Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, February 6, 2012

masih...

Salam maulidur rasul

Hari2 blogwalking...mencari mood
tapi hari ni rasa bersalah plak lama x update apa2.
klo ikutkan hari2 ade je cerita yang nak di kongsi opkoz banyak cerita tentang anak2 di rumah.
Apapon sekarang emosi saya dah kembali stabil...
selain gunakan kaedah fikir yang positif n bagi masa untuk diri recover....sy selalu fikirkan betapa bertuahnya saya, jika dibandingkan dengan 
orang lain yang mempunyai masalah or hadapi ujian yg lebih berat.
Sedangkan saya yang simple pon da x ketahuan...so dalam masa berfikir sy bagi diri sendiri tempoh n ruang untuk bermuhasabah..n selalu juga saya nasihatkan diri.

Satu lagi mayb stress tu datang sebab dulu saya selalu kehulu kehilir uruskan segala galanya..but sekarang bila Ameer ada sy terpaksa terperuk kat umah coz ssh nak gerak ..ye la..nak kawal ammar lagi kan...lagipon Ameer kecik lagi ..mayb take time almost 2/3 month gak utk kuar bertiga dengan Ammar n Ameer. Sekarang ni apa2 pon kna tggu En Amy ada..n sekarang barang dapur sume En Amy yang belikan...sob sob..en amy dah makin pandai berbelanja barang dapur..hehe tp still amik je..x kira la mahal ke apa...stress plak tgk rege barang yg en Amy beli ..sbb ada pilihan yang lebih murah..sllnya itula yg di bebel klo en amy bw balik barang..hehe. Apapon tq sayang ...

Second stress tu sebab En Amy sangat2 sibuk sekarang... kuar pagi2 balik pagi..n sll sgt o/s...ni pon mayb bz ni akan sampai 20hb nnt ,  bila dekat2 nak time mengundi nnt lagi la bz amat...tetiba saya rasa xde spe untuk luahkan perasaan...sumtime berbual pon terhad n sumtime rse nak merajuk...sumtime meleleh air mata bila en amy asik x sempat bawa mama g sopin..hukhuk..n sumtime muncung sbb En amy janji nak bawa pi jalan2 alih2 kna kje..huhu..rse nak nangis...bukan mahu asik berkepit or berpeluk ...tapi dapat berbual pon rse dah mencukupi...sumtime rse En Amy x peduli..huhu semalam sebelum dia g o/s saya peluk lama n cakap rinduuu...tp En Amy paham lain rsenya...ntah apa2 la......saya rindu nak berbual lama2...saya jadi camni mayb sebab terperuk n bosan duk umah kot..selama ni nak kemana pon buat sendiri...skung mmg x kemana pon..dok terperuk kat umah je..siyes pas abis pntg..1 kali je balik kpg...itula sekali kuar dr umah..huhu..stresssss kan..korang boleh rse x stress saya ni..hehe...

Tapi saya selalu nasihat kan diri sendiri....suami saya cr rezeki untuk anak2..kalau dia x bekerja ..macammana ngan anak2 saya..cer fikirkan isteri2 tentera yang suaminya bekerja di luar negara..tinggal berbulan - bulan ..bertahun-tahun...terus insafff.

Korang jangan boring plak ye....saya luahkan kat sini sebab saya tahu kawan2 blogger saya sangat memahami...siyes saya jauh dengan bff...bff sy sume kat KL...mane nak ada bff kat sini coz x kje...lagi 1 sy percayakan bff yg sme2 study dr matrix smpai ke U....n sy percayakan rakan blogger sy jugak...sebab kebnyakannya isteri n ibu..:) now i'm feel gooodddd


Skung da bz ngn test2/ulangkaji untuk kakak n adam...ujian bulanan n midterm..humrm minggu persekolahan adalah hari2 yg sangat sibuk buat saya...isnin-jumaat...5.30pg smpi 10mlm non stop...sabtu ahad berubah skit schedule tetapi da asik x benti plak masak ..adoiii...schedule penuh tambah2 sy perlu ontime wat keje coz kekadang ameer merengek asik nak ngempeng..so masak pon kna laju n cepat time dia tido..tq to abang ammar yang sangat behave..saaaaangaat2 sayangkan adiknya. tengahhari plak mmg saya bukan jenis tido..bila malam letih tuhan je tau..tp korang pon letih juga kan bekerja....dalam masa yang sma uruskan rumahtangga...tp pernah jugak sy terasa saya xde masa untuk diri sendiri ..n kekadang, itu yang buatkan saya rasa amat letihhhh...tp saya ikhlas sebab mereka adalah dunia saya.


Panjangnya celotehhhhhh...
Now Ammar n Ameer  sma2 flu...
sian Ameer ssh nak menyusu malam2...betul2 x sampai hati...
Ameer makin tembam skung n Abang Ammar pon semakin menjadi jadi mulut dia...
words dia skung...."ada-ada mama"(mengada- ngada mama)...comeiiii..sume org dia kta mengada- ngada..termasukla baby...ada-ada baby tu...hahaha..

Lupa la...tu hr saya ada gtau kemungkinan nak kembali bekerja....mayb bukan dalam masa yang terdekat ni.. tggu ameer besar skit ..itupon kalo perancangan nak wat biz kecik berjalan mayb saya lupakan untuk kembali menjadi pekerja...apapon saya berdoa mudah mudahan Allah murahkan rezeki kami....

Ammar yang x berapa chat sebab flu n demam sikit

layan upin2..wajib

sekodok hangit mama yang manis....:)



Bye korang..muahhh

0 comments:

Monday, February 6, 2012

masih...

Posted by kemma at 1:04 AM
Salam maulidur rasul

Hari2 blogwalking...mencari mood
tapi hari ni rasa bersalah plak lama x update apa2.
klo ikutkan hari2 ade je cerita yang nak di kongsi opkoz banyak cerita tentang anak2 di rumah.
Apapon sekarang emosi saya dah kembali stabil...
selain gunakan kaedah fikir yang positif n bagi masa untuk diri recover....sy selalu fikirkan betapa bertuahnya saya, jika dibandingkan dengan 
orang lain yang mempunyai masalah or hadapi ujian yg lebih berat.
Sedangkan saya yang simple pon da x ketahuan...so dalam masa berfikir sy bagi diri sendiri tempoh n ruang untuk bermuhasabah..n selalu juga saya nasihatkan diri.

Satu lagi mayb stress tu datang sebab dulu saya selalu kehulu kehilir uruskan segala galanya..but sekarang bila Ameer ada sy terpaksa terperuk kat umah coz ssh nak gerak ..ye la..nak kawal ammar lagi kan...lagipon Ameer kecik lagi ..mayb take time almost 2/3 month gak utk kuar bertiga dengan Ammar n Ameer. Sekarang ni apa2 pon kna tggu En Amy ada..n sekarang barang dapur sume En Amy yang belikan...sob sob..en amy dah makin pandai berbelanja barang dapur..hehe tp still amik je..x kira la mahal ke apa...stress plak tgk rege barang yg en Amy beli ..sbb ada pilihan yang lebih murah..sllnya itula yg di bebel klo en amy bw balik barang..hehe. Apapon tq sayang ...

Second stress tu sebab En Amy sangat2 sibuk sekarang... kuar pagi2 balik pagi..n sll sgt o/s...ni pon mayb bz ni akan sampai 20hb nnt ,  bila dekat2 nak time mengundi nnt lagi la bz amat...tetiba saya rasa xde spe untuk luahkan perasaan...sumtime berbual pon terhad n sumtime rse nak merajuk...sumtime meleleh air mata bila en amy asik x sempat bawa mama g sopin..hukhuk..n sumtime muncung sbb En amy janji nak bawa pi jalan2 alih2 kna kje..huhu..rse nak nangis...bukan mahu asik berkepit or berpeluk ...tapi dapat berbual pon rse dah mencukupi...sumtime rse En Amy x peduli..huhu semalam sebelum dia g o/s saya peluk lama n cakap rinduuu...tp En Amy paham lain rsenya...ntah apa2 la......saya rindu nak berbual lama2...saya jadi camni mayb sebab terperuk n bosan duk umah kot..selama ni nak kemana pon buat sendiri...skung mmg x kemana pon..dok terperuk kat umah je..siyes pas abis pntg..1 kali je balik kpg...itula sekali kuar dr umah..huhu..stresssss kan..korang boleh rse x stress saya ni..hehe...

Tapi saya selalu nasihat kan diri sendiri....suami saya cr rezeki untuk anak2..kalau dia x bekerja ..macammana ngan anak2 saya..cer fikirkan isteri2 tentera yang suaminya bekerja di luar negara..tinggal berbulan - bulan ..bertahun-tahun...terus insafff.

Korang jangan boring plak ye....saya luahkan kat sini sebab saya tahu kawan2 blogger saya sangat memahami...siyes saya jauh dengan bff...bff sy sume kat KL...mane nak ada bff kat sini coz x kje...lagi 1 sy percayakan bff yg sme2 study dr matrix smpai ke U....n sy percayakan rakan blogger sy jugak...sebab kebnyakannya isteri n ibu..:) now i'm feel gooodddd


Skung da bz ngn test2/ulangkaji untuk kakak n adam...ujian bulanan n midterm..humrm minggu persekolahan adalah hari2 yg sangat sibuk buat saya...isnin-jumaat...5.30pg smpi 10mlm non stop...sabtu ahad berubah skit schedule tetapi da asik x benti plak masak ..adoiii...schedule penuh tambah2 sy perlu ontime wat keje coz kekadang ameer merengek asik nak ngempeng..so masak pon kna laju n cepat time dia tido..tq to abang ammar yang sangat behave..saaaaangaat2 sayangkan adiknya. tengahhari plak mmg saya bukan jenis tido..bila malam letih tuhan je tau..tp korang pon letih juga kan bekerja....dalam masa yang sma uruskan rumahtangga...tp pernah jugak sy terasa saya xde masa untuk diri sendiri ..n kekadang, itu yang buatkan saya rasa amat letihhhh...tp saya ikhlas sebab mereka adalah dunia saya.


Panjangnya celotehhhhhh...
Now Ammar n Ameer  sma2 flu...
sian Ameer ssh nak menyusu malam2...betul2 x sampai hati...
Ameer makin tembam skung n Abang Ammar pon semakin menjadi jadi mulut dia...
words dia skung...."ada-ada mama"(mengada- ngada mama)...comeiiii..sume org dia kta mengada- ngada..termasukla baby...ada-ada baby tu...hahaha..

Lupa la...tu hr saya ada gtau kemungkinan nak kembali bekerja....mayb bukan dalam masa yang terdekat ni.. tggu ameer besar skit ..itupon kalo perancangan nak wat biz kecik berjalan mayb saya lupakan untuk kembali menjadi pekerja...apapon saya berdoa mudah mudahan Allah murahkan rezeki kami....

Ammar yang x berapa chat sebab flu n demam sikit

layan upin2..wajib

sekodok hangit mama yang manis....:)



Bye korang..muahhh

0 comments on "masih..."

 

©2009 da tru luv | by TNB