Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, January 3, 2011

anak orang pon cam anak sendiri jugak..

Salam 1 malaysia n tahun baru beserta sesi persekolahan year 2011 yang baru bermula..:))

Sure hari ni mummy daddy yg ade anak2 yang dah start masuk sekolah ..this is buzy monday rite..bercampur perasaan risau n sebak..maklumle ank dah beso..dah naik sekolah dah pon. Adam hari ni bergelar pelajar darjah  1. I know he will manage himself better.

Today gak start lisa ank jiran merangkap kawan sekelas kakak duduk di rumah aku. So hari ni sedikit risau coz makan ke si lisa tu apa yang aku masak??. Hopefully dia ske. Hari ni aku masak gereng kicap ayam, sambal tumis udang n sup bayam. Anak2 aku jenis bedal je..mmg xde masalah.

Jap g 12.50 tghari aku dah nak kuar nak pi amik diaorg ..n kul 1.45 dah kna hantar g sekolah agama. Balik sekolah agama 3.30 ptg n then terus hantar ngaji..aku yg request kat ustazah nak hantar ngaji pas balik sek agama coz sian tgk diaorg xdapat rehat klo ngaji kul 5.30..nak kuar banyak kali. n aku pon x larat gak nak kilik c ammar n drive keluar masuk..hehe. Walaupon En. Amy x berapa setuju aku amik n anto ank2 sekolah coz dia rsau aku akan terkejar-kejar..but aku nak sgt jimatkan cost lgpon aku bukan sepanjang masa bz..untuk buat En. Amy diam, aku cakap bagi aku try..klo aku rse x bley aku suh diaorg nak van..tp insya'allah aku akan mampu buat. bagus kan mama ni..klo boleh sume nak jimatkan duit..hehe..klo soping x hingat dooniaaa...:)

Esok quite bz coz nak pos order n nak tengok stok tudung. Lom decide lagi nak amik tudung ke tak this week.Apapon hope kawan2 sudi join GA anjuran aku nnt..tunggu ye..insya'allah malam ni entry GA ye.

Smpai sini dlu...tata

2 comments:

lisa said...

anak jiran hang dok rmh hang knp?dah sekolah anak2 hang kan..aku nnti pun sure cmtu gak la bila ank2 dah sekolah, tp reti ke aku nk p htr n amik depa..jln tepen pun fail lg bw kete..

kemma said...

lisa:dulu ank jiran aku tu dok ngn abang dia..tp skung ni abg dia dah masuk asrama..jadi mak dia minta aku jagakan..dah besar..klo ikutkan malas gak nak jaga ank org ni..tp bila pk kesian amikla jugak.lagipon mmg sekelas ngn aishah. kiranya [egi balik ngn aku gak

Monday, January 3, 2011

anak orang pon cam anak sendiri jugak..

Posted by kemma at 12:15 PM
Salam 1 malaysia n tahun baru beserta sesi persekolahan year 2011 yang baru bermula..:))

Sure hari ni mummy daddy yg ade anak2 yang dah start masuk sekolah ..this is buzy monday rite..bercampur perasaan risau n sebak..maklumle ank dah beso..dah naik sekolah dah pon. Adam hari ni bergelar pelajar darjah  1. I know he will manage himself better.

Today gak start lisa ank jiran merangkap kawan sekelas kakak duduk di rumah aku. So hari ni sedikit risau coz makan ke si lisa tu apa yang aku masak??. Hopefully dia ske. Hari ni aku masak gereng kicap ayam, sambal tumis udang n sup bayam. Anak2 aku jenis bedal je..mmg xde masalah.

Jap g 12.50 tghari aku dah nak kuar nak pi amik diaorg ..n kul 1.45 dah kna hantar g sekolah agama. Balik sekolah agama 3.30 ptg n then terus hantar ngaji..aku yg request kat ustazah nak hantar ngaji pas balik sek agama coz sian tgk diaorg xdapat rehat klo ngaji kul 5.30..nak kuar banyak kali. n aku pon x larat gak nak kilik c ammar n drive keluar masuk..hehe. Walaupon En. Amy x berapa setuju aku amik n anto ank2 sekolah coz dia rsau aku akan terkejar-kejar..but aku nak sgt jimatkan cost lgpon aku bukan sepanjang masa bz..untuk buat En. Amy diam, aku cakap bagi aku try..klo aku rse x bley aku suh diaorg nak van..tp insya'allah aku akan mampu buat. bagus kan mama ni..klo boleh sume nak jimatkan duit..hehe..klo soping x hingat dooniaaa...:)

Esok quite bz coz nak pos order n nak tengok stok tudung. Lom decide lagi nak amik tudung ke tak this week.Apapon hope kawan2 sudi join GA anjuran aku nnt..tunggu ye..insya'allah malam ni entry GA ye.

Smpai sini dlu...tata

2 comments on "anak orang pon cam anak sendiri jugak.."

lisa on January 5, 2011 at 12:22 PM said...

anak jiran hang dok rmh hang knp?dah sekolah anak2 hang kan..aku nnti pun sure cmtu gak la bila ank2 dah sekolah, tp reti ke aku nk p htr n amik depa..jln tepen pun fail lg bw kete..

kemma on January 5, 2011 at 11:37 PM said...

lisa:dulu ank jiran aku tu dok ngn abang dia..tp skung ni abg dia dah masuk asrama..jadi mak dia minta aku jagakan..dah besar..klo ikutkan malas gak nak jaga ank org ni..tp bila pk kesian amikla jugak.lagipon mmg sekelas ngn aishah. kiranya [egi balik ngn aku gak

 

©2009 da tru luv | by TNB