Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, January 27, 2012

bersihkan sawang

woii mak aiiii
sawang dah macam hutan...
lama gila dok bio lelabah buat sarang...
ekceli terlalu banyak cerita, sampaikan asik dok draft memanjang dr dlm pantang sampai ke sekarang ni..kronologi mse delivered Ameer pon dok dlm draft lom siap sume..ntah apa2 betoii

Disaat ini..hati tengah gundah gulana
mual segala macam
bukan masalah kesihatan
tp masalah mental....lariiiiiii...lom gila lagi makkk
ekceli skung tgh stress plak rsa..
andaikata..andaikata la kan
aku menjadi pekerja semula...stresssss
tetiba je dudap x benti
terus terbayang muka anak2..hampir 4 tahun oiii hanya menjadi fullyhousewife,,urus ank dr celik mata sampai mata pejam..letih tp puas hati

Tetiba teringat plan nak wat biz kecik2 je kat umah dgn harapan anak sentiasa depan mata
tapi untuk berbisnes ni perlu bersabar
dan sekarang aku punya baby..n toddler..boleh ke aku handle biz masak2..??
En amy cakap better try apply keje je..
tapi yanggggg..hukhuk...sayang nak tinggal anak2
dalam masa yang sama dok ingat utang PTPTN bila nak abiisss
utang kad kredit..n segala utang piutang..yg boleh buat en Amy rebah klo nk tanggung sorang
anak da 4..belanja makin besar..takkan aku nk dok diam ..tggu je En Amy campak duit..
jual baju??? susah klo x punya kedai..lambakan stock leh buat aku pengsan..
tp biasala mana ada yang senang dapatkan...semua perlu susah untuk senang

Klo start keje pon mungkin bukan dlm masa terdekat ni...x sampai hati nak tinggal Ammar n Ameer...huhu..xdan apa2 aku da x bleh tido
lom cari keje pon..da sampai sakit kepala pikir...macam2 aku fikif...opkoz dlm kepala ni asik pk hal ank2 je.
Hal ank2 sekolah..hal ank kecik kat umah..hal breastfeeding...

Ya  Allah  aku x berdaya ..berikan kekuatan pada ku..aminn


(kat sebelah ammar baru je pas mengigau dok cakap..menang..menang..apela yang dia menang agaknye ekk..aku rse cam menang men game jew,,,hikhik)

2 comments:

ayu said...

kema, betul kan..bila dah anak2 makin bertambah, kita pun banyak gak nak pakai duit kan? mmmm..apa2pun, buatlah solat istikharah dulu ye..harap2 dipermudahkan..cuba tengok peluang2 bisnes yang boleh kema try buat sambil2 layan anak2 kat rumah..

lydzar said...

hmmm setuju dgn ayu. cuba akak try study peluang bisnes yang boleh buat dari rumah sambil boleh tengok anak2 semua. dan dgn bisnes pon memang kena sabar sbb hasilnya tak nampak dalam sehari..all the best kak. semoga diberi petunjuk oleh allah dalam hal rezeki anak-anak ni. percayalah Dia maha pemurah..

Friday, January 27, 2012

bersihkan sawang

Posted by kemma at 2:55 AM
woii mak aiiii
sawang dah macam hutan...
lama gila dok bio lelabah buat sarang...
ekceli terlalu banyak cerita, sampaikan asik dok draft memanjang dr dlm pantang sampai ke sekarang ni..kronologi mse delivered Ameer pon dok dlm draft lom siap sume..ntah apa2 betoii

Disaat ini..hati tengah gundah gulana
mual segala macam
bukan masalah kesihatan
tp masalah mental....lariiiiiii...lom gila lagi makkk
ekceli skung tgh stress plak rsa..
andaikata..andaikata la kan
aku menjadi pekerja semula...stresssss
tetiba je dudap x benti
terus terbayang muka anak2..hampir 4 tahun oiii hanya menjadi fullyhousewife,,urus ank dr celik mata sampai mata pejam..letih tp puas hati

Tetiba teringat plan nak wat biz kecik2 je kat umah dgn harapan anak sentiasa depan mata
tapi untuk berbisnes ni perlu bersabar
dan sekarang aku punya baby..n toddler..boleh ke aku handle biz masak2..??
En amy cakap better try apply keje je..
tapi yanggggg..hukhuk...sayang nak tinggal anak2
dalam masa yang sama dok ingat utang PTPTN bila nak abiisss
utang kad kredit..n segala utang piutang..yg boleh buat en Amy rebah klo nk tanggung sorang
anak da 4..belanja makin besar..takkan aku nk dok diam ..tggu je En Amy campak duit..
jual baju??? susah klo x punya kedai..lambakan stock leh buat aku pengsan..
tp biasala mana ada yang senang dapatkan...semua perlu susah untuk senang

Klo start keje pon mungkin bukan dlm masa terdekat ni...x sampai hati nak tinggal Ammar n Ameer...huhu..xdan apa2 aku da x bleh tido
lom cari keje pon..da sampai sakit kepala pikir...macam2 aku fikif...opkoz dlm kepala ni asik pk hal ank2 je.
Hal ank2 sekolah..hal ank kecik kat umah..hal breastfeeding...

Ya  Allah  aku x berdaya ..berikan kekuatan pada ku..aminn


(kat sebelah ammar baru je pas mengigau dok cakap..menang..menang..apela yang dia menang agaknye ekk..aku rse cam menang men game jew,,,hikhik)

2 comments on "bersihkan sawang"

ayu on January 27, 2012 at 8:57 AM said...

kema, betul kan..bila dah anak2 makin bertambah, kita pun banyak gak nak pakai duit kan? mmmm..apa2pun, buatlah solat istikharah dulu ye..harap2 dipermudahkan..cuba tengok peluang2 bisnes yang boleh kema try buat sambil2 layan anak2 kat rumah..

lydzar on January 27, 2012 at 9:59 AM said...

hmmm setuju dgn ayu. cuba akak try study peluang bisnes yang boleh buat dari rumah sambil boleh tengok anak2 semua. dan dgn bisnes pon memang kena sabar sbb hasilnya tak nampak dalam sehari..all the best kak. semoga diberi petunjuk oleh allah dalam hal rezeki anak-anak ni. percayalah Dia maha pemurah..

 

©2009 da tru luv | by TNB