Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, October 18, 2011

tarik nafas dalam2 n hembus...bukan pushhh..(Cara2 menahan sabo)...

Salam sihat semua..hehe

Boring amat la..xtau nk wat apa mlm ni
tangan sbelah kiri pon lenguh sgt kesan injection tambahan pg tadi.
So nexweek dah 32 weeks....baru masuk 8 bulan
tapi punyala sengal kat tuttt klo nak berjalan..tambah2 klo asik berjalan n kehulu kehilir..
siyes rse cam baby nk keluar sangat2 dah

Tadi pg check up 31weeks...terpaksa usung abg tecik skali sbb En Amy ke Kl..
so mlmnya mmg tdo awal kekonon nak simpan tenaga esok supaya blood pressure oke
so mmg plan akn ke klinik bila abang tecik terjaga dengan sendirinya..kira bagi puas la tdo tu tanpa perlu kejutkn..
Sementara dia tdo tu...buat la kje lain termasuk grg nasi grg cina as bekfest utk abang tecik. Pas abang tecik jaga ..suap makan ..bg mandi..tggu jap klo dia nak membuang..tp xpon..lastly siap2 ..trus drive ke klinik.Skung ni memang boring gila drive sbb telinga dengar sore upin ipin. Mana taknya,  kat umah asik mengadap cd upin ipin..lam kete pon sme..so xde la dpt jiwa n perasaan ni layan lgu jiwang smbil drive..xpe la nak oiiii..layan je la..

Memang mencabar kesabaran okeh bawa abang tecik ni..kali pertama n hope kali terakhir...mula2 elok je...ye la...beg mama penuh ngn mainan ok..dahtu dia layan makan kepek pisang n air kotak Milo ..kira 1jam pas tu mmg huru hara abis...terpaksa la tarik nafas n hembus perlahan lahan selain istighfar banyak2. Mse check up perut dia pon naik skali dok atas katil n sengih bila nurse check perut mama n dia tumpang dgr heart beat baby skali..comeii je..
Nurse cakap baby mmg betul2 dah kat laluan..sbb tu terasa sakit...okla ..janji sumenya chat..tahan je la ehh

Ok la sampai sini...kering idea..:D

3 comments:

lurun namzar said...

semoga semuanya selamat. :)

hakak CNN said...

hahaha bawa budak2 memang mencabar minda sikitt..

InsyaAllah semuanya akan ok nanti tuhh...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Kemma..k.atie doakn semoga kemma selamat melahirkan....baby sihat & secomel muka mamanya ni.Mmg seronok nk dpt baby lagikan...take care dear!

Tuesday, October 18, 2011

tarik nafas dalam2 n hembus...bukan pushhh..(Cara2 menahan sabo)...

Posted by kemma at 11:48 PM
Salam sihat semua..hehe

Boring amat la..xtau nk wat apa mlm ni
tangan sbelah kiri pon lenguh sgt kesan injection tambahan pg tadi.
So nexweek dah 32 weeks....baru masuk 8 bulan
tapi punyala sengal kat tuttt klo nak berjalan..tambah2 klo asik berjalan n kehulu kehilir..
siyes rse cam baby nk keluar sangat2 dah

Tadi pg check up 31weeks...terpaksa usung abg tecik skali sbb En Amy ke Kl..
so mlmnya mmg tdo awal kekonon nak simpan tenaga esok supaya blood pressure oke
so mmg plan akn ke klinik bila abang tecik terjaga dengan sendirinya..kira bagi puas la tdo tu tanpa perlu kejutkn..
Sementara dia tdo tu...buat la kje lain termasuk grg nasi grg cina as bekfest utk abang tecik. Pas abang tecik jaga ..suap makan ..bg mandi..tggu jap klo dia nak membuang..tp xpon..lastly siap2 ..trus drive ke klinik.Skung ni memang boring gila drive sbb telinga dengar sore upin ipin. Mana taknya,  kat umah asik mengadap cd upin ipin..lam kete pon sme..so xde la dpt jiwa n perasaan ni layan lgu jiwang smbil drive..xpe la nak oiiii..layan je la..

Memang mencabar kesabaran okeh bawa abang tecik ni..kali pertama n hope kali terakhir...mula2 elok je...ye la...beg mama penuh ngn mainan ok..dahtu dia layan makan kepek pisang n air kotak Milo ..kira 1jam pas tu mmg huru hara abis...terpaksa la tarik nafas n hembus perlahan lahan selain istighfar banyak2. Mse check up perut dia pon naik skali dok atas katil n sengih bila nurse check perut mama n dia tumpang dgr heart beat baby skali..comeii je..
Nurse cakap baby mmg betul2 dah kat laluan..sbb tu terasa sakit...okla ..janji sumenya chat..tahan je la ehh

Ok la sampai sini...kering idea..:D

3 comments on "tarik nafas dalam2 n hembus...bukan pushhh..(Cara2 menahan sabo)..."

lurun namzar on October 19, 2011 at 8:25 AM said...

semoga semuanya selamat. :)

hakak CNN on October 21, 2011 at 11:22 AM said...

hahaha bawa budak2 memang mencabar minda sikitt..

InsyaAllah semuanya akan ok nanti tuhh...

♥♥azatiesayang ♥♥ on October 24, 2011 at 10:32 AM said...

salam Kemma..k.atie doakn semoga kemma selamat melahirkan....baby sihat & secomel muka mamanya ni.Mmg seronok nk dpt baby lagikan...take care dear!

 

©2009 da tru luv | by TNB