Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, September 22, 2010

Malam raya pertama dan raya seterusnya..

X abis lagi no cerita raya...dah naik malas la plak menaip cerita raya..:D bila ingat raya teringat duit yg laju je mengalir seperti arus yg deras..hahaha..berfalsafah sbb duit dah elekk..hihi

Raya pertama..siangnya beraya ke rumak sedara mara ..aktiviti malam ialah pegi umah maksu a.k.a adik arwah ayah. Maksu buat b.b.q...lama benor aku x pg umah maksu. Seingat aku last aku pegi dulu, mse aku sek rendah n mse tu maksu baru pindah umah tu..lama kan??.  So malam tu bermula aktiviti makan2 x hingat dunia..seminggu balik umah mak memang makan x hingat dunia..n yg paling cedih balik umah berat dah naik 3kg..sian betul posa punyala diet..bila mai je raya abis suma lupa.

Raya kedua n ketiga aku x pi berjalan mana2 pon...lepak kat umah berkepit ngn mak je.Malam raya ke-2 pon ada BBQ, rumah p.lang Din ..jiran sebelah umah mak...melantak lagi. Raya ke-3 pegi mandi manda di pecah batu trong. Lama x pegi mandi situ. Balik dari mandi membedal mihun sup n malamnya  En Amy beli murtabak yg aku nak sgt..yummy..hehe.  Mlm tu jugak aku berkemas sbb esoknya dah nak balik. Seperti yg d plan, kami  singgah Cameron Highland sebelom balik jb. Mak bekal kan nasi lemak yg sgt sedap..n aku de bawa balik ole2 ikan pekasam untuk jiran aku. Selalunya ikan pekasam la yg diorder...hantu pekasam sungguh... aku x berapa minat sgt.

Raya ke 4 n ke 5 kami di cameron highland..cerita di cameron highland nnt aku update ye..So aku cerita raya guna pic je la ye....jom.. ni last entry kot pasai raya..hehe

raya di rumah makteh...masing 2 tgh syok tgk gelagat ammar
anak manja mama yg makin bijak
BBQ di rumah maksu
wif ank dara ku nan satu :))
wif bonda tercinta

1 comments:

kuntumz said...

kema, aku pun mls nk entry pasai raya dah sbb sedih dgn kehilangan gambar2 di kamera..nk cerita tanpa gambar mmg agak tak bes bgi aku....

Wednesday, September 22, 2010

Malam raya pertama dan raya seterusnya..

Posted by kemma at 1:42 AM
X abis lagi no cerita raya...dah naik malas la plak menaip cerita raya..:D bila ingat raya teringat duit yg laju je mengalir seperti arus yg deras..hahaha..berfalsafah sbb duit dah elekk..hihi

Raya pertama..siangnya beraya ke rumak sedara mara ..aktiviti malam ialah pegi umah maksu a.k.a adik arwah ayah. Maksu buat b.b.q...lama benor aku x pg umah maksu. Seingat aku last aku pegi dulu, mse aku sek rendah n mse tu maksu baru pindah umah tu..lama kan??.  So malam tu bermula aktiviti makan2 x hingat dunia..seminggu balik umah mak memang makan x hingat dunia..n yg paling cedih balik umah berat dah naik 3kg..sian betul posa punyala diet..bila mai je raya abis suma lupa.

Raya kedua n ketiga aku x pi berjalan mana2 pon...lepak kat umah berkepit ngn mak je.Malam raya ke-2 pon ada BBQ, rumah p.lang Din ..jiran sebelah umah mak...melantak lagi. Raya ke-3 pegi mandi manda di pecah batu trong. Lama x pegi mandi situ. Balik dari mandi membedal mihun sup n malamnya  En Amy beli murtabak yg aku nak sgt..yummy..hehe.  Mlm tu jugak aku berkemas sbb esoknya dah nak balik. Seperti yg d plan, kami  singgah Cameron Highland sebelom balik jb. Mak bekal kan nasi lemak yg sgt sedap..n aku de bawa balik ole2 ikan pekasam untuk jiran aku. Selalunya ikan pekasam la yg diorder...hantu pekasam sungguh... aku x berapa minat sgt.

Raya ke 4 n ke 5 kami di cameron highland..cerita di cameron highland nnt aku update ye..So aku cerita raya guna pic je la ye....jom.. ni last entry kot pasai raya..hehe

raya di rumah makteh...masing 2 tgh syok tgk gelagat ammar
anak manja mama yg makin bijak
BBQ di rumah maksu
wif ank dara ku nan satu :))
wif bonda tercinta

1 comments on "Malam raya pertama dan raya seterusnya.."

kuntumz on September 22, 2010 at 9:27 AM said...

kema, aku pun mls nk entry pasai raya dah sbb sedih dgn kehilangan gambar2 di kamera..nk cerita tanpa gambar mmg agak tak bes bgi aku....

 

©2009 da tru luv | by TNB