Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, September 20, 2010

1 syawal ..syahdu dan meriah

 1 Syawal...tahun ke 3 tanpa ayah. Tentu ayah menunggu kami anak2nya melawat di pagi raya.. ..Tapi maaf kan kami oleh kerana seperti biasa tanah perkuburan terlalu sesak dengan kunjungan sanak saudara..agak tidak selesa untuk bawakan tahlil dan yassin, kami decide pegi pagi 2 syawal....ayah semoga rohmu senantiasa dicucuri rahmat dari Allah..kasih sayang mu masih kami terasa dan xkan hilang sampai akhir hayat kami. Sgt emosi saat entry ini di type..huhu :((

1 syawal yg menjelang aku x dpt menunaikan solat raya berikutan "handbag" yg xleh nak tinggal..:) Insya'allah doaku agar umurku panjang dan boleh menikmati syawal2 seterusnya..


Pagi syawal tu...bilik air umah mak aku jammed...berebut sume pakat nak mandi awai...aku org yg terakhir mandi n yg terakhir siap. Org dah balik semayang raya aku still dok tempek bedak. Seperti tahun2 yg sudah, sgt keciwa sbb sshnye nak control model2 nak bgambo..nak kumpul sume tok amik pic punyala payah..ade je kje memasing...sgt le keciwa x dapat snap pic sume skali..huhu. Bukan nak kumpul family aku je payah.. ank aku yg si hero n heroin pon buat hal. Sampai 1 tahap aku kna paksa...terukkan?? nak tgk muka kna paksa?
nampak tu muka adam mcm mana?msm mcm asam keping..

Dah abis satu bab..nak amik pic aku sefamily lak..tgk2 c kakak dah ilang plak..roopanya dah ikot maklongnye balik umah MIL x jauh dari umah mak aku..mmg bantut betuila. Mmg susahla nak suh diaorg ni bgambo..ssh sgt..last2 bila tgk balik sume pic..sume muka terpaksa...cuma mak bapak dia je yg tersenyum rela..hehe.
Sampai sini dlu cerita aku yea...otak tgh serabut serabai ni..:(( Byk lg post yg aku nak buat, mslhnye aku xde mood..meluap2 nak join segala bagai contest tp mood xdak...napela ngn aku ni..mabuk lemang kewwww:D


1 comments:

LiFe KaMi said...

iye ,diorang malu kot..hehe
Byk contest masuk pasni bole le bg skit duit raya..:D

Monday, September 20, 2010

1 syawal ..syahdu dan meriah

Posted by kemma at 12:48 AM
 1 Syawal...tahun ke 3 tanpa ayah. Tentu ayah menunggu kami anak2nya melawat di pagi raya.. ..Tapi maaf kan kami oleh kerana seperti biasa tanah perkuburan terlalu sesak dengan kunjungan sanak saudara..agak tidak selesa untuk bawakan tahlil dan yassin, kami decide pegi pagi 2 syawal....ayah semoga rohmu senantiasa dicucuri rahmat dari Allah..kasih sayang mu masih kami terasa dan xkan hilang sampai akhir hayat kami. Sgt emosi saat entry ini di type..huhu :((

1 syawal yg menjelang aku x dpt menunaikan solat raya berikutan "handbag" yg xleh nak tinggal..:) Insya'allah doaku agar umurku panjang dan boleh menikmati syawal2 seterusnya..


Pagi syawal tu...bilik air umah mak aku jammed...berebut sume pakat nak mandi awai...aku org yg terakhir mandi n yg terakhir siap. Org dah balik semayang raya aku still dok tempek bedak. Seperti tahun2 yg sudah, sgt keciwa sbb sshnye nak control model2 nak bgambo..nak kumpul sume tok amik pic punyala payah..ade je kje memasing...sgt le keciwa x dapat snap pic sume skali..huhu. Bukan nak kumpul family aku je payah.. ank aku yg si hero n heroin pon buat hal. Sampai 1 tahap aku kna paksa...terukkan?? nak tgk muka kna paksa?
nampak tu muka adam mcm mana?msm mcm asam keping..

Dah abis satu bab..nak amik pic aku sefamily lak..tgk2 c kakak dah ilang plak..roopanya dah ikot maklongnye balik umah MIL x jauh dari umah mak aku..mmg bantut betuila. Mmg susahla nak suh diaorg ni bgambo..ssh sgt..last2 bila tgk balik sume pic..sume muka terpaksa...cuma mak bapak dia je yg tersenyum rela..hehe.
Sampai sini dlu cerita aku yea...otak tgh serabut serabai ni..:(( Byk lg post yg aku nak buat, mslhnye aku xde mood..meluap2 nak join segala bagai contest tp mood xdak...napela ngn aku ni..mabuk lemang kewwww:D


1 comments on "1 syawal ..syahdu dan meriah"

LiFe KaMi on September 20, 2010 at 1:47 AM said...

iye ,diorang malu kot..hehe
Byk contest masuk pasni bole le bg skit duit raya..:D

 

©2009 da tru luv | by TNB