Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, September 15, 2010

raya..raya..raya...balik raya..

Walaupon sepatutnya entry ni kuar awai2 lg..tp nak wat camna  mood raya melebihi kasih sayang pada blog..hehe

Saat entry aku kuar ni..aku dah kembali ke rumah aku  di JB..sementara tengah membasuh kain aku update entry ni.
Seperti biasa..pas balik kpg..aku jd x gumbira sbb hati aku still kat kpg tercenta...hati aku ttinggal kat sna skg ni. Amik masa 2/3 hari gak nak balikkan diri aku di sini.

Aku balik ke kpg Taiping untuk menyambut aidilfitri  tahun ni. Best wooo..perasaan teruja tu dr awai2 posa lgi dah terasa. Kami bertolak balik ke perak pada hari Rabu petang 8/9/2010. Dalam kul 3 ptg, bertolak dari Jb. Aku masak bekal tuk bbuka..smbal udang, sayur campur n ayam goreng + nuget tempura.

Dalam Kul 7 ptg smpai kat RnR area negeri sembilan..ntah aku lupa nama apa...nak tnya En. Amy  dia tgh tido plak saat aku buat entry ni..hehe. .x kisahla ekkk..yg aku tau mmg lam kawasan n.9. Tapi ramai sgt org..xde satu pun pondok kosong tuk kitaorg buka bekal. So En. Amy decide makan yg ringan dlu wif air milo panas beli kat RnR. So kitaorg pon makan la nuget dlu lam kete smbil En. Amy pon drive ke hentian seterusnya.
Tempat seterusnya, bekal pon dibuka..sebaikla ade 1 family tu dah sudah makan, so blehla buka bekal kat situ. Tapi mayb dah makan nuget anak2 makan sikit je n mayb gak diaorang macam aku..x sabaqqqqqqqq nak sampai kat kpg..hehe

Pas makan, perjalanan di teruskan ..sampai RnR Tapah benti tuk pegi toilet..cam besa la.. jem sesangat. Aku n kakak pegi toilet n pegi beli jambu..meriah betui suasana kat RnR Tapah ni..
Pas rehat lam 15 minit, perjalanan di teruskan....dalam pukul 12.30 pagi...yehaaaa..aku sampai umah mak...aku peluk n cium  mak yg tgh baring kat katil..rindu yg teramat kat mak ..mak x sangka yg kami akan sampai awaiii camtu..sbb sllnya kami akan smpai menjelang subuh. Bukan pe, sllnye kami bertolak malam..tp kali ni aku nak sahur dengan mak..pagi tu aku x tdo lsg..sembang sampai pg n terus tgk mak n abg.long (BIL) bakar lemang, tolong sibuk kat dapur tgk k.long n k.cik masak rendang n tgk abang long sembelih ayam kampung..besttt..indah sgt moment2 tu...anak2 apa lagi..terkejar ke sana kemari..n akhirnya diaorg x pose last day tu..tp aku x marah sbb aku paham diaorg dah sungguh2 posa sblum ni..tp nexttime x bleh la tinggal lagi yea..
Banyak lagi cerita raya aku..cerita bakar lemang, raya pertama n percutian aku di cameron highland pada hari raya ke 4 n ke 5 n  byk lagiiii....sooo tunggu ye  :)
adam n ammar di RnR Tapah


3 comments:

LiFe KaMi said...

wah byk lg citer menarik ni..tungguuu..hehe

ayu said...

wahhhhh...balik tpg ye...klu tau, dah ajak dtg rumah mak ayu ni..

kemma said...

baru teringat yang ayu org tepen..insya'allah len kali kita jumpa ye..leh le ayu jln kat umah mak kat bkt gantang ni

Wednesday, September 15, 2010

raya..raya..raya...balik raya..

Posted by kemma at 6:19 AM
Walaupon sepatutnya entry ni kuar awai2 lg..tp nak wat camna  mood raya melebihi kasih sayang pada blog..hehe

Saat entry aku kuar ni..aku dah kembali ke rumah aku  di JB..sementara tengah membasuh kain aku update entry ni.
Seperti biasa..pas balik kpg..aku jd x gumbira sbb hati aku still kat kpg tercenta...hati aku ttinggal kat sna skg ni. Amik masa 2/3 hari gak nak balikkan diri aku di sini.

Aku balik ke kpg Taiping untuk menyambut aidilfitri  tahun ni. Best wooo..perasaan teruja tu dr awai2 posa lgi dah terasa. Kami bertolak balik ke perak pada hari Rabu petang 8/9/2010. Dalam kul 3 ptg, bertolak dari Jb. Aku masak bekal tuk bbuka..smbal udang, sayur campur n ayam goreng + nuget tempura.

Dalam Kul 7 ptg smpai kat RnR area negeri sembilan..ntah aku lupa nama apa...nak tnya En. Amy  dia tgh tido plak saat aku buat entry ni..hehe. .x kisahla ekkk..yg aku tau mmg lam kawasan n.9. Tapi ramai sgt org..xde satu pun pondok kosong tuk kitaorg buka bekal. So En. Amy decide makan yg ringan dlu wif air milo panas beli kat RnR. So kitaorg pon makan la nuget dlu lam kete smbil En. Amy pon drive ke hentian seterusnya.
Tempat seterusnya, bekal pon dibuka..sebaikla ade 1 family tu dah sudah makan, so blehla buka bekal kat situ. Tapi mayb dah makan nuget anak2 makan sikit je n mayb gak diaorang macam aku..x sabaqqqqqqqq nak sampai kat kpg..hehe

Pas makan, perjalanan di teruskan ..sampai RnR Tapah benti tuk pegi toilet..cam besa la.. jem sesangat. Aku n kakak pegi toilet n pegi beli jambu..meriah betui suasana kat RnR Tapah ni..
Pas rehat lam 15 minit, perjalanan di teruskan....dalam pukul 12.30 pagi...yehaaaa..aku sampai umah mak...aku peluk n cium  mak yg tgh baring kat katil..rindu yg teramat kat mak ..mak x sangka yg kami akan sampai awaiii camtu..sbb sllnya kami akan smpai menjelang subuh. Bukan pe, sllnye kami bertolak malam..tp kali ni aku nak sahur dengan mak..pagi tu aku x tdo lsg..sembang sampai pg n terus tgk mak n abg.long (BIL) bakar lemang, tolong sibuk kat dapur tgk k.long n k.cik masak rendang n tgk abang long sembelih ayam kampung..besttt..indah sgt moment2 tu...anak2 apa lagi..terkejar ke sana kemari..n akhirnya diaorg x pose last day tu..tp aku x marah sbb aku paham diaorg dah sungguh2 posa sblum ni..tp nexttime x bleh la tinggal lagi yea..
Banyak lagi cerita raya aku..cerita bakar lemang, raya pertama n percutian aku di cameron highland pada hari raya ke 4 n ke 5 n  byk lagiiii....sooo tunggu ye  :)
adam n ammar di RnR Tapah


3 comments on "raya..raya..raya...balik raya.."

LiFe KaMi on September 16, 2010 at 3:06 AM said...

wah byk lg citer menarik ni..tungguuu..hehe

ayu on September 17, 2010 at 7:37 PM said...

wahhhhh...balik tpg ye...klu tau, dah ajak dtg rumah mak ayu ni..

kemma on September 17, 2010 at 11:15 PM said...

baru teringat yang ayu org tepen..insya'allah len kali kita jumpa ye..leh le ayu jln kat umah mak kat bkt gantang ni

 

©2009 da tru luv | by TNB