Rezeki blogging..tq 4 klik

Thursday, October 11, 2012

mudah dan sedap...cubala..

Semalam masak puri lagi
sememangnya anak2 aku suke makan puri..n tosei blum blajo lagi..hehe
selain simple..siyes terangkat klo makan ngan kari pekat or sambal tumis
now br la aku tau nape most all indian ske makan puri 
sebab senang disediakan n sedap


Korang tau x puri tu apa?
ada yang x penah makan kan..
puri macam capati tapi versi goreng
kira capati di bakar cam roti canai tapi puri di goreng
makan gitu je pon sedap tau

Uli pon senang n jap je..x payah nak teruk2 uli cam nak wat roti canai
seram woo klo ingat mse uli tepung nak wat roti canai...haha hasilnya sekali tu je aku wat
rela aku beli instant roti canai..balik masak kuah je..hahaha

So skarang puri@puree ni dah jadi menu pilihan utk bekfes , lunch, minum petang or diner kitaorang
siyes pas ni tepung atta kompem sentiasa dalam senarai bl barang dapur
selalunya bila nak makan puri aku baru buat kuah karinya..memandangkan xde masak kari untk makan nasi kan..so aku just wat kari kentang n karot je..



ammar repeat makan...buatnya untuk makan petang..skali dinner pon bedai yang ni je
ini la puree...mse goreng tu mmg naik kembung  n bila makan masa panas2..usss sedap amat..pejam2 mata ok..
Nanti klo ada masa korang cuba try...daa

0 comments:

Thursday, October 11, 2012

mudah dan sedap...cubala..

Posted by kemma at 12:57 PM
Semalam masak puri lagi
sememangnya anak2 aku suke makan puri..n tosei blum blajo lagi..hehe
selain simple..siyes terangkat klo makan ngan kari pekat or sambal tumis
now br la aku tau nape most all indian ske makan puri 
sebab senang disediakan n sedap


Korang tau x puri tu apa?
ada yang x penah makan kan..
puri macam capati tapi versi goreng
kira capati di bakar cam roti canai tapi puri di goreng
makan gitu je pon sedap tau

Uli pon senang n jap je..x payah nak teruk2 uli cam nak wat roti canai
seram woo klo ingat mse uli tepung nak wat roti canai...haha hasilnya sekali tu je aku wat
rela aku beli instant roti canai..balik masak kuah je..hahaha

So skarang puri@puree ni dah jadi menu pilihan utk bekfes , lunch, minum petang or diner kitaorang
siyes pas ni tepung atta kompem sentiasa dalam senarai bl barang dapur
selalunya bila nak makan puri aku baru buat kuah karinya..memandangkan xde masak kari untk makan nasi kan..so aku just wat kari kentang n karot je..



ammar repeat makan...buatnya untuk makan petang..skali dinner pon bedai yang ni je
ini la puree...mse goreng tu mmg naik kembung  n bila makan masa panas2..usss sedap amat..pejam2 mata ok..
Nanti klo ada masa korang cuba try...daa

0 comments on "mudah dan sedap...cubala.."

 

©2009 da tru luv | by TNB