Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, October 9, 2012

keletah abang ammar

cam dah lama je xshare cite tentang abang ammar kan..hehe
skung ni mulut dia dah macam bertih goreng
potpetpotpet
susah nak berenti
ada je yang dia bebelkan
kekadang tergelak sendiri mama
yang paling best tgk dia main ngn ameer..mengekek ketawa c ameer tu

korang lom tau kan???
dia adalah boboiboy
jadi boboiboy mesti ada kawan diakan
selamba je dia namakan ameer..gopal
mentang2 la kawan tu kelabu sikit..
selalunya dia akan panggil "adik...adik gopal"
jiran2 pon dah tau da..diaorg tergelak dengar ammar panggil adik dia cam tu..
mama jadi yaya
abah jadi tok aba
bila kitaorang cakap dia jadi ochobot(betul ke eja ni ntah) x nak plak..dia kata abang adam tu adudu..haha
semua karekter boboiboy dia bedal 
sesuka hati je tau dia tu..kekadang abis sume orang dia panggil gemuk
abis ngn jiran2 skali kena..x kirala kurus ke montel..dia je la yg kurus

Tadi dia ada cite semalam dia mimpi
sebab tu dia menangis..
so mama tanya la mimpi apa
dia cakap mimpi mama tinggal dia ngn abah ..mama bawa ameer je..
haha
comeiii sangat dengar dia bercerita..ngn terbeliak beliak mata ngn penggayaan dia..
haha...mama gelak je layan

Perkara yang dia pesan sebelum tido ialah
"esok mama masak ayam ehh"
wajib tau dia ingatkan..nk kata makan sgt mcm x jugakla
tapi dia jenis pemakan jugakla..jenis xmemilih
selalunya apa yang kita makan dia akan minta nak rasa sikit

Now dia da x pakai diapers dah 
malam pon x pakai
sebelum tido kencing dlu n dalam pukul 6 mama akan kejut bangun kencing
so far ok sangat

Tahun depan ammar dah masuk 4 tahun
mama decide hantar Tadika Kemas je sebab dekat ngn umah..biar dia sesuaikan diri dlu
baca ABC da lancar..nak nulis tu cam ssah sikit..1-10 pon da lancar
cma bila di ajar menulis dia cam xberapa nak sangat
Lagi satu
kna train dia basuh berak sendiri..selama ini mama yg dok cuci
harap2 dia akan dapat sesuaikan diri coz dia agak manja..

Bila dia 5 tahun baru nak hantar dia kat Little caliph or smart readers..dekat gak dengan umah
itupon klo kitaorang stay sini lagi
mayb akan pindah rumah 
apapon kita hanya merancang...Allah yang tentukan


dah besar kan saya..:)

0 comments:

Tuesday, October 9, 2012

keletah abang ammar

Posted by kemma at 10:30 AM
cam dah lama je xshare cite tentang abang ammar kan..hehe
skung ni mulut dia dah macam bertih goreng
potpetpotpet
susah nak berenti
ada je yang dia bebelkan
kekadang tergelak sendiri mama
yang paling best tgk dia main ngn ameer..mengekek ketawa c ameer tu

korang lom tau kan???
dia adalah boboiboy
jadi boboiboy mesti ada kawan diakan
selamba je dia namakan ameer..gopal
mentang2 la kawan tu kelabu sikit..
selalunya dia akan panggil "adik...adik gopal"
jiran2 pon dah tau da..diaorg tergelak dengar ammar panggil adik dia cam tu..
mama jadi yaya
abah jadi tok aba
bila kitaorang cakap dia jadi ochobot(betul ke eja ni ntah) x nak plak..dia kata abang adam tu adudu..haha
semua karekter boboiboy dia bedal 
sesuka hati je tau dia tu..kekadang abis sume orang dia panggil gemuk
abis ngn jiran2 skali kena..x kirala kurus ke montel..dia je la yg kurus

Tadi dia ada cite semalam dia mimpi
sebab tu dia menangis..
so mama tanya la mimpi apa
dia cakap mimpi mama tinggal dia ngn abah ..mama bawa ameer je..
haha
comeiii sangat dengar dia bercerita..ngn terbeliak beliak mata ngn penggayaan dia..
haha...mama gelak je layan

Perkara yang dia pesan sebelum tido ialah
"esok mama masak ayam ehh"
wajib tau dia ingatkan..nk kata makan sgt mcm x jugakla
tapi dia jenis pemakan jugakla..jenis xmemilih
selalunya apa yang kita makan dia akan minta nak rasa sikit

Now dia da x pakai diapers dah 
malam pon x pakai
sebelum tido kencing dlu n dalam pukul 6 mama akan kejut bangun kencing
so far ok sangat

Tahun depan ammar dah masuk 4 tahun
mama decide hantar Tadika Kemas je sebab dekat ngn umah..biar dia sesuaikan diri dlu
baca ABC da lancar..nak nulis tu cam ssah sikit..1-10 pon da lancar
cma bila di ajar menulis dia cam xberapa nak sangat
Lagi satu
kna train dia basuh berak sendiri..selama ini mama yg dok cuci
harap2 dia akan dapat sesuaikan diri coz dia agak manja..

Bila dia 5 tahun baru nak hantar dia kat Little caliph or smart readers..dekat gak dengan umah
itupon klo kitaorang stay sini lagi
mayb akan pindah rumah 
apapon kita hanya merancang...Allah yang tentukan


dah besar kan saya..:)

0 comments on "keletah abang ammar"

 

©2009 da tru luv | by TNB