Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, February 10, 2012

normal ke?

Salam

berpeluh badan bw banyak umah malam ni..
br melawat umah Kak Red...
Red baby dah naik berat 4.7++kg selepas sebulan..
anak jiran aku pon camtu..smalam baru cukup sebulan...dah naik 4.7kg..mse lahir 3.3kg sme cam ameer..
Baby Nad pon sme naik almost 1++kg

Tapiiiii
apa pasai ameer sebulan tu hr hanya naik ratus2 gram je...
huhu sedihhh
dari berat asal 3.3kg ...naik 3.9kg je..
kuat menyusu x hingat..tp ameer memang bukan sorang baby yg kuat tidooo
sme macam mama dia...haha ..maaf terperasan
siyess..siang boleh kira la jam2 tido dia...malam asik menyusu je..
adakah kurang tido reason berat x naik sangat???...
bukan pe...aku tengok ank jiran aku...anak dia tido memanjang..tp anak2 aku yg lain pon camtu mse baby cenggini berat naik alahai..ciput2 je..bila da beso.oiii makk aiii...semangat.

Mse ammar dlu memang x penah muak (muntah ) susu...tp Ameeer kerap jugakla..knapa ye muak tu?kenyang sgt ke apa?aku tengok c Ameer ni da full(aku rse la) dok menyonyot jugak...
tapi alhamdulillah rezeki ameer...fullybf sahaja setakat ini

Tapi aku tetap syukur ameer sihat now dia tgh berusaha keras nak meniarap..siang malam ok..kesian pon ada ..tambah skung dia de flu..uhh ahhh uhhh ahhh..dok mengiringgg..klakar pon ada. Abang Ammar plak dok suh baby baring.."angan b..ainggg.(baring).."tarik baby suh baring..hihi..sian sgt time menyusu idung sumbat... Sekarang juga dia dah mula mengagah..kira bercakap-cakap bila kita berbual...

So far perkembangan Ameer sume ok...cume jeless tgk baby orang montel2....anak aku slim je..mak dia makkkk aiiiii..malas nak cakap..
babay..


2 comments:

lydzar said...

time dia tgh selsema tu, akak buat position yg kepala dia boleh menegak. ermm body dia ala-ala duduk. so tak la tersumbat hidung dia bila menyusu..

pasal berat tu, normal kot. if naik sket2 pon. anak saya bulan pertama je naik 1kg, pastu tak penah dh naik 1kg lagi..semua ratus ratus je

Zie Fauzi said...

normal je..asalkan ada naik walau sikit... alya dulu pun naik sikit2 jgk.. masa lahir pun baru 2.6kg...

Friday, February 10, 2012

normal ke?

Posted by kemma at 1:19 AM
Salam

berpeluh badan bw banyak umah malam ni..
br melawat umah Kak Red...
Red baby dah naik berat 4.7++kg selepas sebulan..
anak jiran aku pon camtu..smalam baru cukup sebulan...dah naik 4.7kg..mse lahir 3.3kg sme cam ameer..
Baby Nad pon sme naik almost 1++kg

Tapiiiii
apa pasai ameer sebulan tu hr hanya naik ratus2 gram je...
huhu sedihhh
dari berat asal 3.3kg ...naik 3.9kg je..
kuat menyusu x hingat..tp ameer memang bukan sorang baby yg kuat tidooo
sme macam mama dia...haha ..maaf terperasan
siyess..siang boleh kira la jam2 tido dia...malam asik menyusu je..
adakah kurang tido reason berat x naik sangat???...
bukan pe...aku tengok ank jiran aku...anak dia tido memanjang..tp anak2 aku yg lain pon camtu mse baby cenggini berat naik alahai..ciput2 je..bila da beso.oiii makk aiii...semangat.

Mse ammar dlu memang x penah muak (muntah ) susu...tp Ameeer kerap jugakla..knapa ye muak tu?kenyang sgt ke apa?aku tengok c Ameer ni da full(aku rse la) dok menyonyot jugak...
tapi alhamdulillah rezeki ameer...fullybf sahaja setakat ini

Tapi aku tetap syukur ameer sihat now dia tgh berusaha keras nak meniarap..siang malam ok..kesian pon ada ..tambah skung dia de flu..uhh ahhh uhhh ahhh..dok mengiringgg..klakar pon ada. Abang Ammar plak dok suh baby baring.."angan b..ainggg.(baring).."tarik baby suh baring..hihi..sian sgt time menyusu idung sumbat... Sekarang juga dia dah mula mengagah..kira bercakap-cakap bila kita berbual...

So far perkembangan Ameer sume ok...cume jeless tgk baby orang montel2....anak aku slim je..mak dia makkkk aiiiii..malas nak cakap..
babay..


2 comments on "normal ke?"

lydzar on February 10, 2012 at 9:05 AM said...

time dia tgh selsema tu, akak buat position yg kepala dia boleh menegak. ermm body dia ala-ala duduk. so tak la tersumbat hidung dia bila menyusu..

pasal berat tu, normal kot. if naik sket2 pon. anak saya bulan pertama je naik 1kg, pastu tak penah dh naik 1kg lagi..semua ratus ratus je

Zie Fauzi on February 10, 2012 at 1:38 PM said...

normal je..asalkan ada naik walau sikit... alya dulu pun naik sikit2 jgk.. masa lahir pun baru 2.6kg...

 

©2009 da tru luv | by TNB