Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, May 27, 2011

teruk kali ni...3 yang sebelum ni xde pon

Salam jumaat

Hujan baru je berhenti..hujan di pagi jumaat yang penuh keberkatan
Esok dah start cuti sekolah...hoyeeeeeee..haha mama plak over...cuma x sanggup plak pk bila xtvt anak2 di rumah sepanjang cuti..huhu
jadi tarzan tu mmg selalu dah
tapi takut kali ni jadi lebih dari tarzan plak haha..
yang x bestnye En Amy akan outstation  ke KL sempena SUKMA....
sedihhhhhhhhhh...huhu
sebab tu x plan nak g mana2
except balik mersing....drive sendiri...huhu

Pregnant kali ni
baru aku merasa apa itu morning sickness
sebelum ni xde pon..ada gak le stakat loya2..muntah x penah
kali ni loya, pening n muntah sume cukup
memilih betui klo sal  makan
n aku jadi seorang yang fussy n sume benda leh wat aku loya n rse kotor..En Amy sllu aku marah sbb isap rokok...busuk n meloyakan..kentut pon aku bebel..korang bayangkan la...En Amy gelak je..sebelum ni aku mana kisah dia nak isap rokok pon...kali ni klo aku dah cakap byk kali x payah isap rokok terutama klo aku de dekat dia...tp dia isap gak..sure aku tarik muncung n bebel....siyesss..pening, sesak n loya...
1 persamaan mse pregnnt ngn Ammar ialah aku minat mee grg mamak n tosei
tosei tu aku ske makan kuah dia yang kaler putih tu....tp sllnya x abis pon aku makan tosei tu...tp aku pasti akan habiskan kuah yg kaler putih tu..hahaha
Mi grg mamak byk yg aku goreng sendiri je ...so dlm freeze sentiasa ada mi kuning, tauge, sawi n bahan2 nak grg mi..asal teringin je aku goreng je
smalam langsung x makan nasi....mi grg smata- mata
malamnye punya la lapo
teringat macam2 lak yang aku nk makan
masak lemak cili api ikan keli la...apa la..tp aku tau tu waktu lapar je..

pagi ni bekfest pon mi grg again....hurmmmmm
lunch plan nak masak nasi ayam...huhu
buntu n x larat nak masak.

note to lydzar(tetiba lak ingat kat lydzar):nnt akk email ye....ingat ..tp malas nak buka email..hehe

Alhamdulillah rezeki...jualan telekung di luar jangkaan...kali ni jual tudung n blouse slowkan dlu..
klo de spe2 nak beli tudung Xpress dengan harga lelong leh pegi kat myfesbuk...
lelongan untuk abiskan stok
malas nak letak entry lelong kat blogshop sbb malas nak edit..haha
so antara tudung yang di lelong








nak tengok lebih lagi klik sini

Ada juga jual kain pelikat high quality n yang murah..manatau kot nak soping utk husband sempena hari raya...highly recomend brand Wadimor..mmg agak mahal RM65..tp puas hati sbb cantik n boleh dibuat sampin..siyessss
ni picnya


Klo nak tengok lebih..jumpa di myfesbuk ya..:)

Saya begini skung ni

v
v
v
v
v
v

12 weeks pregnant | due Dec 5th

Week 12: Your uterus? Yeah, it's a softball now

Fetal development in pregnancy week 12


~length
2 in | 5 cm
~weight
0.5 oz | 14 g
Despite being a super-dooper grower, your little Einstein’s body is still far behind the astonishing growth of their amazing brain. In other words, your baby is still a bobble-head, as their massive noggin' comprises 30% of their entire body mass!

Bobblehead aside, your little lollipop's neck is up to the challenge and straightening out quite nicely as can be seen by their little chin lifting off of the chest.
Your baby is also actively rehearsing “breathing” by inhaling and exhaling amniotic fluid (ew!) to prepare the lungs for future air respiration.
The big news: your little poop-n-pee factory is now up and running!
Don't worry, most of the liquid waste wends it way down to your bladder, just adding to your million-times-a-day rides on the porcelain pony.
The solid waste - aka their first baby poop is just starting to build up in their intestine (it's a super-slow build-up, since it's all derived from liquid blood) in preparation for that tarry black meconium newborn poop.
Along with all the lovely poop-n-pee talk, we thought you'd like to know that your baby now pees into their amniotic sac and then inhales it through their mouth and nose.
YUCK! Not to worry, their urine is completely sterile and harmless, no matter how gross it seems.










 skung sy di minggu ke 12..........cepat betul masa berlalu:))

3 comments:

kuntumz said...

kema...besnya dgr citer org peggy niii...
aku dulu pun alahan xder lah teruk sgt..mood mkn mmg kurang mula2, tpi bila ilang mabuk..mulalah nafsu mkn menjadi2..
apa2 pun jgn buat xtvt byk sgt, bykkan rehat.....

lydzar said...

dh anak ke4 baru merasa morning sickness yer kak..sabar byk2 k..heheh konon2 advise..

saya pulak saspen ape kebendanya lah akak nk tanya tu :D

mekchu said...

alhamdulillah, dah masuk 12 mnggu erk... best nya pregnen lagi.. bila la masa mekchu nak rasa saat tu semula.. take care.. part kentut pun kena bebel tu tak tahan.. hahaaha..

Friday, May 27, 2011

teruk kali ni...3 yang sebelum ni xde pon

Posted by kemma at 10:50 AM
Salam jumaat

Hujan baru je berhenti..hujan di pagi jumaat yang penuh keberkatan
Esok dah start cuti sekolah...hoyeeeeeee..haha mama plak over...cuma x sanggup plak pk bila xtvt anak2 di rumah sepanjang cuti..huhu
jadi tarzan tu mmg selalu dah
tapi takut kali ni jadi lebih dari tarzan plak haha..
yang x bestnye En Amy akan outstation  ke KL sempena SUKMA....
sedihhhhhhhhhh...huhu
sebab tu x plan nak g mana2
except balik mersing....drive sendiri...huhu

Pregnant kali ni
baru aku merasa apa itu morning sickness
sebelum ni xde pon..ada gak le stakat loya2..muntah x penah
kali ni loya, pening n muntah sume cukup
memilih betui klo sal  makan
n aku jadi seorang yang fussy n sume benda leh wat aku loya n rse kotor..En Amy sllu aku marah sbb isap rokok...busuk n meloyakan..kentut pon aku bebel..korang bayangkan la...En Amy gelak je..sebelum ni aku mana kisah dia nak isap rokok pon...kali ni klo aku dah cakap byk kali x payah isap rokok terutama klo aku de dekat dia...tp dia isap gak..sure aku tarik muncung n bebel....siyesss..pening, sesak n loya...
1 persamaan mse pregnnt ngn Ammar ialah aku minat mee grg mamak n tosei
tosei tu aku ske makan kuah dia yang kaler putih tu....tp sllnya x abis pon aku makan tosei tu...tp aku pasti akan habiskan kuah yg kaler putih tu..hahaha
Mi grg mamak byk yg aku goreng sendiri je ...so dlm freeze sentiasa ada mi kuning, tauge, sawi n bahan2 nak grg mi..asal teringin je aku goreng je
smalam langsung x makan nasi....mi grg smata- mata
malamnye punya la lapo
teringat macam2 lak yang aku nk makan
masak lemak cili api ikan keli la...apa la..tp aku tau tu waktu lapar je..

pagi ni bekfest pon mi grg again....hurmmmmm
lunch plan nak masak nasi ayam...huhu
buntu n x larat nak masak.

note to lydzar(tetiba lak ingat kat lydzar):nnt akk email ye....ingat ..tp malas nak buka email..hehe

Alhamdulillah rezeki...jualan telekung di luar jangkaan...kali ni jual tudung n blouse slowkan dlu..
klo de spe2 nak beli tudung Xpress dengan harga lelong leh pegi kat myfesbuk...
lelongan untuk abiskan stok
malas nak letak entry lelong kat blogshop sbb malas nak edit..haha
so antara tudung yang di lelong








nak tengok lebih lagi klik sini

Ada juga jual kain pelikat high quality n yang murah..manatau kot nak soping utk husband sempena hari raya...highly recomend brand Wadimor..mmg agak mahal RM65..tp puas hati sbb cantik n boleh dibuat sampin..siyessss
ni picnya


Klo nak tengok lebih..jumpa di myfesbuk ya..:)

Saya begini skung ni

v
v
v
v
v
v

12 weeks pregnant | due Dec 5th

Week 12: Your uterus? Yeah, it's a softball now

Fetal development in pregnancy week 12


~length
2 in | 5 cm
~weight
0.5 oz | 14 g
Despite being a super-dooper grower, your little Einstein’s body is still far behind the astonishing growth of their amazing brain. In other words, your baby is still a bobble-head, as their massive noggin' comprises 30% of their entire body mass!

Bobblehead aside, your little lollipop's neck is up to the challenge and straightening out quite nicely as can be seen by their little chin lifting off of the chest.
Your baby is also actively rehearsing “breathing” by inhaling and exhaling amniotic fluid (ew!) to prepare the lungs for future air respiration.
The big news: your little poop-n-pee factory is now up and running!
Don't worry, most of the liquid waste wends it way down to your bladder, just adding to your million-times-a-day rides on the porcelain pony.
The solid waste - aka their first baby poop is just starting to build up in their intestine (it's a super-slow build-up, since it's all derived from liquid blood) in preparation for that tarry black meconium newborn poop.
Along with all the lovely poop-n-pee talk, we thought you'd like to know that your baby now pees into their amniotic sac and then inhales it through their mouth and nose.
YUCK! Not to worry, their urine is completely sterile and harmless, no matter how gross it seems.










 skung sy di minggu ke 12..........cepat betul masa berlalu:))

3 comments on "teruk kali ni...3 yang sebelum ni xde pon"

kuntumz on May 27, 2011 at 11:15 AM said...

kema...besnya dgr citer org peggy niii...
aku dulu pun alahan xder lah teruk sgt..mood mkn mmg kurang mula2, tpi bila ilang mabuk..mulalah nafsu mkn menjadi2..
apa2 pun jgn buat xtvt byk sgt, bykkan rehat.....

lydzar on May 27, 2011 at 4:15 PM said...

dh anak ke4 baru merasa morning sickness yer kak..sabar byk2 k..heheh konon2 advise..

saya pulak saspen ape kebendanya lah akak nk tanya tu :D

mekchu on May 28, 2011 at 2:05 PM said...

alhamdulillah, dah masuk 12 mnggu erk... best nya pregnen lagi.. bila la masa mekchu nak rasa saat tu semula.. take care.. part kentut pun kena bebel tu tak tahan.. hahaaha..

 

©2009 da tru luv | by TNB