Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, April 9, 2012

Bahagia membahagiakan

Selamat hari isnin...x wujud monday blues kan??

Hari lahir c kakak dah berlalu 5 April lalu
sambutan sederhana tapiiii
"kakak rasa happy sangat hari ni...hari yang paling bahagia "
kakak yang cakap tau..
Andai kakak akan baca entry ini...
klo mampu segunung intan n lautan emas pon mama n abah nak bagi
asalkan anak anak bahagia


Sederhana n tak merancang pon
tapi dalam hati nak make it suprise untuk kakak....siyes x cite apa2 pon kat dia
tengaharinya ..ni plan mendadak..pk..pg pasar..n masak..
lunch hari tu mama masakkan nasi ayam..feveret kakak tu
selalunya anak2 tau mama nak masak apa..sbb selalunya bila malam mama da bual termasuk pk..nak masak apa yeee esok??so diaorang akan bagi cadangan berpandukan apa yang ada lam freeze

Nasi ayam untuk kakak.....n acara pecut beli hadiah jugak..sblm ni mmg x berkesempatan nak beli hadiah
mama n ammar je pegi
ameer tinggal dengan abah...behave betol that kecik boy

so ni hasilnya...rembatan tahap laju gila..sejam je masak nasi ayam n balut hadiah+ tulis kat kad
opssss..abah tolong buat biji cili merah (untuk sos)...siyesss sangat bersih..sempat puji abah 
Nasi ayam pecutt..khas untuk my besday girl

buat sang puteri....seprise mse dia nak pegi sekolah agama.....senyummmm bukan main lagi

Then malamnya kenkonon nak bawa dinner..tapi bila ditanya dia cakap nak makan kat rumah sebab nanti mama susah nak makan..nak pegang baby lagi..nengokkkkkk anak aiiii..cian takut mama kurus sebab x makan..wakaka

Lastly abahnya belikan chicken chop tapaw...n seperise kan besday kek..
simple je..tapi kakak cakap hari yang paling bahagia
terasa bahagia sebab dapat membahagiakan orang yang kita sayang
mama yang makan beria kek tu..sedappp..vanilla kek ..feveret kakak

bila cenggini..anak pon ada yang baby..selesa makan kat umah...n leh fokus..hahaha

0 comments:

Monday, April 9, 2012

Bahagia membahagiakan

Posted by kemma at 8:36 AM
Selamat hari isnin...x wujud monday blues kan??

Hari lahir c kakak dah berlalu 5 April lalu
sambutan sederhana tapiiii
"kakak rasa happy sangat hari ni...hari yang paling bahagia "
kakak yang cakap tau..
Andai kakak akan baca entry ini...
klo mampu segunung intan n lautan emas pon mama n abah nak bagi
asalkan anak anak bahagia


Sederhana n tak merancang pon
tapi dalam hati nak make it suprise untuk kakak....siyes x cite apa2 pon kat dia
tengaharinya ..ni plan mendadak..pk..pg pasar..n masak..
lunch hari tu mama masakkan nasi ayam..feveret kakak tu
selalunya anak2 tau mama nak masak apa..sbb selalunya bila malam mama da bual termasuk pk..nak masak apa yeee esok??so diaorang akan bagi cadangan berpandukan apa yang ada lam freeze

Nasi ayam untuk kakak.....n acara pecut beli hadiah jugak..sblm ni mmg x berkesempatan nak beli hadiah
mama n ammar je pegi
ameer tinggal dengan abah...behave betol that kecik boy

so ni hasilnya...rembatan tahap laju gila..sejam je masak nasi ayam n balut hadiah+ tulis kat kad
opssss..abah tolong buat biji cili merah (untuk sos)...siyesss sangat bersih..sempat puji abah 
Nasi ayam pecutt..khas untuk my besday girl

buat sang puteri....seprise mse dia nak pegi sekolah agama.....senyummmm bukan main lagi

Then malamnya kenkonon nak bawa dinner..tapi bila ditanya dia cakap nak makan kat rumah sebab nanti mama susah nak makan..nak pegang baby lagi..nengokkkkkk anak aiiii..cian takut mama kurus sebab x makan..wakaka

Lastly abahnya belikan chicken chop tapaw...n seperise kan besday kek..
simple je..tapi kakak cakap hari yang paling bahagia
terasa bahagia sebab dapat membahagiakan orang yang kita sayang
mama yang makan beria kek tu..sedappp..vanilla kek ..feveret kakak

bila cenggini..anak pon ada yang baby..selesa makan kat umah...n leh fokus..hahaha

0 comments on "Bahagia membahagiakan"

 

©2009 da tru luv | by TNB