..hoho..pas ni nak tukar imej plak aishhhh.. tulun2 bila badan aku nak susut ni...aku nampak tua sgttt

hehe..

mekchu on July 29, 2010 at 2:49 PM said...

hahaha.. itu mmg sedih ok.. tak patut tak patut...

lydzar on July 29, 2010 at 3:17 PM said...

ekekekke..

kalau saya pon sentap kot. ade ke kata kemma nenek. blom layak lagi la kot jadi nenek..

kekadang kalau kurus sgt pon orang kata nmpk tua juga. so the best is, sedang-sedang aja :)

Huzn on July 29, 2010 at 9:39 PM said...

aku dah komen td...ilang ke?
kahkahkahkah...kalau aku pun sentappppp weh!

kemma on July 29, 2010 at 10:05 PM said...

siyes ruhul ..aku x maen2..aku anggapla mcik tu rabun..sian aku..sedeyy tau aku..

kuntumz on July 30, 2010 at 10:15 AM said...

hehhehe..lawaknya...
jahat mulut nenek tu...klo aku pun sentap tau...
dia yg nenek tak sedo....

 

©2009 da tru luv | by TNB