Rezeki blogging..tq 4 klik

Monday, September 19, 2011

vivi wif abang tecik

Selamat hari isnin..dh petang pon ekk..

Sebenarnya terlalu banyak draft kat new post...tapi semuanya x disambung..apa punya malas daa..
Macam2 nak cite...biskut raya yang beli kat Jln Tar x sedap langsung, bsahur last day kat dataran merdeka lam ujan renyai (cite basi) n wat open house kecik kat umah Jumaat lepas...adoiii sakit vontot akhirnya..xtau nape tulang vontot yg sakit..spatutnya kaki yang sakit sbb x benti kehulu ke hilir..n best sbb try puding marble 1st time wat, amik kat myresepi menjadi..terdesak last minit punya try..sbaik sodappp..

N paling mengujakan di saat pregnancy sudah 27 weeks, abang ammar  a.k.a abang tecik sangat suke cium perut mama n panggil vivi...
Kalau ditanya mana baby...dia terus tunjuk perut mama..ermmm.. sweet sgt.Selalu jugak abang tecik cakap nenen vivi..memandangkn mama selalu cakap...nenen ni baby punya. Alhamdullilah rsenya memang dah cemerlang wean off...n kekadang untuk ilangkan ketagih ammar minta nak pegang "ayam" a.k.a nenen. Xtau nape dia panggil nenen tu ayam..comeiiii je bunyinye..hehe.

Bila tengok perangai Ammar yang sangat behave ni..rse cam dia akan dpt adik perempuan...haha..over je mama ni...
Bukan pe, xtaula korang pnh dengar ke tak.. tp sll org cakap klo kita pegnant bertentangan jantina dengan anak yg the latest..selalunya ank kita yg latest tu sangat behave, x merengek..camtu la lebih kurang..:)
Tapi ammar pon baru je baik deman ari ni..so far dia x merengek ..seingat mama sepanjang usia hampir 2 tahun baru kali ni ammar demam...bila dia demam mama selalu rasakan klo ammar still bf mesti x demam....n memang mama rasa lain sgt ank yg bf dengan tak..terutamanya jarang n boleh dikatakan x demam n meragam...betulkan ibu2 yang bf?

Next week ada expo  baby kat Danga City Mall about 15min from my house..apa yang menarik??opkoz sangat menarik coz kat ctu ada booth sarakids n tuan punya booth Puan Farah Farhan..my idol...sangat nak pg . Dah cakap siang2 kat En Amy nak pg sbb nak jumpa Farah. Siap cakap kat En Amy...Farah tu bukan penyanyi tp idol penyusuan susu ibu..hihi. N cakap juga kat en Amy nk beli  barang baby yang blom start beli lagi..memandangkan kesemua barang ammar dah disedekahkan kat orang..(kekonon xmo baby dah)..amik ko.. kne beli sume baru..so baby akan dapat sume barang baru..yeayyy..haha..over


Sampai sini dulu yea....salam manis dari abang tecik...hihi

2 comments:

Mama Zharfan said...

comelnya abg tecik tu :)

lydzar said...

hehehe dh bagi semua sekali yer kak akma.. abg tecik yg bongsu tak jadi punya kes la katakan... :D

Monday, September 19, 2011

vivi wif abang tecik

Posted by kemma at 3:13 PM
Selamat hari isnin..dh petang pon ekk..

Sebenarnya terlalu banyak draft kat new post...tapi semuanya x disambung..apa punya malas daa..
Macam2 nak cite...biskut raya yang beli kat Jln Tar x sedap langsung, bsahur last day kat dataran merdeka lam ujan renyai (cite basi) n wat open house kecik kat umah Jumaat lepas...adoiii sakit vontot akhirnya..xtau nape tulang vontot yg sakit..spatutnya kaki yang sakit sbb x benti kehulu ke hilir..n best sbb try puding marble 1st time wat, amik kat myresepi menjadi..terdesak last minit punya try..sbaik sodappp..

N paling mengujakan di saat pregnancy sudah 27 weeks, abang ammar  a.k.a abang tecik sangat suke cium perut mama n panggil vivi...
Kalau ditanya mana baby...dia terus tunjuk perut mama..ermmm.. sweet sgt.Selalu jugak abang tecik cakap nenen vivi..memandangkn mama selalu cakap...nenen ni baby punya. Alhamdullilah rsenya memang dah cemerlang wean off...n kekadang untuk ilangkan ketagih ammar minta nak pegang "ayam" a.k.a nenen. Xtau nape dia panggil nenen tu ayam..comeiiii je bunyinye..hehe.

Bila tengok perangai Ammar yang sangat behave ni..rse cam dia akan dpt adik perempuan...haha..over je mama ni...
Bukan pe, xtaula korang pnh dengar ke tak.. tp sll org cakap klo kita pegnant bertentangan jantina dengan anak yg the latest..selalunya ank kita yg latest tu sangat behave, x merengek..camtu la lebih kurang..:)
Tapi ammar pon baru je baik deman ari ni..so far dia x merengek ..seingat mama sepanjang usia hampir 2 tahun baru kali ni ammar demam...bila dia demam mama selalu rasakan klo ammar still bf mesti x demam....n memang mama rasa lain sgt ank yg bf dengan tak..terutamanya jarang n boleh dikatakan x demam n meragam...betulkan ibu2 yang bf?

Next week ada expo  baby kat Danga City Mall about 15min from my house..apa yang menarik??opkoz sangat menarik coz kat ctu ada booth sarakids n tuan punya booth Puan Farah Farhan..my idol...sangat nak pg . Dah cakap siang2 kat En Amy nak pg sbb nak jumpa Farah. Siap cakap kat En Amy...Farah tu bukan penyanyi tp idol penyusuan susu ibu..hihi. N cakap juga kat en Amy nk beli  barang baby yang blom start beli lagi..memandangkan kesemua barang ammar dah disedekahkan kat orang..(kekonon xmo baby dah)..amik ko.. kne beli sume baru..so baby akan dapat sume barang baru..yeayyy..haha..over


Sampai sini dulu yea....salam manis dari abang tecik...hihi

2 comments on "vivi wif abang tecik"

Mama Zharfan on September 19, 2011 at 4:09 PM said...

comelnya abg tecik tu :)

lydzar on September 19, 2011 at 4:23 PM said...

hehehe dh bagi semua sekali yer kak akma.. abg tecik yg bongsu tak jadi punya kes la katakan... :D

 

©2009 da tru luv | by TNB