Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, March 27, 2012

Memasak itu 1 terapi ll Foldover ala2 KFC

Selamat pagi semua

Just nak share resepi yang mudah dan senang
tapi memang sedap dan berkhasiat..hehe
Korang selalu x makan foldover kat KFC tu..
tu memang feveret aku
sekarang x payah nak beli kat KFC lagi ...save buat sendiri

Bahan2 boleh beli kat giant or mana2 pasaraya berhampiran

Bahan yang perlu ada

Wrapper/( paratha pon sedap  jenama kawan)
Cheese (x kisahla nak letak apa jenis pon)
chicken meatloaf/sosej
kobis yg sll guna utk wat salad
tomato
mayonis
sos cili
cheezy sos (jika ada)


Cara2 memasak

Masak wrapper cam masak roti burger..api kecik je tau kang hangus plak or terlalu garing nanti susah nak gulung (kes aku le tu)
then bila dah panas skit wrapper tu 
letak chicken meatloaf kat atas wrapper tu...klo guna sosej masakla sosej kat tepi wrapper
then letakla cheese, kobis, tomato n segala bagai jenis cheese n lipat/ gulung

Sedia untuk dimakan....sekali cuba konpem buat lagi


garing..sebab tu nak gulung x bpe boleh...

1 comments:

miss daya said...

haha tak terpk lak nk wat cam ni.. kalau time lapar tu.. mmg best la easy to prepare kan..

Tuesday, March 27, 2012

Memasak itu 1 terapi ll Foldover ala2 KFC

Posted by kemma at 7:43 AM
Selamat pagi semua

Just nak share resepi yang mudah dan senang
tapi memang sedap dan berkhasiat..hehe
Korang selalu x makan foldover kat KFC tu..
tu memang feveret aku
sekarang x payah nak beli kat KFC lagi ...save buat sendiri

Bahan2 boleh beli kat giant or mana2 pasaraya berhampiran

Bahan yang perlu ada

Wrapper/( paratha pon sedap  jenama kawan)
Cheese (x kisahla nak letak apa jenis pon)
chicken meatloaf/sosej
kobis yg sll guna utk wat salad
tomato
mayonis
sos cili
cheezy sos (jika ada)


Cara2 memasak

Masak wrapper cam masak roti burger..api kecik je tau kang hangus plak or terlalu garing nanti susah nak gulung (kes aku le tu)
then bila dah panas skit wrapper tu 
letak chicken meatloaf kat atas wrapper tu...klo guna sosej masakla sosej kat tepi wrapper
then letakla cheese, kobis, tomato n segala bagai jenis cheese n lipat/ gulung

Sedia untuk dimakan....sekali cuba konpem buat lagi


garing..sebab tu nak gulung x bpe boleh...

1 comments on "Memasak itu 1 terapi ll Foldover ala2 KFC"

miss daya on April 1, 2012 at 6:10 PM said...

haha tak terpk lak nk wat cam ni.. kalau time lapar tu.. mmg best la easy to prepare kan..

 

©2009 da tru luv | by TNB