Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, November 16, 2012

minggu abah cuti boleh lalala..

Ekceli kebetulan sangat week ke 2 cuti sekolah ni 
En Amy cuti seminggu Dato ke Dubai
so macam2 la plan nak bawa ank jalan2 sbb abah ada
disebabkan xde plan cuti jauh2
so bawa anak2 pusing dekat2 je

Rabu punya plan
bawa anak2 mandi kat hutan bandar
dulu mase kakak n adam umo 3/4 tahun rajin giler mama bawa mandi kat sini
ekceli tempat mandi ni free n dibuka utk org awam..tapi bebudak je yang bleh mandi ye.
orang dewasa boleh teman n guide je
 
mse kakak n adam 3/4 tahun kat Hutan Bandar
 

lepas masak2..masuk lam bekal
siap2 terus pg lepas zohor
en amy da bedal sepukul dulu nasi kat umah..haha
ank2 xnak makan..diaorang nak makan kat sna..
excited nak pi mandi la katakan
selain nasi, ikan kembong sweet sour n sotong grg kunyit ngn kentang
tambah kudap2 lain
beli grg pisang, kopok lekor n karipap panas yg dijual kat tepi jalan umah

hidang untuk en Amy sbb dia nak lunch dulu..yg lain da masuk lam tupperware

Sampai je kat sna..wah xcited
mama ponn..haha
lama x pg mandi2 ni since ada ameer
 
Sambil menikmati panorama ijauuu
smpi kat kawasan kolam..
alamakkkk kolam tengah dicuci..
huhu..anak2 saya amatttla frust menonggeng..
ari tu la plakkk nak pi cucinya....
 
En Amy ajak pi gunung pulai mandi
tapi mama xmo sbb musim ujan lg pon lam sejam perjalanan
kang pukui bape nak mandi..dahle musim ujan
so decide pg tempat lain...
n kat mana nak buka bekal ni???????
 
Gunung Pulai..lama dah x pg
 
Akhirnya ke mana kami pergi...n kejadian makan bekal kat tempat yg x disangka..siyesssss malu amatt
tgguuuu sambungannya..

0 comments:

Friday, November 16, 2012

minggu abah cuti boleh lalala..

Posted by kemma at 10:38 AM
Ekceli kebetulan sangat week ke 2 cuti sekolah ni 
En Amy cuti seminggu Dato ke Dubai
so macam2 la plan nak bawa ank jalan2 sbb abah ada
disebabkan xde plan cuti jauh2
so bawa anak2 pusing dekat2 je

Rabu punya plan
bawa anak2 mandi kat hutan bandar
dulu mase kakak n adam umo 3/4 tahun rajin giler mama bawa mandi kat sini
ekceli tempat mandi ni free n dibuka utk org awam..tapi bebudak je yang bleh mandi ye.
orang dewasa boleh teman n guide je
 
mse kakak n adam 3/4 tahun kat Hutan Bandar
 

lepas masak2..masuk lam bekal
siap2 terus pg lepas zohor
en amy da bedal sepukul dulu nasi kat umah..haha
ank2 xnak makan..diaorang nak makan kat sna..
excited nak pi mandi la katakan
selain nasi, ikan kembong sweet sour n sotong grg kunyit ngn kentang
tambah kudap2 lain
beli grg pisang, kopok lekor n karipap panas yg dijual kat tepi jalan umah

hidang untuk en Amy sbb dia nak lunch dulu..yg lain da masuk lam tupperware

Sampai je kat sna..wah xcited
mama ponn..haha
lama x pg mandi2 ni since ada ameer
 
Sambil menikmati panorama ijauuu
smpi kat kawasan kolam..
alamakkkk kolam tengah dicuci..
huhu..anak2 saya amatttla frust menonggeng..
ari tu la plakkk nak pi cucinya....
 
En Amy ajak pi gunung pulai mandi
tapi mama xmo sbb musim ujan lg pon lam sejam perjalanan
kang pukui bape nak mandi..dahle musim ujan
so decide pg tempat lain...
n kat mana nak buka bekal ni???????
 
Gunung Pulai..lama dah x pg
 
Akhirnya ke mana kami pergi...n kejadian makan bekal kat tempat yg x disangka..siyesssss malu amatt
tgguuuu sambungannya..

0 comments on "minggu abah cuti boleh lalala.."

 

©2009 da tru luv | by TNB