Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, May 20, 2011

kerana ketam aku menangis....

Salam hari Jumaat sume..
Pertama kali menaip entry sebelah siang..sejak lama meninggalkan typing di waktu2 begini..hehe

Lain jew tajuk diatas ...yang  pastinya ianya bukan tajuk lagu baru ok

Just nak story feel makyong in 11weeks of pregnancy

Di suatu hari di musim panas
punyala aku ni nak makan ketam
x kisah ketam apa
janji nak yg banyak isi
kira klo kopek kulit tu tersembul abis arr isi tu kuar..hahaha..demand betuii

dok merengek 2 hr..
sbb aku x de selera nak makan
1st day aku cakap kat en. Amy aku x selera nak makan..
then dia tnya mama nak makan apa..
aku diam..tahan sebak..(apemendala)
"nak makan ketam"
air mata meleleh...adoiii drama betoii..aku pon xtau apa yang sedih sangat
tp mse tu lam kete n waktu malam so rse2 nya en. amy x sedar makyong sedang menangis..
sebenarnye aku cuba untuk tidak mengada-ngada..huhu

2day
msih sama..
siangnya aku dah tgk kat pasar 
tp ketam sume senoet je..ishh x selera aku tgk..
then aku sms En Amy suh belikan ketam..
n nak ketam besor..beli yg dah siap bersih..balik nak masak cili crab"
klo ikutkn hati xmo masak ..nak makan kat kedai..tp rse2 nak masak sendiri coz leh ikut selera nak mcm mana..
en.Amy pon belikan

aku punya hepi bila en Amy belikan ketam..
syok2x
aku beria ikut en.amy bawa ketam kedapur
sekali bila aku buka ketam dr plastik..
sebak..huhu
"mama x nak ketam ni..ni kecik..kan mama cakap nak yang beso"
abang dah cari..sume kecik2..nnt abg cari lg.."
"x nak arr"

aku pg depan tv tgk mentor...merajuk..muncung tu malas nak cite..panjang
en amy masuk bilik layan facebooknye game
sakitnya hati aku
last2 aku melalak..
menangis cam budak kecik..
laki aku kuar..
nape???
"mama ni knape"
"kan mama cakap nak ketam besar....uwa.uwa..uwa.."
abis mama x nak ke ketam tu..
diam jew...

after 20 min..
"abang...abang...bersihkan ketam...mama nak...pastu abg letak garam kunyit n goreng garing..cepatla abang"haha
pas makan
"kata x nak..tp makan abis gak..sekilo"perli
abis nak makan ketam..pasni abang cari gak yg beso..mama x puas hati lagi..

Eii teruk betoi perangai aku
Yang paling klako..ammar pon pelik jew tgk mama dia mngis 
siap ammar panggil "mama..mama...mama"
sure dia pelik sape la babap mama(pukul)..hihi

aku tulih entry ni coz aku terbaca entry kak Red yg sme kes ngn aku..ni entrynya KLIK

5 comments:

lydzar said...

hehehe.. nk makan ketam yer..takpe nnt hubby akak carik yg besar punya. sementara waktu ni makan dulu yg kecik tu ye..tp jangan nangis2 dah..

ragam org peknen kan..

kemma said...

klo ingatkan cam klako pon ada lydzar...huhu

lydzar said...

kak kemma nk tanya apa? tanya je lah, takyah malu2 hehe
takpon email je kt lydzar@gmail.com

kemma said...

akk inbox kat facebook bley..jap nak add lydzar..hehe

lydzar said...

akak..saya tak boleh bukak FB lagi skg ni..huhu broadband belum berganti modem lagi....email pon boleh kot hehe

Friday, May 20, 2011

kerana ketam aku menangis....

Posted by kemma at 11:58 AM
Salam hari Jumaat sume..
Pertama kali menaip entry sebelah siang..sejak lama meninggalkan typing di waktu2 begini..hehe

Lain jew tajuk diatas ...yang  pastinya ianya bukan tajuk lagu baru ok

Just nak story feel makyong in 11weeks of pregnancy

Di suatu hari di musim panas
punyala aku ni nak makan ketam
x kisah ketam apa
janji nak yg banyak isi
kira klo kopek kulit tu tersembul abis arr isi tu kuar..hahaha..demand betuii

dok merengek 2 hr..
sbb aku x de selera nak makan
1st day aku cakap kat en. Amy aku x selera nak makan..
then dia tnya mama nak makan apa..
aku diam..tahan sebak..(apemendala)
"nak makan ketam"
air mata meleleh...adoiii drama betoii..aku pon xtau apa yang sedih sangat
tp mse tu lam kete n waktu malam so rse2 nya en. amy x sedar makyong sedang menangis..
sebenarnye aku cuba untuk tidak mengada-ngada..huhu

2day
msih sama..
siangnya aku dah tgk kat pasar 
tp ketam sume senoet je..ishh x selera aku tgk..
then aku sms En Amy suh belikan ketam..
n nak ketam besor..beli yg dah siap bersih..balik nak masak cili crab"
klo ikutkn hati xmo masak ..nak makan kat kedai..tp rse2 nak masak sendiri coz leh ikut selera nak mcm mana..
en.Amy pon belikan

aku punya hepi bila en Amy belikan ketam..
syok2x
aku beria ikut en.amy bawa ketam kedapur
sekali bila aku buka ketam dr plastik..
sebak..huhu
"mama x nak ketam ni..ni kecik..kan mama cakap nak yang beso"
abang dah cari..sume kecik2..nnt abg cari lg.."
"x nak arr"

aku pg depan tv tgk mentor...merajuk..muncung tu malas nak cite..panjang
en amy masuk bilik layan facebooknye game
sakitnya hati aku
last2 aku melalak..
menangis cam budak kecik..
laki aku kuar..
nape???
"mama ni knape"
"kan mama cakap nak ketam besar....uwa.uwa..uwa.."
abis mama x nak ke ketam tu..
diam jew...

after 20 min..
"abang...abang...bersihkan ketam...mama nak...pastu abg letak garam kunyit n goreng garing..cepatla abang"haha
pas makan
"kata x nak..tp makan abis gak..sekilo"perli
abis nak makan ketam..pasni abang cari gak yg beso..mama x puas hati lagi..

Eii teruk betoi perangai aku
Yang paling klako..ammar pon pelik jew tgk mama dia mngis 
siap ammar panggil "mama..mama...mama"
sure dia pelik sape la babap mama(pukul)..hihi

aku tulih entry ni coz aku terbaca entry kak Red yg sme kes ngn aku..ni entrynya KLIK

5 comments on "kerana ketam aku menangis...."

lydzar on May 20, 2011 at 12:17 PM said...

hehehe.. nk makan ketam yer..takpe nnt hubby akak carik yg besar punya. sementara waktu ni makan dulu yg kecik tu ye..tp jangan nangis2 dah..

ragam org peknen kan..

kemma on May 20, 2011 at 12:28 PM said...

klo ingatkan cam klako pon ada lydzar...huhu

lydzar on May 23, 2011 at 10:58 AM said...

kak kemma nk tanya apa? tanya je lah, takyah malu2 hehe
takpon email je kt lydzar@gmail.com

kemma on May 23, 2011 at 12:02 PM said...

akk inbox kat facebook bley..jap nak add lydzar..hehe

lydzar on May 26, 2011 at 4:24 PM said...

akak..saya tak boleh bukak FB lagi skg ni..huhu broadband belum berganti modem lagi....email pon boleh kot hehe

 

©2009 da tru luv | by TNB