Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, March 26, 2012

Memasak itu 1 terapi ll mee kari



Hari minggu rsenya sume yang bergelar wanita lebih2 lagi yang ada anak2...raaamaiii cam shaye ni..hehe
sure da merancang apa aktiviti hari minggu, apa nak masak, n sebagainya la

Cam aku yg fully housewife ni kekadang jemu jugak..masak je kjenya..
pernah skali mase basuh pinggan aku cam merungut..jap2 masak..jap2 basuh pinggan
x sedar En Amy kat belakang aku..dia gelak2
apa boleh buat da kje orang pompuan..hihi..
ye la..aku pon x kerja...jadi mmg la itu kje aku..besa bila datang angin stress tu memang cenggitu

So semalam aku plan wat mee kari
memang jarang buat coz klo aku nak masak selalunya anak2 akan request apa yang diaorang nak makan cam mihun soto, nasi ayam, nasi lemak n the latest menu yg kakak slalu requast spagetti carbonara...alahai geti2 ni bukan taste aku..siyes klo wat spagetti...sepanjang hari tekak aku rase loya...walaupon x minat aku makan gakle sbb aku x masak benda lain..

Sabtu semalam aku wat mee kari ..mengikut tekak sendiri nak makan..anak2 follow jer ye..
dan hasilnya terbaekkk..haha sendiri puji.
tapi bukan feveret anak2....so da tau mee kari bukan dalam senarai feveret diaorang

ni pic hasil klentung klentang semalam...

x nampak kuah pon..penuh ngn segala perhiasan...
 Nak resepi boleh amik kat SINI

gendang gendut tali kecapi
kenyang perut senang hati
berat naik susah hati
asik pk camne nak ramping kembali...

hikhik..

3 comments:

lydzar said...

hehehehe siap berpantun lagi. sedap nmpk mee kari ni..

saya belum sampai lagi seru nak masak benda2 mcmni sebab anak2 blom reti nk request. asik asik nasik ajelah kami :D

lurun namzar said...

mmg btul, kak.
hujung minggu jer fikir, nk masak apa.

sdap plak tgk mee kari tue.

zehan said...

alamak..sedapnya..

Monday, March 26, 2012

Memasak itu 1 terapi ll mee kari

Posted by kemma at 9:00 AM


Hari minggu rsenya sume yang bergelar wanita lebih2 lagi yang ada anak2...raaamaiii cam shaye ni..hehe
sure da merancang apa aktiviti hari minggu, apa nak masak, n sebagainya la

Cam aku yg fully housewife ni kekadang jemu jugak..masak je kjenya..
pernah skali mase basuh pinggan aku cam merungut..jap2 masak..jap2 basuh pinggan
x sedar En Amy kat belakang aku..dia gelak2
apa boleh buat da kje orang pompuan..hihi..
ye la..aku pon x kerja...jadi mmg la itu kje aku..besa bila datang angin stress tu memang cenggitu

So semalam aku plan wat mee kari
memang jarang buat coz klo aku nak masak selalunya anak2 akan request apa yang diaorang nak makan cam mihun soto, nasi ayam, nasi lemak n the latest menu yg kakak slalu requast spagetti carbonara...alahai geti2 ni bukan taste aku..siyes klo wat spagetti...sepanjang hari tekak aku rase loya...walaupon x minat aku makan gakle sbb aku x masak benda lain..

Sabtu semalam aku wat mee kari ..mengikut tekak sendiri nak makan..anak2 follow jer ye..
dan hasilnya terbaekkk..haha sendiri puji.
tapi bukan feveret anak2....so da tau mee kari bukan dalam senarai feveret diaorang

ni pic hasil klentung klentang semalam...

x nampak kuah pon..penuh ngn segala perhiasan...
 Nak resepi boleh amik kat SINI

gendang gendut tali kecapi
kenyang perut senang hati
berat naik susah hati
asik pk camne nak ramping kembali...

hikhik..

3 comments on "Memasak itu 1 terapi ll mee kari"

lydzar on March 26, 2012 at 9:50 AM said...

hehehehe siap berpantun lagi. sedap nmpk mee kari ni..

saya belum sampai lagi seru nak masak benda2 mcmni sebab anak2 blom reti nk request. asik asik nasik ajelah kami :D

lurun namzar on March 26, 2012 at 8:21 PM said...

mmg btul, kak.
hujung minggu jer fikir, nk masak apa.

sdap plak tgk mee kari tue.

zehan on March 27, 2012 at 12:08 AM said...

alamak..sedapnya..

 

©2009 da tru luv | by TNB