Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, July 15, 2011

salam rindu..

Salam rindu untuk kawan2..:))

Lama x wat entry
hari2 mngadap dashboard tp asik bertangguh sbb malas nak transfer pic cuti2 pancing dari lappy En Amy.
sebenarnya x byk amik pic pon sbb en amy bawak kamera besaq tu pg mancing...
lagi pon syok berguling ngn mak n kak lah kat chalet..mmg langsung x hingat nak amik pic pon.
Pic yang banyak cuma hasil tangkapan en amy n the geng jew...


ermmm..wean off camne??
siang ok...tp mlm bila nk tdo tu cam nak  gak..wlaupon x isap..nak gak letak lam mulut..
sebenarnya sangat kesian..sbb Ammar mcam ketagih gtu..
kadang bila dah dapat dia main2 panggil..ayam..ayam..siap kecur2 liur..lawak sgt..
xtau la nak wat camne..tp bila terjaga malam..n dia merengek nak nenen..
mama akn tanya nak air tak..dia pon cakap ..air..
minum air masak je pon..sbb klo wat susu dia akan terus plak bangun n cerah jew mata..
tp so far mmg alhamdulillah sbb Ammar dah mula ske susu botol..syukur..
n dia selalu gak request..cucu (susu)..hehe

Kesihatan mak yong pon makin baik..dah bertenaga..mayb gak sbb dah stop hantar ank2 sekolah n dah banyak msa rehat + hasil amalkan supplement untuk pregnancy dr shaklee..tq lydzar pas ni nak order lagi..tunggu ye..hehe:))

Start rabu dah agak bz sebab dah join buka gerai untuk karnival sukan sekolah kakak n adam. Mula2nye cam x nak tp bila Kak Zah (neber) ajak cam terpanggil plak
lagipon mmg nak amik kesempatan wat sale untuk stock yg ade skit2 saki baki..mmg nak abiskan n start semula wif new stock after raya.

So td pagi pegi wat pembayaran untuk gerai...selain dari nak wat sale....aku de gak wat nasi tomato+ayam masak merah anggaran 100 pek, mee n keatiaw grg, sengkuang kuah rojak..tau tak??mula2 nak wat rojak..skali pk malas plak nak kopek nenas..haha..skali better jual sengkuang potong bulat2 letak kuah rojak n tabur kacang tanah blend..korang pnh makan tak?..n aku ade gak jual air kotak n mineral. Kak Zah plah jual aneka kuih muih, puding , coklat cake, cheese tart, nuget n macam2 lagi..pergghhh meriah ekk..
yang pastinya aku amat susah hati coz periuk nasi ku amat comel...x sure nak beli yg besaq or pinjam..kuali nak masak ayam masak merah pon comeii sesangat..xpe2 mlm ni nak pikio..haha
Ekceli ni permulaan coz mayb bulan ramadhan ni aku akan start jual nasi tomato..n beberapa jenis lauk..kali ni aku x jual..aku just letak kat gerai k.zah..Semoga di murahkan rezeki untuk kami sekeluarga..amin


Sampai sini dulu..esok nak cr bahan nak masak sendiri kuah rojak...x best la ekk entry xde pic..xpe pas ni klo rajin aku amik je sume gambo ekpecially mse umah berkecah tgk masak...haha

0 comments:

Friday, July 15, 2011

salam rindu..

Posted by kemma at 11:22 PM
Salam rindu untuk kawan2..:))

Lama x wat entry
hari2 mngadap dashboard tp asik bertangguh sbb malas nak transfer pic cuti2 pancing dari lappy En Amy.
sebenarnya x byk amik pic pon sbb en amy bawak kamera besaq tu pg mancing...
lagi pon syok berguling ngn mak n kak lah kat chalet..mmg langsung x hingat nak amik pic pon.
Pic yang banyak cuma hasil tangkapan en amy n the geng jew...


ermmm..wean off camne??
siang ok...tp mlm bila nk tdo tu cam nak  gak..wlaupon x isap..nak gak letak lam mulut..
sebenarnya sangat kesian..sbb Ammar mcam ketagih gtu..
kadang bila dah dapat dia main2 panggil..ayam..ayam..siap kecur2 liur..lawak sgt..
xtau la nak wat camne..tp bila terjaga malam..n dia merengek nak nenen..
mama akn tanya nak air tak..dia pon cakap ..air..
minum air masak je pon..sbb klo wat susu dia akan terus plak bangun n cerah jew mata..
tp so far mmg alhamdulillah sbb Ammar dah mula ske susu botol..syukur..
n dia selalu gak request..cucu (susu)..hehe

Kesihatan mak yong pon makin baik..dah bertenaga..mayb gak sbb dah stop hantar ank2 sekolah n dah banyak msa rehat + hasil amalkan supplement untuk pregnancy dr shaklee..tq lydzar pas ni nak order lagi..tunggu ye..hehe:))

Start rabu dah agak bz sebab dah join buka gerai untuk karnival sukan sekolah kakak n adam. Mula2nye cam x nak tp bila Kak Zah (neber) ajak cam terpanggil plak
lagipon mmg nak amik kesempatan wat sale untuk stock yg ade skit2 saki baki..mmg nak abiskan n start semula wif new stock after raya.

So td pagi pegi wat pembayaran untuk gerai...selain dari nak wat sale....aku de gak wat nasi tomato+ayam masak merah anggaran 100 pek, mee n keatiaw grg, sengkuang kuah rojak..tau tak??mula2 nak wat rojak..skali pk malas plak nak kopek nenas..haha..skali better jual sengkuang potong bulat2 letak kuah rojak n tabur kacang tanah blend..korang pnh makan tak?..n aku ade gak jual air kotak n mineral. Kak Zah plah jual aneka kuih muih, puding , coklat cake, cheese tart, nuget n macam2 lagi..pergghhh meriah ekk..
yang pastinya aku amat susah hati coz periuk nasi ku amat comel...x sure nak beli yg besaq or pinjam..kuali nak masak ayam masak merah pon comeii sesangat..xpe2 mlm ni nak pikio..haha
Ekceli ni permulaan coz mayb bulan ramadhan ni aku akan start jual nasi tomato..n beberapa jenis lauk..kali ni aku x jual..aku just letak kat gerai k.zah..Semoga di murahkan rezeki untuk kami sekeluarga..amin


Sampai sini dulu..esok nak cr bahan nak masak sendiri kuah rojak...x best la ekk entry xde pic..xpe pas ni klo rajin aku amik je sume gambo ekpecially mse umah berkecah tgk masak...haha

0 comments on "salam rindu.."

 

©2009 da tru luv | by TNB