Rezeki blogging..tq 4 klik

Sunday, April 15, 2012

makin aktif..n awal2 lg nampak cam lasak je..

Salam hari minggu semua

Just nak update perkembangan c bambam ameer
now makin aktif meniarap..letak je meniarap...letak je meniarap..
pastu sekali sekala boleh terbalik/terlentang sendiri semula
n kekadang jerit2 minta tolong ..hehe
tapi memang lasak nampaknya c bambam ameer ni..
nak pakai pampers pon masalah jadinya
asik nak meniarap je..kaki tu angkat tinggi betul
baru 4 bln..mama pon rse x tahan nak dukung
10 minit dah cukup buat tangan kebas..
tu hari mama beli ring sling..ameer ok je dok..tapi mama plak yang rimas..
kehkeh..mama simpan lam gobok..klo abah nampak sure dia cakap tu hari beria sgt praktis..ingat nak mengendong kehulu kehilir ..senyum kelat udah..hehe
 
Hujung bulan ni beli walker dah..x larat dah nak layan c bambam ameer ni..
bukan nak baring sangat ..dok suh kita pegang bagi dia berdiri..x larat nakk oii
mama banyak keje nak buat..
next month ameer 5 bln kira da bleh berwalker sangat la.. ..jiran2 sume tegur paha ameer yang buat rasa nak geget...badan gendut betul..pendek kata banyak isi la..tulang pon x terasa sgt..hihi
 
Walker abang ammar beli yang murah je
so dah melingkup..
mse tu x plan akan ada sorang lagi..so beli yang murah je..rosak buang
x payah simpan2..semak
sekali kena beli baru gak..kali ni nak kena beli yang kualiti sebab bambam tu berat
kang beli yang murah mau teredah kain walker tu..hehe


Abang Ammar pon makin petah..walaupon pelat2 sikit
siap leh tnya mama petang tadi "pecbuk ammar mana?" gelak2 mama
perkataan feveret dia skung ni "amboiii"
perkataan yang wat mama gelak "nyamennn (ameer) amboiii"
x kira apa jua jenis ayat..kat belakang ada perkataan amboi..xtau tiru sape
pastu klo gaduh ngn kakak or abang adam dia akan cakap
"kakak tu ade2 kan !"..memang syok layan mamat sorang ni
tengok dia bercakap memang geram je jadinya...penuh dengan aksi
memang terhibur hati..kekadang ade jugak time peningnya..

Okla ..weekend ni korang jalan2 mana..?
kitaorang duk umah je..En Amy ke KL sampai isnin..
hurmmmm bosannnya..sebaik ada ank2

layan pic bambam yang mula start meniarap umo 3 bln..n now aktif sangat meniarap


Abang Nyamen...geram mama
 


1 comments:

che sakinah said...

ala comelnya abang pakai spek besar:)

Sunday, April 15, 2012

makin aktif..n awal2 lg nampak cam lasak je..

Posted by kemma at 7:26 AM
Salam hari minggu semua

Just nak update perkembangan c bambam ameer
now makin aktif meniarap..letak je meniarap...letak je meniarap..
pastu sekali sekala boleh terbalik/terlentang sendiri semula
n kekadang jerit2 minta tolong ..hehe
tapi memang lasak nampaknya c bambam ameer ni..
nak pakai pampers pon masalah jadinya
asik nak meniarap je..kaki tu angkat tinggi betul
baru 4 bln..mama pon rse x tahan nak dukung
10 minit dah cukup buat tangan kebas..
tu hari mama beli ring sling..ameer ok je dok..tapi mama plak yang rimas..
kehkeh..mama simpan lam gobok..klo abah nampak sure dia cakap tu hari beria sgt praktis..ingat nak mengendong kehulu kehilir ..senyum kelat udah..hehe
 
Hujung bulan ni beli walker dah..x larat dah nak layan c bambam ameer ni..
bukan nak baring sangat ..dok suh kita pegang bagi dia berdiri..x larat nakk oii
mama banyak keje nak buat..
next month ameer 5 bln kira da bleh berwalker sangat la.. ..jiran2 sume tegur paha ameer yang buat rasa nak geget...badan gendut betul..pendek kata banyak isi la..tulang pon x terasa sgt..hihi
 
Walker abang ammar beli yang murah je
so dah melingkup..
mse tu x plan akan ada sorang lagi..so beli yang murah je..rosak buang
x payah simpan2..semak
sekali kena beli baru gak..kali ni nak kena beli yang kualiti sebab bambam tu berat
kang beli yang murah mau teredah kain walker tu..hehe


Abang Ammar pon makin petah..walaupon pelat2 sikit
siap leh tnya mama petang tadi "pecbuk ammar mana?" gelak2 mama
perkataan feveret dia skung ni "amboiii"
perkataan yang wat mama gelak "nyamennn (ameer) amboiii"
x kira apa jua jenis ayat..kat belakang ada perkataan amboi..xtau tiru sape
pastu klo gaduh ngn kakak or abang adam dia akan cakap
"kakak tu ade2 kan !"..memang syok layan mamat sorang ni
tengok dia bercakap memang geram je jadinya...penuh dengan aksi
memang terhibur hati..kekadang ade jugak time peningnya..

Okla ..weekend ni korang jalan2 mana..?
kitaorang duk umah je..En Amy ke KL sampai isnin..
hurmmmm bosannnya..sebaik ada ank2

layan pic bambam yang mula start meniarap umo 3 bln..n now aktif sangat meniarap


Abang Nyamen...geram mama
 


1 comments on "makin aktif..n awal2 lg nampak cam lasak je.."

che sakinah on April 16, 2012 at 12:35 AM said...

ala comelnya abang pakai spek besar:)

 

©2009 da tru luv | by TNB